Téli tájolóCsaládi kiruccanásÍzkalandKülföldi kalandokRomantikus kikapcsolódás

Gesztenye illatú, csokoládé ízű adventi varázslat Bécsben

2 perces olvasási idő
Advent Bécsben

Ki ne szeretné a karácsonyi készület időszakát meghitt, örömteli környezetben tölteni? A szeretet ünnepére való készület során Bécs történelmi városa gesztenye illatú, csokoládé ízű varázslattal várja az ünnepelni vágyókat. Egy szeretettel teli város, ahol a meleg kandalló fényében üldögélve, vagy korcsolyát húzva, vagy romantikus sétákat téve a legszebb adventi élményben lehet részünk.

Schönbrunni kastélypark

A bécsi látogatás során a történelem szerelmeseinek ajánljuk, hogy látogassanak el a világörökség részét képező Schönbrunni kastélyhoz, a Habsburg császári család nyári rezidenciájához.

Adventi vásár a schönbrunni kastélynál

A kastély Ausztria leglátogatottabb és legismertebb látnivalója, és egyben Bécs szimbóluma, a hozzá tartozó ősfákkal ültetett, hatalmas, festői gazdagságú park ingyenesen látogatható. Már itt részesei lehetünk a csodás bécsi adventi hangulatnak, hisz a díszudvaron tarka kirakodóvásár, meghitt pavilonok, különféle osztrák finomságok várják a látogatókat. Császármorzsás, puncsos, narancsos, forralt boros, kellemes sétát kívánunk.

Spittelberg

A legbohémabb, legromantikusabb karácsonyi vásár Bécsben, a Spittelbergen van. Nem lehet eltitkolni, hogy az egykori piros lámpás negyedről van szó, ami ma már ellentmond önmagának, és a város szép arcát mutatja. Kevesen ismerik, de a helyiekhez csatlakozva keressük fel mi is, hisz ez Bécs legromantikusabb kerületének egyike. A zegzugos, dombos utcák, és a Biedermeier házacskák művészek, galériások, bohém népek, alkotó emberek kedvelt negyede. Spittelbergben 25 éve kerül megrendezésre a hangulatos karácsonyi vásár, amely évente több mint 500 ezer látogatót vonz.

Stephansplatz

A Stephansplatz adventi vására a legszínvonalasabbak közzé tartozik.

Karácsonyi forgatag a Stephansdom előtt

Az egyik legfiatalabb vásár, amit a dóm előtt téren tartanak. Este, amikor a dóm éjjeli fényei felgyulladnak, fantasztikus élményben lesz részünk. A székesegyházat körülölelő standokon osztrák kézművesek kínálják termékeiket, forralt bort, és helyi ételeket kóstolhatunk.

Am Hof

Itt a fahéj, forralt bor, a vanília, a fahéj, és a mézeskalács illatfelhői között időutazást tehetünk. A különböző évszázadokból származó paloták ünnepi fényekbe öltöznek, és amolyan nemesi magasztossággal fogják közre a teret, és a több mint 76 kunyhóból álló vásárt. Hogy teljes legyen a karácsonyvárás hangulata, esténként kórusok dalait hallgathatjuk.

Városháza – Rathausplatz

Városháza előtti tér

A Városháza téren lévő adventi forgatag a legnagyobb, a legismertebb és a leglátogatottabb karácsonyi vásár Bécsben. Itt áll az ország legmagasabb fája, és az Európa gyerekbarát adventi varázsa, mely az idők folyamán kisebb faluvá nőtte ki magát. Számos karácsonyi ajándékot, finomságokat, enni-, innivalókat vehetünk, és a gyerekeknek is sok programot szerveznek.

Szállások Bécsben ⇒

A régi bécsi kórház (Altes AKH)

A campus negyedben található adventi vásár, a családok és a fiatalok kedvenc karácsonyi helyszíne. Itt egy modern, szinte vidámparkra emlékeztető színes ünnepi forgatagban kicsik és nagyok is felülhetnek a különböző színekben pompázó karácsonyi kisvonatra, vagy a körhintára. A kínált finomságok pedig igazán jól fognak esni a sok nevetés és szórakozás után.

Advent Bécsben

Karlsplatz

A Karlsplatzon a Károly templom barokk épülete tesz ünnepivé a vásárt.  Viszonylag nagy területen sokat sétálhatunk, közben pedig a kézművesek és a street-food standosok igyekeznek kiszolgálni az igényeket. Élő koncertekkel, látványos programokkal készülnek a szervezők, hogy mind a gyerekes családok, mind az idősebb korosztály is megtalálja benne a szórakozást.

Múzeum negyed

Természetesen a kifejezetten ínyenc, gasztronómiára vágyókra is gondolnak a bécsiek. A Múzeum negyed belső udvarában kivilágított jégpavilonokban kóstolhatunk igazi gasztronómiai ínyencségeket, és egy rendhagyó puncskreáció is vár mindenkit. A különleges hangulatról az épületek homlokzatára vetített fények, a fiatalos hangulat és a nemzetközi DJ-k gondoskodnak.

Freyung

A bécsiek is ki akarnak tűnni minden évben valamilyen nagy attrakcióval.

Freyungi vásár

A helyiek nagy kedvence a freyungi vásár, ahol általában giga méretű betlehemi jászollal várják a térre látogatókat. Emellett ez az egyik legrégebbi kirakodóvásár, már a 18. században az elegáns környezetben árulták termékeiket az árusok. Itt nincs giccs, csak minőségi, kézműves termékek kelletik magukat a polcokon.

Práter

Egy igazi turisztikai attrakció Bécs városában, hisz igen különleges helyen, az óriáskerék tövében építik fel minden évben a Práter adventi vásárát. Az óriáskerék lilában és fehérben csillog, és a több mint 26 stand pedig töretlenül kínálja a karácsonyi ételeket, a forralt borokat, és a finom puncsokat.

Belvedere-kastély

Egy igazán elegáns környezet, ahol lélegzetelállító a panoráma, festői barokk a háttér, a park önmagában is nagyszerű látvány, és ezt csak fokozza a karácsony varázsa.

Ünnepi díszben a Belvedere-palota

A Belvedere kastélyban megrendezett karácsonyi vásár több mint egy hagyományos adventi vásár. A barokk életérzést megtestesítő rendezvény Bécs egyik legfiatalabb karácsonyi vására.  Sok-sok izgalmas programot rendeznek, kórusok, énekesek szórakoztatják a közönséget.

Adventi bevásárlás

Ha Bécs, akkor Közép-Európa legnagyobb outlet centere is a repertoárra kerülhet, a Parndorfban. Világmárkák termékei közül választhatunk karácsonyra ajándékot, miközben Bécs gyönyörű fényeiben gyönyörködve zúdul ránk advent ünnepi hangulata. A parndorfi bevásárlóközpont 170 üzlettel várja az ide érkezőket. A legismertebb márkák képviselik magukat a faluszerűen elterülő, hatalmas vásárparkban. Ezután élvezhetjük Bécs híres karácsonyi vásárának forgatagát, kávézói, cukrászdái hangulatát.

Heindl Csokoládémúzeum

A vásárok hangulatos forgatagában különleges programot ajánlunk, a Heindl Csokoládémúzeumban.

Fotó: schokomuseum.at

Itt igazán nem lesz gond, ha nem tudjuk eldönteni, hogy melyik csokit szeretjük a legjobban, hiszen akár többfélét is kóstolhatunk. Filmvetítés keretén belül megismerkedhetünk a csokoládégyártás folyamatával és történetével is. Körbesétálhatunk a múzeumban, ahol ét-, tej- és fehércsokoládé szökőkutakból kóstolgathatjuk a finom csokoládét. Üvegfalon keresztül megnézhetjük a csokoládéműhelyt, majd finom csoki bonbon kóstolót kapunk. Édes programunk végén adventi csokoládévásárlásra is lehetőség lesz.

Viaszmúzeum

Miután túl vagyunk a fahéj és narancs illatú forgatagon, látogassunk el a Práterben található viaszmúzeumba, ahol 66 híresség viaszfigurája tekinthető meg. Egyedi és izgalmas program, ha a bécsi adventi forgatagba szeretnénk valami különlegeset is belecsempészni. Madam Tussauds bécsi székhelye a híres óriáskerék szomszédságában található. Az első Tussauds kiállítás óta több millió látogató fordult meg itt. Kivel pózolnál szívesebben? A Rock and Roll Királyával vagy a Szemfényvesztők egyikével? Szeretnél találkozni Elvis Presley-vel, közös fotón szerepelni Napóleonnal? Ehhez nem kell mást tenni, csak ellátogatni a bécsi Práterben található Madame Tussauds panoptikumba.

Az adventi Bécs akár több napos városlátogatást is megér, érdemes szállás foglalni egy vagy több éjszakára is ⇒


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%