Családi kiruccanásKastélyok és várakNyári vakáció

Álomhelyek gyerekkel – ahova biztos, hogy elmegyünk idén nyáron

1 perces olvasási idő

Bár nem tudjuk, hogyan alakul majd a nyári covid helyzet, de már csak a magam szórakoztatására, elkezdtem olyan helyszínekről olvasgatni, amelyeket mindenképpen szeretnék a kislányommal felkeresni. Ebben a blogbejegyzésemben olyan programokat és látnivalókat gyűjtöttem össze, melyek igazi álomhelyek gyerekkel, sőt még akár felnőttekkel is. Lélek Koffein – Pauer Krisztina írása.

Egy kora reggel a kávém mellől írom nektek ezeket a sorokat. Mikor kitaláltam, hogy gyerek programokról szeretnék írni nagyon nagy volt bennem a lelkesedés és csak abban bízom, hogy nyáron egy fokkal szabadabbak lehetünk. Ez most ilyen. Több mint egy éve hozzá vagyunk szokva a megszokhatatlanhoz, de nem adom fel. Bízom abban, hogy nyáron- talán úgy, mint tavaly- kicsit kötetlenebbé válunk és kirándulhatunk, utazhatunk. Kiválasztottam három olyan helyet, ahol mi látogatást fogunk tenni a vakáció folyamán.

Álomhelyek gyerekkel - ahova biztos, hogy elmegyünk idén nyáron

Álomhelyek gyerekkel

Lillafüred

Az én egyik kedvenc helyem, Lillafüred. Itt aztán tényleg mindent megtalálhatunk. Luca lányommal 2 és fél éve voltam itt utoljára, akkor még nagyon kicsi volt és tudom, minden (is) érdekelte. Most, hogy lassan 5 éves arra gondoltam, hogy a meleg nyár beköszöntével ez lesz az első helyszín, amit meglátogatunk. (Ha gondoljátok, örömmel meg is írom Nektek az élményeinket.) Csak abban reménykedem, hogy most már jobb lesz a covid helyzet és nyárra tényleg kinyithatnak ezek a csodahelyek. Barlangok, fürdő, kisvasút, csónakázás, igazi gyerek-paradicsom. Az elmúlt években több dolog megújult a környéken.

Álomhelyek gyerekkel - ahova biztos, hogy elmegyünk idén nyáron
Lillafüredi Állami Erdei Vasút

Ami nem csak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is nagy élmény lehet az a LÁEV (vagyis Lillafüredi Állami Erdei Vasút), rengeteg izgalmas alagúttal és híddal, vízeséssel, tóval és kirándulási kiindulóponttal. Több barlang is van a környéken, pl. a Bükki Nemzeti Park területén található Szent István-barlang és az Anna-barlang. Mindegyikről tervezek írni, mert forrásaim alapján csodaszépek és gyerekekkel is könnyen kivitelezhető. Lillafüreden a libegőt megtaláljátok, álomszép helyeken visz át. A Bükk hegység csodáira nyújt gyönyörű kilátást a magasból a Lillafüredi Libegő, mely a lillafüredi üdülőövezetből szállítja az utasokat Jávorhegyre, Bükkszentkereszt irányába. Elmegyünk s beszámolok róla. Olyan „lélek koffeinesen”.

Álomhelyek gyerekkel - ahova biztos, hogy elmegyünk idén nyáron
Lillafüredi Libegő

Ha Ti is a környéken jártok, szállásnak egy olyan helyet ajánlok, ami a fák között megbújva csodálatos természeti adottságok ölelésében várja a vendégeket.

Sebesvíz Panzió Lillafüred

Álomhelyek gyerekkel - ahova biztos, hogy elmegyünk idén nyáron
Sebesvíz Panzió Lillafüred

Irány a Bory-vár

A másik nagy kedvenc a Bory-vár. Szintén körülbelül 3 éve voltam ott utoljára. Emlékszem még a nagy rózsabokrok között fotóztam az akkor még járni tanuló lányomat.
Hihetetlen élmény volt.  Egy órányi út Budapestről Székesfehérvár, ahol gyerekekkel a Bory-várat, a Játékmúzeumot és a Koronás Parkot ajánljuk. A Bory-várat a város szélén, az Öregdombon találjátok. Hihetetlen izgalmas a gyerekeknek is, tele van labirintussal, kanyargós lépcsővel, szobrokkal. Forrásaim alapján Bory Jenő székesfehérvári építész, szobrász- és festőművész nagyrészt egymaga épített és díszített évtizedeken át, emléket állítva a hitvesi szeretetnek és művészi álmainak. Bory 1923-ban kezdte építeni a várat, és élete végéig dolgozott rajta. Az Európa-szerte ismert épületegyüttes napjainkban az örök szerelem szimbólumaként és a székesfehérvári Tádzs Mahal”-ként él a köztudatban.

Álomhelyek gyerekkel - ahova biztos, hogy elmegyünk idén nyáron
Bory-vár

Mesés szállások Székesfehérváron és környékén >>

Őrség-Zalaegerszeg

Kicsit messzebb van. Vagyis nem kicsit. De az a hely…szerintem, aki járt már ott tudja, miről is írok most. Tudjátok miért szeretem az Őrséget?! Mert olyan, mintha egy mesekönyv lapjait látnánk a szemünk előtt. A falvak, az aprócska, régi templomok, a barátságos helyiek, dimbes-dombos tájak, bicikliutak, nem beszélve a csendről és a nyugalomról. Egy biztos, hogy ha már ott vagyunk, akkor szeretnék majd ellátogatni Zalaegerszegre is. Bízva abban, hogy kinyithatnak a csúszdaparkok.  Hársas-tó és a Vadása-tó sincs messze Szalafőtől, Lentiben és Szentgotthárdon csúszdával felszerelt termálfürdőt találunk, Zalaegerszegen szabadtéri élményfürdő és gyógyfürdő is üzemel.  

Aquacity Vízicsúszda és Élménypark – Zalaegerszeg

Szállásnak a mesébe illő Őrség Cottage-ot ajánlom, melyről egy részletesebb beszámolómat is elolvashatjátok itt >>

Őrség Cottage Luxury Vendégház Magyarszombatfa

Nekem ezek igazi álomhelyek gyerekkel, de ha még több felfedezni való helyre vágytok a lurkókkal, akkor ezt a gyűjteményt ne hagyjátok ki >>

Még több családbarát szállás Magyarországon>>

Fotók: (pixabay, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
83%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
17%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%