BalcsiBarátokkalCsaládi kiruccanásÍzkalandNyári vakációŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásToplisták

Gluténmentes Balaton – TOP helyek, ahol gluténmentes étel vár

3 perces olvasási idő

Gluténmentes étrendet követsz, de nem szeretnél lemondani a legnépszerűbb nyári finomságokról? A gluténmentes Balaton már nem csak álom! Mutatjuk, hol kapható a legjobb gluténmentes lángos, palacsinta, hamburger, vagy akár taco!  

Gluténmentes Balaton – TOP helyek, ahol gluténmentes lángos és palacsinta vár
Gluténmentes lángost is ehetsz a Balatonnál

TOP gluténmentes helyek a Balaton körül

Geleta Cukrászda, Balatonlelle

A Geleta cukrászda Balatonlelle egyik legnépszerűbb cukrászdája, ahol kiváló minőségű alapanyagokból készítik a süteményeket és fagylaltokat. A Triász nevű fagyi 2012-ben az Év fagylaltja címet is elnyerte.

A hagyományos és a legfrissebb trendeket követő kínálatban gluténmentes tölcsér, fagylalt, sütemény, illetve paleo sütemény is szerepel, amit a belső helyiség mellett akár a kerthelyiségben is el lehet fogyasztani. Az édes ízek mellé többféle kávét és teát is kínálnak. 

Gluténmentes Balaton – TOP helyek, ahol gluténmentes lángos és palacsinta vár
Geleta Cukrászda, Balatonlelle

Irány Balatonlelle:

Villa Amigos Balatonlelle

Kicsik és nagyok is remekül érezhetik magukat a Villa Amigos falain belül Balatonlellén. 700 méterre található a szabad strandtól a város egyik csendesebb utcájában a kiválóan felszerelt apartman. Látogasd meg ezt a pazar helyszínt, ahol könnyedén kikapcsolódhatsz akár a családdal, akár a barátokkal.

Timi Apartmanok Balatonlelle

Balatonlelle központjában, maximum 8 fő számára nyújt tökéletes helyet a Timi Apartman, amely a parttól mindössze 5 percnyi sétára fekszik. Az apartmanokhoz jól felszerelt konyha és fürdőszoba tartozik, valamint egy terasz is a vendégek rendelkezésére áll.

Gluténmentes Balaton – TOP helyek, ahol gluténmentes lángos és palacsinta vár
Timi Apartmanok Balatonlelle

Nádfedeles Nosztalgia Halsütő, Balatonlelle

A Nádfedeles Nosztalgia Halsütő vidám hangulattal, finom ízekkel és barátságos kiszolgálással vár Balatonlellén. A Balaton-part legrégebbi halsütője évről-évre visszacsalogatja a halételek szerelmeseit.   

A Nádfedeles Halsütőben sülthalat, halászlevet, harcsagyrost és harcsapörköltet is kóstolhatsz, de grillezett édesvízi és tengeri halak is szerepelnek az étlapon. A gluténérzékeny vendégeket gluténmentesen rántott halak, halászlé, köretek, illetve gluténmentes édesség, palacsinta és sör várja. Áprilisban még zárva tartanak, de hamarosan nyitnak!

Gluténmentes Balaton – TOP helyek, ahol gluténmentes lángos és palacsinta vár
Nádfedeles Nosztalgia Halsütő, Balatonlelle

Balatonlelle kiváló szállásai:

Familia Apartman Balatonlelle

Egy hatalmas nappalis apartmannal várnak a kedves tulajdonosok a Familia Apartmanban Balatonlellén, amely tavasztól egészen ősz végéig foglalható. Csendes, de frekventált helyen pihenheted ki a fáradalmaidat akár a családdal, akár egy baráti társaságoddal.

Boróka Vendégház Balatonlelle

Egy hangulatos terasz és egy kis kerti sütögetés a vágyad a nyaralás alatt? A Boróka Vendégházban Balatonlellén ezeket megkaphatod, ráadásul az apartman partközeli, így könnyedén lejuthatsz a Balatonhoz. A közelben található gokartpálya, a Gömb kilátó és a balatonlellei vidámpark is, így gyerekes családok számára is tökéletes.

Menta Terasz Fagyizó, Siófok

A siófoki Menta Terasz a hűsítő fagylaltok és a ropogós házi készítésű gofrik fellegvára. Az egyedi, menta színű hangulat gondoskodik arról, hogy otthonosan érezd magad a fagyizóban, ahol a málnás-tökmagos, madártejes és fehérvaníliás sóskaramellás fagylalt is igen népszerű. 

A fagyik között vannak gluténmentes, laktózmentes, illetve cukormentes változatok is, ráadásul gluténmentes tölcsér is kapható. A fagylalt mellett a shake, gofri, házi limonádé és az óriáspacsinta sem maradhatott le az étlapról.

Gluténmentes Balaton – TOP helyek, ahol gluténmentes lángos és palacsinta vár
Menta Terasz Fagyizó, Siófok

Siófoki pihenőhelyek:

Ko-Sinus Apartman Siófok

A siófoki Ezüstparton található Apartman modern bútorokkal berendezve várja a vendégeit! Tölts el pár napot a Balaton fővárosában és élvezd a kiváló helyszín minden remek adottságát! Pihend ki a kertben a fáradalmaid, vagy menj ki a partra és élvezd a napsütést!

Villa Bauhaus Wellness Apartman 105 Siófok

Siófok központjában, a Petőfi sétány szomszédságában, mindössze 200 méterre a Plázstól található a Villa Bauhaus Wellness Apartman. Az újépítésű luxus szállás, modern felszereltséggel várja a vendégeit egész évben. A helyszínen kialakításra került egy egyedi tetőtéri közös wellness, ahol szaunák, merülő medence, jakuzzi, gyerek medence és kültéri medence is a kényelmed szolgálja majd.

Várkávézó, Szigliget

Előszeretettel döntesz a természetes alapanyagokból készült fagylaltok mellett? Ülj ki egy gombóc fagyival a szigligeti Várkávézó teraszára, és élvezd a forró nyári napsütést a vidám színek és fenséges ízek társaságában! 

A Balaton és a szigligeti vár közelében garantáltan jól érzed majd magad, ráadásul a fagyizóban minden fagylalt gluténmentes, így a választék is lenyűgöz majd. Ha innál egy jó kávét és nem szeretnél lemaradni a paleo sütiről sem, akkor sem fogsz csalódni. 

Gluténmentes Balaton – TOP helyek, ahol gluténmentes lángos és palacsinta vár
Várkávézó, Szigliget

Szigligeti pihenés:

Fehér Bárány Apartman Szigliget

Szigliget központjában egy nagy kerttel rendelkező apartmanban kapcsolódhatsz ki, ha ezt a Balaton környéki várost választod nyaralásod helyszínéül. A Vár lábánál található vendégházat csend és nyugalom járja át, egy zsákutca végén várja a kedves látogatóit.

Nyugalom Vendégház Szigliget

Egy csendes zsákutcában található a Nyugalom Vendégház Szigligeten, amely tiszta, tágas és családias. Felszereltség tekintetében mindent megtalálhatsz itt, amire a pihenés alatt szükséged lesz, de ha valamiben hiányt szenvednél, a végtelenül kedves házigazdával bármit meg tudsz majd beszélni. Fedezd fel a környéket és tölts el pár napot harmóniában!

TacoTruck, Szigliget

Mexikói hangulattal és szereted a mexikói ízeket? Látogasd meg a szigligeti TacoTruckot és ülj ki a tágas teraszra, ahol akár a barátaiddal, akár a családoddal is jól érezheted magad!

A Balatoni Bringakör útvonalán található gasztropihenő különlegessége, saját készítésű, kukoricalisztből készült, gluténmentes tacoval várják a vendégeket. Emellett burrito és churros is kapható, amelyek mind-mind a mexikói életérzést képviselik. 

Gluténmentes Balaton – TOP helyek, ahol gluténmentes lángos és palacsinta vár
TacoTruck, Szigliget

Szigligeti szállások:

Panoráma Apartman Szigliget

Ha szeretnél egy kicsit elvonulni a zaj és az emberek elől, akkor a Panoráma Apartmant Szigligeten neked találták ki. Itt tényleg a pihenésre koncentrálhatsz a nyaralásod alatt, amelyhez társad lesz a Balaton gyönyörű panorámája

Nosztalgia Nyaralóház Szigliget

Családias hangulatban, kényelmes vendégházban töltenéd a nyaralásod? Akkor a Nosztalgia Vendégház tökéletes lesz a számodra! Meseszép panoráma nyílik a badacsonyi hegyekre a mindennel felszerelt apartmanból, ahol akár 8-10 fő is kényelmesen elfér

A Balaton-felvidék kincsei >>

Summer Fagyizó és Kávézó, Zamárdi

Jeges desszertre vágysz a kánikulában? Ha a Balaton déli partján kirándulsz, keresd fel a Summer Fagyizó és Kávézót Zamárdiban, ahol a fagylaltok természetes alapanyagokból készülnek. 

A fagylaltok és sütemények között megtalálhatóak a laktózmentes, gluténmentes, tojásmentes, cukormentes és vegán változatok, ráadásul a fagylaltok mellett igazi olasz kávékat is kóstolhatsz. A fagyizóban a ketogén diétába beilleszthető finomságok is kaphatók. 

Gluténmentes Balaton – TOP helyek, ahol gluténmentes lángos és palacsinta vár
Summer Fagyizó és Kávézó, Zamárdi

Pihenj meg Zamárdiban:

Mimi Apartments Zamárdi

Mindössze 150 méterre található a szabadstrandtól a Mimi Apartments Zamárdi központjában, amely kellemes helyet biztosít a pihenésre. A kedves tulajdonos egy gyönyörű, felszerelt vendégházzal vár, ahová öröm lesz megérkezni! A szállásdíj kizárólag átutalással vagy SZÉP kártyával egyenlíthető ki, készpénzt nem fogadnak el. 

Dekorellá Tó Vendégház Zamárdi

Az autópálya lehajtóhoz közel, mégis egy csendes utcában helyezkedik el a Dekorellá Tó Vendégház Zamárdiban. A tiszta, tágas szálláson kényelmes ágyakkal, és jól felszerelt szobákkal vár a kedves tulajdonos.

Veganeeta Home, Balatonalmádi

​Ha Balatonalmádiban jársz, feltétlenül látogass el a Balaton első vegán éttermébe, a Veganeeta Home étterem és specialty kávézóba. A barátságos és családias hangulat miatt biztosan jól fogod magad érezni, a rengeteg játéknak köszönhetően pedig a gyerekek sem fognak unatkozni.

Az étlap minden fogása állati eredetű alapanyagoktól mentes, a magyaros, az indiai, és a mediterrán konyha kedvelői már az első találkozás alkalmával megkedvelik az éttermet. A gluténmentes hamburger és friss gluténmentes pékáru mellé kávékülönlegességeket és balatoni borokat is választhatsz. 

Gluténmentes Balaton – TOP helyek, ahol gluténmentes lángos és palacsinta vár
Veganeeta Home, Balatonalmádi

Balatonalmádi szállásai:

Rozmaring Apartman Balatonalmádi

Pihenj te is egy nagyot a csendes belső kerttel rendelkező Rozmaring Apartmanházban Balatonalmádi központi részén. A kedves szállásadó mindenben a rendelkezésedre áll majd, neked csak a kikapcsolódásra kell koncentrálnod ebben a kedves kis vendégházban.

Ragyogók Apartman Balatonalmádi

Ha egy patyolattiszta, modern, igényesen berendezett, kellemes vendégházra vágysz a nyaralásod során, akkor válaszd a Ragyogók Apartmant Balatonalmádiban. A felszerelt konyha mellett a gyerekekről is gondoskodik a szállásadó, kint és bent is érdekes játékokkal várja őket a helyszínen! 

Hol lehet jó gluténmentes lángost enni a Balaton körül?

Minden évben visszatérő kérdés, hogy hol lehet jó gluténmentes lángost enni a Balatonnál, ezért most ezt a különleges helyet is a figyelmedbe ajánljuk, ahol a gluténmentes ételek nyárra tökéletes választásnak bizonyulnak. 

Tigris Reggeliző és Bisztró – Balatonfüred

A balatonfüredi Tigris Reggeliző és Bisztró tökéletes választás számodra, ha szereted a street food jellegű falatokat, amelyeket a családdal, vagy a barátokkal legszívesebben egy napos teraszon fogyasztanál el. 

A Bisztró gondol a gluténmentes és vegetáriánus étrendet követő vendégekre is, így a kínálatban gluténmentes lángos, palacsinta és hamburger is szerepel. A hely könnyen megközelíthető akár biciklivel is. 

Gluténmentes Balaton – TOP helyek, ahol gluténmentes lángos és palacsinta vár
Tigris Reggeliző és Bisztró, Balatonfüred

Balatonfüreden is kikapcsolódhatsz:

Barbara Vendégház Balatonfüred

Remek elhelyezkedésének köszönhetően a Barbara Vendégház Balatonfüreden egy főnyeremény! Közel van a sétány, az éttermek és a strand is így gyalogosan közlekedhetsz a nyaralásod alatt. Pihenj meg a kényelmes ágyakban, vagy ülj ki a teraszra és élvezd a napsütést!

Marikalaka Apartman Balatonfüred

Zöldövezetben található a Marikalaka Apartman Balatonfüreden, ahol minden a pihenésről szól. Itt egymásra koncentrálhattok a pároddal, felfedezhetitek a környék látnivalóit vagy egyszerűen csak élvezhetitek a Balaton közelségét. Mindegyik ígéretesen hangzik, nem?

Legszívesebben már most tesztelnéd, milyen a balatoni gluténmentes lángos vagy palacsinta? Nem fogsz benne csalódni, ebben biztosak vagyunk! Íme az összes balatoni szállás, ha a tökéletes gasztroélmény mellett a tökéletes hotelt vagy apartmant is most keresed.

Laktózmentes Balaton >>

(Képek: Szallas.hu, Shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
109 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Balcsi

    TOP cukrászdák a Balaton körül

    5 perces olvasási idő
    Vidéki víkend

    Itt az Év Kerékpárútja! + még 10 bicikliút, amit érdemes idén bejárni

    2 perces olvasási idő
    Nyári vakáció

    A legédesebb májusi program: kóstolj bele a 4. Kürtőskalács Vigalomba a Fővárosi Állatkertben!

    1 perces olvasási idő