Eldugott kirándulóhelyekBarátokkalCsaládi kiruccanásKutyás-cicás tekergésNyári vakációŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongás

A Dunakanyar titkos kirándulóhelyei ‒ Mesetó Sződligeten és erdei könyvtár Szentendre felett

2 perces olvasási idő

A Dunakanyar számos kinccsel vár: világító bicikliút az esztergomi Duna partján, erdőben megbújó, apró könyvtár Szentendre fölött, szemet gyönyörködtető mesetó Sződligeten, és még bőven van olyan titkos, eldugott kirándulóhely a tarsolyunkban, aminek talán a létezéséről sem tudtatok! Netán mégis? Derítsétek ki!  

Világító bicikliút ‒ Esztergom

Nappal a mesés hegyekkel övezett Duna menti panorámát élvezhetitek a biciklitek nyergében, míg az est beállta után különleges látványban lehet részetek az ország egyik legkülönlegesebb kerékpárútján Esztergomban. De mitől olyan egyedi a Dunakanyarban húzódó bringaút? Attól, hogy mintegy 230 méteres szakaszon világító szemcséket kevertek bele a burkolat anyagába, melynek hatására napnyugta után derengő fénybe öltözik az aszfalt. 

Pihenjetek itt: Ister Vendégház

Esztergom macskaköves utcájáról lefordulva hihetetlenül hangulatos 2 apartmanból szemezgethettek a kiváló elhelyezkedésű Ister Vendégházban. Ha feltekintetek az udvaron, akkor a vár csodás panorámája bontakozik ki előttetek. Az egész napos barangolás után pedig betérhettek csocsózni vagy a borospincébe lazítani.    

Országzászló és trianoni emlékmű ‒ Zebegény

Könnyű lesz megtalálni az Országzászló és trianoni emlékművet, mert a Szőnyi István utcán haladva tábla is jelöli, hogy merre kell haladnotok, ha a történelmi emlékhelyre igyekeztek. Az ütemesen emelkedő erdei ösvényen araszolva értek a takaros házikók fölé ‒ igézően szép panoráma kíséretében. A hegyen az emlékezés mellett a közeli Kós Károly Kilátót is megtekinthetitek. 

Mesetó Sződligeten és erdei könyvtár Szentendre felett ‒ a Dunakanyar titkos kirándulóhelyei
Országzászló és trianoni emlékmű, Zebegény

Pihenjetek itt: Akvarell Apartmanház

A lenyugvó Nap vöröslő fényeiben az Akvarell Apartmanház teraszáról vagy a 2 fős apartmanok kanapéjáról is gyönyörködhettek. Az exkluzív, prémium környezetben teljes lesz a feltöltődés, amit a mesés panoráma mellett a légkondicionáló és a kültéri jakuzzi is biztosít. 

Remete-barlangokNagymaros

Ha a Visegrádi várból rátekintettetek a Dunakanyarra, talán feltűnhetett a szemközti oldalon álló Remete-barlang szája, mely a Szent Mihály-hegy meredek falában ásít.

A részben természetes, részben ember által vájt csodát legegyszerűbben a nagymarosi vasútállomástól kanyargó, 4,5 km hosszú, sárga turistaúton át közelíthetitek meg. A meredek kaptatót legyűrve végre feltárul előttetek a 29 méteres barlang és a lebilincselő panoráma is. 

Pihenjetek itt: Dunna Vendégház

Vendégfogadásra termett, idilli kis kuckó lapul Nagymaros szívében. A Dunna Vendégház letisztult, komfortos megjelenése egykettőre pihenésre hangol majd. A közösségi helyen kiszakadhattok a digitális világból is, és helyette társasjátékkal múlathatjátok az időt vagy megédesíthetitek a kirándulást a közeli Édeske Cukrász Műhelyben.

Varázskert – Levendula – Pócsmegyer

A júniusban és júliusban esedékes levendulaszüreten túl több szuper kikapcsolódási lehetőséget is tartogat nektek a pócsmegyeri Varázskert – Levendula. A lila mezőkön tett nyugtató séta során a citromfűvel, a galagonyával és számos más gyógynövénnyel is közelebbről ismerkedhettek meg.

A fotózáson túl pedig saját levendula mézet is készíthettek! Sőt! A naptárat is érdemes figyelni, hiszen kiváló előadások és koncertek is lesznek.

Pihenjetek itt: Igricz Farmház

A Duna-Ipoly Nemzeti Park szomszédságában fekvő, 5 fős Igricz Farmház hűen tükrözi egy igazi falusi szálláshely hangulatát. A vendéglátó kedves, a környék békés és nyugodt, ahová még a kedvenceteket is magatokkal tudjátok vinni a nyaralásra. Süssetek szalonnát a kertben vagy üljetek lóra!

Hétkápolna Kálvária – Vác

Sokszor emlegetik Vácot a Dunakanyar szíveként, mely ideális alkalmat kínál a fővárosiaknak is egy kis kiránduláshoz. Keressétek meg a legendákkal színezett Hétkápolnát, mely előtt közel 300 méteres Kálvária nyújtózik. A fák alatt bolyongva Mária 7 öröme, valamint 7 fájdalma bontakozik ki előttetek a 14 stáció segítségével, amiket Höfrichter Ferenc festett. Vessetek egy pillantást a Mária-forrásra és a Honvédemlékműre is, ha erre vetődtök!

Mesetó Sződligeten és erdei könyvtár Szentendre felett ‒ a Dunakanyar titkos kirándulóhelyei
Hétkápolna Kálvária, Vác

Pihenjetek itt: Elbújlak Vendégház

Romantikázáshoz tökéletes a félreeső, erdőre néző, 2 fős Elbújlak Vendégház. A házikó belsejében apró konyhasarok, klíma, kis étkező és tévé varázsolja otthonossá a szabadság napjait. A természet ölelésében megbújó wellness fekvő dézsafürdője pedig egész évben rendelkezésére áll a vendégeknek. 

Visegrádi Pisztrángos Tavak – Visegrád

A festői Apátkúti-völgy Visegrád valódi ékszerdoboza. A vadregényes szurdokban feltörő forrásokon és az Ördögmalom vízesésen túl azonban más látnivaló is lapul ezen a vidéken. Például az idilli Visegrádi Pisztrángos Tavak, ahol a pecázók és a természetbarátok is örömteli órákat tölthetnek el. Az erdei környezetben átadhatjátok magatokat a nyugodt pihenésnek.

Mesetó Sződligeten és erdei könyvtár Szentendre felett ‒ a Dunakanyar titkos kirándulóhelyei
Visegrádi Pisztrángos Tavak

Pihenjetek itt: Provence Apartman

A békés, patakparti Provence Apartmanban egy szálloda minden kényelmét megtaláljátok. A 2 meseszép lakótér 3 és 4 főt tud elszállásolni. A szobák az elegancia és a stílus jegyeit viselik magukon, ahonnan mindössze 40 métert kell megtennetek, ha szeretnétek elmerülni a Hotel Honti Wellness és Konferencia Szálloda*** vízi élményeiben is.

Sződligeti horgásztó – Sződliget

Bűbájos, nádfedeles kunyhók követik egymást a Sződligeti horgásztó partján, ahol szinte a tündérek földjén érezheti magát a látogató. Az itt élők gyakran emlegetik „mesetóként” ezt a remek kirándulóhelyet, mely alig háromnegyedórányira fekszik Budapesttől. Bővítsétek ki a túrát a közeli, Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert felfedezésével, ami autóval is csak 15 perc távolságra van!

Mesetó Sződligeten és erdei könyvtár Szentendre felett ‒ a Dunakanyar titkos kirándulóhelyei
Sződligeti horgásztó

Pihenjetek itt: Aranyhal Vendégház

Régi barátként köszöntenek benneteket az Aranyhal Vendégház kedves házigazdái, akik egy kedves, 3 főre szuper szállást ajánlanak nektek a Dunakanyarban. A patyolattiszta, 10 pontos házikó praktikus konyhát, kandallót és szép, zuhanyzós fürdőszobát is rejt. Az említett Sződligeti horgásztó pedig alig valamivel több, mint 1 kilométerre húzódik innen. 

Erdei könyvtár – Szentendre

A nagyszerű kilátással büszkélkedő szentendrei Kada-csúcs meghódításának több oldalról is neki lehet futni. Útközben sziklák, fák és egy kis különleges meglepetés is kíséri majd a felfelé vezető utatokat, ha rábukkantok arra a madáretetőre emlékeztető kis házra, melyet Az Erdei Költők Könyvtárának hívnak.

Álljatok meg egy kis meditálásra, olvasgatásra, de ha kölcsön vesztek a könyvekből, akkor legyetek illedelmesek és a kivett kötet helyére magatok is tegyetek egy másik példányt, hogy a többi utazó is örömét lelhesse a kezdeményezésben!

Mesetó Sződligeten és erdei könyvtár Szentendre felett ‒ a Dunakanyar titkos kirándulóhelyei
Erdei Költők Könyvtára

Pihenjetek itt: Dunakavics Boutique Apartman

Szentendre szívében 6 lenyűgöző lakótérben hagyhatjátok magatok mögött a gondokat a Dunakavics Boutique Apartmanban. A szálláshelyek közül nincs két egyforma ‒ sem méretre, sem berendezésre.

Így, lehet okoz majd némi fejvakarást, hogy a 100 négyzetméteres családi apartmant vagy a pezsgőfürdős Superior Goldot válasszátok. Az azonban borítékolható, hogy mindegyikkel jól jártok. 

Nézzétek meg a Dunakanyar többi szuper szálláshelyét is!  

Faházak és búvóhelyek a Dunakanyarban >>

(Képek: Szallas.hu, facebook.com, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
85 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

    9 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek térképpel

    9 perces olvasási idő