Téli tájolóBudapest és környékeCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódás

Ezek a legszebb adventi vásárok Budapesten

2 perces olvasási idő
Adventi vásár a Vörösmarty téren

Advent a várakozás időszaka. Az ünnepi készülődés Európa számos nagyvárosában arra hívja fel a figyelmet, hogy ünnepi fényekben, édes ízeket kóstolva, családdal és barátokkal együtt hangolódjunk a karácsonyi ünnepre. Budapest gyönyörű terei is ünnepi ruhát öltenek, és hagyományainkat őrizve kínálnak finom ételeket, forró borokat, kézműves termékeket és számtalan kulturális programot, ahol igazi közösségi élményekben lehet részünk. Sétáljunk, és hangolódjunk együtt a szeretet ünnepére!

Téli fesztivál és karácsonyi vásár a Városháza parkban

Az év legszebb időszakában immár ötödik alkalommal rendezik meg a Városháza parkban az Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásárt a Fővárosi Önkormányzat támogatásával.

A Fűtött Üvegház a vásár egyik fő attrakciója, ahol szerda és csütörtök esténként iskolás és amatőr fellépők állnak a színpadra, hogy a vásárba látogatókkal együtt, valamint szeretteiket, barátaikat is meghívva, közösen hangolódjanak az ünnepre. Ingyenes programokra, gyerekszínházi előadásokra, foglalkozásokra, betlehemes játékra, esténként hangulatos koncertekre várják az érdeklődőket, amely még tartalmasabbá teszi az ünnepvárás időszakát. Itt ismét várják a gyűjtőhelyre a plüss macikat is, melyeket rászoruló gyerekek számára juttatnak el karácsonyra. Valamint az Angyalposta-szolgálat az egyik legszebb kezdeményezés az ünnepi időszakban, hisz az itt befolyt bevételéből ebben az évben a Cseppkő és a Városligeti fasori Óvodákat támogatják.

További részletek ⇒

Karácsonyi vásár a Vörösmarty téren

Európa 10 legszebb vására között tartják számon a Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásárt, amely 1998 óta várja az ünnepre készülő vendégeket.

Adventi vásár a Vörösmarty téren

Mind a külföldi vendégeknek, mind a városlakóknak egyaránt minőségi kikapcsolódást és szórakozást kínál. Tradíciót és értéket – szórakoztató, modern köntösben. Az ipar- és népművészeti tárgyak, valamint a design ajándékok idén is főszerepet kapnak a vásáron. A helyi, válogatott alapanyagokból készült ételkülönlegességek, kézműves édességek, italok kiegészítik a hagyományos magyar vásári konyha választékát. A kárpát-medencei gasztrokulturális értékeket, a karácsonyi ünnepkör hagyományait gasztrobemutatókkal hozzák közelebb az érdeklődők számára. Az ízekhez italok is dukálnak, így a számára megfelelőt mindenki kiválaszthatja a magyar borrégiók kínálatából.

A vásár ideje alatt a látogatókat közel 160 nívós program várja. A színpadon népzenei, jazz, crossover, alternatív, blues, soul koncertre kerül sor hétköznaponként és hétvégén egyaránt. A gyerekeket hétvégenként bábszínházi és zenés-táncos előadásokkal várják a színpadon.

Tavalyi beszámolónk a Vörösmarty téri vásárról ⇒

Advent a Szent István téren

Igazán felemelő környezet fogad mindenkit a Szent István téren, ahol a Bazilika előtt november 24. és január 1. között folyamatosan zajlik az Adventi Ünnep.

Amellett, hogy élvezzük a vásár forgatagát, megcsodálhatjuk, ahogy az épület ragyog majd színpompás fényfestésben. A programok közt néptáncos fellépések is helyet kaptak, a fiatalok 14 éves kor alatt ingyenes használhatják a korcsolyapályát, a vásáron vasárnaponként az ünnepélyes gyertyagyújtáson vehettek részt. És ha ez nem lenne elég, egy 40 napos BBQ-ünnep teszi majd felejthetetlenné a várakozás időszakát. Alkoholmentes forralt bort és az ördög italát, a krampampulit is meg lehet kóstolni a Winter Wonder Kitchen standnál, ahol számos meglepetésben lehet még mindenkinek része.

Részletes programok⇒

Advent Óbudán

Az óbudai vásár december 1-jétől december 23-ig tart. A Fő téren a koncertek mellett körhintával, korcsolyapályával, adománygyűjtéssel, gyertyagyújtással és éttermi kedvezményekkel készülnek a szervezők.

A történelmi Óbuda már magában is emeli az ünnep hangulatát, de ha még a Muzsikás együttes, Méz, Misztrál, Hot Jazz Band, Eszter-lánc Mesezenekar és Kaláka koncert is megfűszerezi, akkor itt igazán fel fogtok sok-sok szeretettel töltődni. Emellett régi körhinta, kézműves vásár és igazi jégpálya is lesz a hangulatos rendezvényen.

Részletes program ⇒

Adventi ünnep a Várkert Bazárnál

A megújult Várkert Bazár az előző évek hagyományát követve, idén már harmadik alkalommal adventi ünnepet tart, ahol december elejétől indulnak a karácsonyi programok.

A kicsiknek és nagyoknak szervezett események közt játékokat, koncerteket, előadásokat és kézműves foglalkozásokat is találunk. Lehet majd adventi kalendáriumot, adventi koszorút készíteni, de ajándék készítéssel és családi workshoppal is találkozhatunk itt. Ezen felül tematikus babajátszó, játékkert, és múzeumpedagógiai foglalkozás várja majd a fiatalokat.

Részletes program az esemény facebook oldalán ⇒

Slow karácsony

A Falk Art&Antique Street (V. kerület, Falk Miksa utca), a Ráday Soho (IX. kerület, Ráday utca) és a Bartók Béla Boulevard (XI. kerület, Bartók Béla út), tehát három utca fogott össze, hogy újragondolja a karácsonyi vásárok világát. Az ötlet fantasztikus, így december 8-án mindannyian egyedi programokkal készülnek.

A Bartók Béla úton tíz helyszínen: Pagony a Gellért térnél, Moha Café, Kelet Kávézó és Galéria, Szatyor Bár és Galéria, Bartók Béla Boulevard office, Bartók Béla út 33., La Nube, Faur Zsófi – Ráday Galéria, Tranzit, Tinta Art Café, Chocofacture-ban izgalmas karácsonyi pop-up design vásárokat fedezhetünk fel. Ezen a hétvégén, a Gárdonyi téren egy kipróbálható mobilszauna fűti majd a hangulatot.

A Ráday utcában az utca kortárs művészeti galériáit járhatjátok be, de megtekinthető lesz a Bakáts téri templom orgonáját, és több vendéglőben és helyszínen lesznek kulturális és művészeti események kicsiknek és nagyoknak. A program ingyenes.

Egyedi ajándékok a WAMP-on

A karácsony, hisszük, hogy nem csak az ajándékozásról szól, de azért mindenki szeretné meglepni szeretteit valami különlegessel.

Hogy valóban személyre szóló legyen ajándékunk, érdemes minőségi darabok közül válogatni. A Millenárison, vasárnap 10:00-18:00 között egyedi programokkal várják az érdeklődőket. A hazai tervezők különleges, kézműves kínálatából válogathattok, és teljesen biztos, hogy személyes ajándékokat is találtok, amivel örömet lehet majd okozni a karácsonyfa alatt. December 3-án, 10-én és 17-én lesz ünnepi WAMP forgatag, ahol a legjobb hazai tervezőkkel, színes programokkal, gyerek és felnőtt workshopokkal és különleges gasztronómiai finomságokkal fogtok majd találkozni.

Körülnéznél a környező országok adventi forgatagában is? ⇒ Mézeskalács és forralt bor illata lengi be a szomszéd országok adventi vásárait

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%