Wellness + HotelekVízparti szállások

Gyógyító víz- miért jó a wellness terápia?

1 perces olvasási idő

Egy picit témában rendhagyó bejegyzést gondoltam megosztani veletek. Rengeteget foglalkozom az emberi lélekkel, szenvedélyesen kutatom az emberi viselkedés mozgatórugóit, így most a Covid helyzetre való tekintettel látom is, hogy az embereknek mennyire nagy szükségük van a testi és a a lelki feltöltődésre is. Gondolom, sokatoknak nem kell bemutatnom a Kneipp terápiát, de most én mégis arra gondoltam, hogy magáról az Atyáról és a módszerééről fogok nektek írni, illetve olyan szállásokat mutatok be nektek, ahol különleges vízi; szolgáltatások és wellness terápia állnak a lelki és testi egészségetek rendelkezésére. Lélek Koffein – Pauer Krisztina írása.

Gyógyító víz- miért jó a wellness terápia?
Gyógyító víz

A gyógyító víz és Kneipp története

Elég sokat kutattam a német katolikus papról, aki lelkészi hivatását természetgyógyászati tevékenységgel egészítette ki. Nagyon hosszú történelmi áttekintéssel nem szeretnélek benneteket untatni, de a lényeg, hogy Kneipp már nagyon fiatalon elérte a kor rettegett kórja, a tuberkulózis. Akkoriban az orvosok gyógyíthatatlannak tartották ezt a betegséget. Kneipp már a kór utolsó stádiumában volt, vért köpött, amikor elkezdte olvasni Johann Sigmund Hahn „A hideg víz gyógyerejéről” című könyvét.

Annyira hihetetlen jó a története és a gyógyulási folyamata is lebilincselt, ahogy olvastam. „Betegségén úgy próbált segíteni, hogy többször megfürdött a jeges Dunában, illetve saját maga által készített gyógynövényteákat fogyasztott. Immunrendszerét sikerült annyira megerősítenie, hogy néhány hónap alatt kigyógyult a halálos kórból. Ekkor kezdett behatóbban foglalkozni a víz és a gyógynövények gyógyító erejével.”- olvasható Kneipp élettörténetei között.

Gyógyító víz- miért jó a wellness terápia?
Gyógyító víz

Kneipp jóval megelőzte korát, amikor kidolgozta módszereit. Elve az volt, hogy az ember lelkét és testét egységében lehet csak gyógyítani. Filozófiája és gyógyító módszerei ma is aktuálisak. Öt pilléren nyugvó egészségmegőrző teóriáját a test, a lélek és a szellem harmóniája teszi egységessé.

Wellness terápia

Vízzel gyógyítás itthon

Ezt a pici történetet azért írtam le nektek, hogy lássuk, honnan is ered a vízkúra és miért jó elmenni egyszer- egyszer, egy wellness hotelbe megpihenni. A vízkúra lényege azon a feltevésen alapul, hogy a bőrön keresztül, különböző hőfokú vízzel, a legváltozatosabb ingereket lehet kiváltani. A vízkúra fajtái lehetnek:

  • borogatás,
  • fürdők,
  • gőzölés,
  • szaunázás, vagy éppen a lemosás, a pakolás és a zuhany is.
Gyógyító víz- miért jó a wellness terápia?
Wellness terápia

Lillafüred

Elfogult leszek veletek, mert három olyan hotelt választottam, ahol már én is jártam és ahol 100%-osan állíthatom, itt a lelketek és a testek is nyugalomra lelhet. Nem titok, hogy én ilyenkor a teljes kikapcsolódást keresem. Csend, nyugalom, béke. Ez a három fő pillér, ami az „elvonulásaim” alappillére, és itt Lillafüreden ezeket meg is találom. A patinás épület és az álomszép környezet minden idelátogatót elvarázsol.
Részletes információk és szabad időpontok >>

Gyógyító víz- miért jó a wellness terápia?
Hunguest Hotel Palota Lillafüred

A múlt heti cikkemben írtam már Lillafüredről. A Hunguest Hotel Palota az ország negyedik legnagyobb városától, Miskolctól 10 km-re található három hegy által körülvett festői völgyben. A Szinva-patak völgyére és a Hámori-tóra nyíló kilátást még varázslatosabbá teszi a közvetlen közelében csobogó Szinva-patak vízesésének moraja.

Zichy-park

Hihetetlen élmény. Csend, nyugalom és közben érzed a falu minden egyes energiáját. Sokan nem ismerték ezt a helyet a környezetemben, de a családom számára abszolút az egyik kedvenc és higgyétek, el vízből itt sincs hiány. A festői környezetben fekvő Zichy Park Hotel az aktív kikapcsolódás széles tárházát kínálja vendégeinek. Legyen szó sportolásról, kirándulásról, egy közös családi programról, a wellness szállodában biztos megtalálják bármilyen időtöltés legtökéletesebb formáját.
Megnézem a szállást >>

Gyógyító víz- miért jó a wellness terápia?
Zichy Park Hotel Bikács

Tiszafüred

Tiszafüred már csak turistaként egy egy napos kirándulásnak is lehetne uticél, annyira sok a látnivaló, nem beszélve a Tisza Balneum Hotelről**** . Egyedi és különleges környezetben, közvetlenül a Tisza-tó partján. Letisztult külcsíny, és annál tartalmasabb belcsínnyel várja az odalátogatókat. Itt a család minden tagja megtalálja a számára kedvező programot, de kiemelkedő és példa értékű elbánásban részesülnek a gyerekek, nagy „terhet” levéve a szülők válláról a nyaralás ideje alatt.
Tovább a szállásra >>

Gyógyító víz- miért jó a wellness terápia?
Tisza Balneum Hotel Tiszafüred ****

Egy szó, mint száz, érdemes a „felszabadulásunk” után eltölteni pár napot valamelyik wellness hotelben. Nem csak a testet, a szellemünket, de a mentálisegészségünknek is jót fog tenni egy wellness terápia.

Még több magyarországi wellness szálláshely >>

(Fotók: shutterstock, szallas.hu, pixabay)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%