November 9-én megnyitja kapuit a 20. Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren

PirosKalaposLány 2018-11-05
piros-kalapos-lany

Gazdag gasztronómiai kínálat, kézműves és iparművészeti termékek, ünnepi műsorok. Ezt ígéri idén is a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár, amely 20. alkalommal várja látogatóit a Vörösmarty téren.

Adventi vásár a Vörösmarty téren

Az évente 800 ezer turistát vonzó esemény nem csak a budapestieket csábítja, hanem a külföldiek körben is nagy népszerűségnek örvend. Nem csoda, hogy több alkalommal is beválasztották Európa 10 legszebb adventi vására közé.

Mi várható a 20. Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásáron?

A tradicionális és modern ipar- és népművészeti tárgyak, valamint a design kiemelt helyet kapnak a vásáron. Ételek közül a helyi, válogatott alapanyagokból készült ízletes különlegességek, kézműves édességek, italok kiegészítik a hagyományos magyar vásári konyha választékát.

A 2019. január 1-ig tartó eseményen tematikus gasztrohetek kínálatából is válogathatunk: lesz liba, töltött káposzta, vad- és halétel hét, de nem maradnak el a böjti étkek sem és megismerhetjük a hanuka ízeit is. A hagyományos kürtöskalács, lepény és sültgesztenyeárusok mellett flódni, bejgli, rétes, csokoládé és mézeskalács is kapható lesz a vásárban.

Programok

A vásár ideje alatt a látogatókat közel 160 színvonalas program várja. A színpadon népzenei, jazz, crossover, alternatív, blues, soul koncertre kerül sor hétköznaponként és hétvégén egyaránt. A gyerekeket hétvégenként bábszínházi és zenés-táncos előadásokkal várják a színpadon.

A kézműves játszóházban december elején péntektől vasárnapig, utána pedig hétköznap délelőtt és délután is várják a gyerekeket, akik a gyertyaöntés, a mézeskalács-sütés, a gyöngyfűzés, a nemezelés és a kosárfonás technikáit sajátíthatják el a fűtött faházban.

Kiemelt programok:

Advent vasárnaponként 16:00 órakor közös gyertyagyújtás.
December 6-án 16:00-17:00 a finn Mikulás, Joulopukki érkezése.

Vásár időtartama:

2018. november 09. – 2019. január 01.

Helyszín:

Budapest, V. kerület, Vörösmarty tér

A nyitva tartásról és a részletes programkínálatról a www.budapestinfo.hu oldalon olvashattok.

Tölts el több napot a fővárosban! Budapesti szálláshelyek >>

(fotók: shutterstock)