Tippek utazáshozCsaládi kiruccanásNyári vakációProgramok hétvégéreWellness + Hotelek

Autóút gyerekekkel avagy „Apa, mikor érünk oda?”

1 perces olvasási idő

Akinek van kisebb, nagyobb és már nem babakorú csemetéje, tudja, hogy ez a kérdés először az indulás utáni tizedik percben hangzik el. Gyerekkel utazni jó; öröm látni, ahogy örülnek a világ felfedezésének. Azonban az autópályák vélt ingerszegénysége szertelenné teheti a kölköket. Tippek az autóút idejére, hogyan üssük el az időt a gyerekekkel.

Autóút gyerekekkel – tippek és trükkök

Szerintem a legfontosabb, hogy ha már egyszer pihenni indultok, akkor ne kötelező nyűgként tekintsetek az oda- és visszajutásra: legyen az autóút gyerekekkel a pihenés része! Időzzetek el, ha kell álljatok meg óránként, nyújtóztassátok ki a tagjaitokat közös tornával! Beszélgessetek az út során is minél többet egymással és a gyerekekkel.

autóút gyerekekkel

Ugyanakkor szögezzük le, hogy nincs két egyforma gyerek, nincsenek szabvány megoldások. Azonban úgy tűnik, hogy a mesehallgatás még a nagyobbakat is le tudja kötni. Nálunk az ovistól a gimnazistáig terjed az életkori skála, de egy-egy jól kiválasztott mesét mindhárom szívesen hallgat. A nem szédülős és már olvasni is tudó nagyobbak szintén örömmel foglalják le magukat könyvvel, képregénnyel. Van, hogy jól jön egy-egy társasjáték mondjuk a fizetőkapuk miatt kilométereken át bedugult horvát autópályán (Erre figyelj, ha Horvátországba utazol >>). Ez esetben táblás játékok helyett is vegyétek elő egyéni kreativitásotokat, mondjuk barkochbázzatok. A kártya viszonylag kis helyen elfér és szórakoztató. Egy úti sakk, vagy malom hasonlóképpen betölti a funkcióját. Van, akinél a közös éneklés segít, megint más az origamiban leli meg a figyelem lekötésének módját.

A beszédet, a figyelmet egyaránt fejlesztik a szólánc-játékok. Ezekből elég sok van. Csak pár példa: mindenki az előző szó végének betűjével mondja a saját szavát. Vagy egy adott betű minden szóban kétszer forduljon elő. Lehet olyat, hogy egy kiválasztott betűvel mondunk mindenfélét. Ezt ország-város játékként is ismerhetitek. Nem szóláncozás, de ötletes, ha felteszünk egy kérdést, majd a kérdezettnek olyan feleletet kell adni, amiben a kérdés egyetlen szava sem szerepelhet! Felépíthettek egészen izgalmas történeteket egy kezdőszóból, amihez mindenki hozzátesz egy újabb szót. De valaki jegyzeteljen közben, mert különben elfelejtitek!

autóút gyerekekkel

A digitális eszközökhöz csak legvégső esetben forduljatok! Igyekezzetek kreatívan és ráérve megélni az autós utazás és a pihenés minden percét. És ne felejtsetek el időben gyerekbarát szállást foglalni a Szallas.hu oldalán! Az ország öt, legkülönbözőbb részén található szállodák közül ajánlunk nektek néhányat.

Gyerekbarát szállások Magyarországon

Hotel Silver Hajdúszoboszló****+superior

A négycsillagos, superior kategóriájú szálloda a kelet-magyarországi fürdőváros szállodanegyedében, a Városi fürdő és az Aquapark szomszédságában található.  3 éves korig ingyenes a szállás. 170 szobájában 340 vendég fér el. A Hotel Silver 2018-ban az Év Szállása verseny Népszerűségi Díj I. helyezettje lett.

Hotel Silver Hajdúszoboszló ****+superior

Park Hotel Gyula***

A háromcsillagos gyulai szálloda a 2017-es Év Szállása verseny Szakmai Díjának II. helyét szerezte meg. 3 éves korig ingyenes. 58 szobájában 112 vendég fér el. A hotel a méltán híres gyulai Várfürdő közvetlen szomszédságában áll.

Park Hotel Gyula***

Dobó Vendégház Eger

Eger tökéletes kiindulópontja a családi pihenésnek. A város és környéke önmagáért beszél. A Dobó Vendégház 7 szobájában 16 vendég fér el. Négyéves korig ingyenes a szállás. Nem csak a város nevezetességei találhatók közel; az egri strand alig 500 méterre van a szálláshelytől.

autóút gyerekekkel
Dobó Vendégház Eger

Hotel Marina Balatonfüred***+superior

A balatoni szálláshelyek klasszikusa a Hotel Marina. A szálloda 2017-ben az Év Szállása verseny Népszerűségi Díjának III.helyezettje lett. Főépületében 277 szoba és 24 apartman, a Lido-épületrészben 12 kétágyas szoba, és kisgyermekes családok számára 36 lakosztály található. 6 éves korig ingyenes a szállás. A Balaton pedig szó szerint a hotel lábánál hever.

autóút gyerekekkel
Hotel Marina Balatonfüred ***+superior

Napraforgó Wellness Ház és Panzió Pécs

Pécs felnőttnek és gyereknek egyaránt izgalmas város. A Napraforgó Wellness Ház és Panzióban 6 éves korig ingyenes a gyerekek szállása. 13 szobájában 20 vendég fér el. Némi pénzért még a kutyust és a cicust is bevihetitek. A belvárosban lévő szállásról könnyűszerrel felfedezhető Pécs központja.

autóút gyerekekkel
Napraforgó Wellness Ház és Panzió Pécs

Gyerekbarát élmények Horvátországban

Pécstől már Horvátország sincs messze. Ha azonban nem Pécsről indultok délnyugati szomszédunkhoz, a hosszabb út nagyobb kihívás lehet a gyerkőcökkel, de meg tudjátok oldani! Gyerekbarát horvátországi szállások, ahol 3 év alatt ingyenes a foglalás >>

Ne feledjétek: indulás előtt megfelelő horvátországi szállást előfoglalási akcióban a Szallas.huoldalán találtok!


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%