Wellness + HotelekCsaládi kiruccanás

Babawellness, mert a legkisebbeknek is jár a kikapcsolódás

2 perces olvasási idő

Legyen szó hétvégi kikapcsolódásról, nyári vakációról vagy 1-2 napos szabadságról, a belföldi hotelek tárt ajtókkal várják a gyerekkel érkező családokat is az ún. babawellness hétvégére.

Mit jelent a babawellness és milyen lehetőségeik vannak a kisgyerekkel utazóknak? 

A felnőttek mellett a gyerekek is igénylik a nekik járó figyelmet és törődést – a wellnesshétvégén is. A népszerű játszóházak, animátorfoglalkozások, gyerekmedencék mellett a babaúszás is izgalmas program lehet a hétvégi pihenés során. Kevesen tudják, hogy a babaúszás és gyermekpancsolás nem csak kitűnő családi program, hanem ezen tevékenységek nagy mértékben hozzájárulnak a gyerekek fejlődéséhez is. A víz felhajtóereje minden körülmények között ideális környezetet biztosít a kicsik fejlesztéséhez. Tehermentesíthetjük a gyerekek gerincét, a babák izomzata fejlődik a vízben, így edződnek a kúszáshoz, mászáshoz, később a járáshoz használt izomcsoportok.

Számos érv szól a vizes programok mellett, többek között az is, hogy a babaúszással javíthatóak a mozgásszervi rendellenességek, és a tartáshibák megelőzésének egyik leghatékonyabb módja is egyben. Emellett, ha szeretnénk, hogy gyermekek szív- és keringési rendszere jól működjön, az immunrendszerük erősödjön, vagy hogy később ne alakuljon allergiás vagy asztmás állapot, akkor minél több lehetőséget kell adni arra, hogy a gyerek víz közelében pihenjen.

Belföldi hotelek, ahol a babák is élvezhetik a wellnesst

Kolping Hotel Spa & Family Resort Alsópáhok ****

Kolping, babawellness, hotel

Alsópáhok családbarát hotelében a gyerekek az ország legnagyobb szállodai játszóházában, Bobóországban tengernyi játékkal, kreatív programokkal és sok új baráttal találkoznak. Itt minden adott ahhoz, hogy csendes és aktív pihenőidőben regenerálódjunk. Az egész hotel egy nagy játszótér, ahol jó idő esetén a hatalmas park is rengeteg kalandot tartogat: játszóterek, pedálos gokartok, erdei kötélpálya, falmászás és trambulin várja az örökmozgókat, de jöhet a nagy csobbanás is a gyerekmedence színes játékai között, csúszdázás, bújócska és hatalmas csaták a vizes játszótéren.

Mindeközben a felnőttek is töltődhetnek, hiszen a szakképzett óvónők napi 8 órában térítésmentesen vigyáznak a 3 év feletti örökmozgókra, és az 1-3 éves kicsik szüleinek is biztosított minden délelőtt néhány szabad óra. Még több információ a bababarát szolgáltatásokról >>

Mátyás Király Gyógy- és Wellness Hotel Hajdúszoboszló**** +superior

babawellness, hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló híres vizes üdülőváros, ezért természetes, hogy minden korosztály számára kínál lehetőséget a felfrissülésre. A Mátyás Király Gyógy– és Wellness Hotel pedig jó választás, ha az egész család regenerálódni szeretne. Mint családbarát hely, fokozottan figyel a legkisebbek igényeire, a kényelmes szobák, családi szobák, emeletes ágyas szobák, a babaágy, bili, kiskád, WC szűkítő, fellépő, pelenkázó, lázmérő és gyógyszeres láda a családok rendelkezésére áll. Ugyanígy a szálloda étterme és barlangfürdője is a mamák, papák és babák kényelmét keresi.

A szálloda barlangfürdőjében élményelemekkel ellátott gyermekmedence játékokkal szolgálja a napközbeni szórakozást. S ha épp nem a víz az úr, akkor a földszinten tágas játszószoba és a szálloda előtt játszótér és pagony biztosítja a kicsik és nagyok szórakozását. További információk a szállodáról >>

Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza ****+superior

Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza ****+superior

Ahhoz, hogy test és lélek összhangba kerüljön, a környezet is fontos. Ha gyönyörű, nyugodt, erdei és hegyi kilátásra vágytok, a Mátra egyik gyöngyszeme lesz a tökéletes választás. Itt minden a természet köré épült, még a szobák hangulata is a négy évszakot tükrözi. Ebben a nyugodt, csodálatos erdei környezetben egy új szemléletű spa várja a családokat gyerekmedencével.

Ha a vendégek éppen nem a szálloda wellness- és gyermekbarát részlegén pihennek, akkor kölcsönözhető babahordozó túrázáshoz, nordik walking bot bérelhető a felnőttek számára, így a család együtt is megtapasztalhatja és felfedezheti a Mátra lenyűgöző szubalpin klímáját és környezeti kultúráját. Tovább a hotel oldalára >>

VitalMed Hotel Sárvár ****

wellness, sárvár
VitalMed Hotel Sárvár ****

Egy újabb mesevilágba csöppenünk, ahol a gyermekek készségfejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetnek. A kisgyermekkel érkező családoknak kitűnő választás a sárvári Fürdő, ahol a medencetér csúszdája, játékai után a fürdő galériáján a mesék világát idéző, hangulatos játszóház várja a fiatalokat.

Képzett óvónők szerveznek a legkisebbeknek vidám programokat, játékokat miközben kézműves foglalkozások, barkácsolás, közös dalolások, bábszínház, diavetítés, színes gyermekprogramok teszik feledhetetlenné az itt eltöltött időt. Még több fotó a szállodáról >>

Szarvaskút Wellness Hotel és Kemencés Étterem Zirc****

Szarvaskút Wellness Hotel és Kemencés Étterem Zirc ****

A Bakony erdeiben, a vadászok kedvelt helyén épült meg a Hotel Szarvaskút, Zirctől alig több mint 3 km-re. Keresve se találnátok jobb helyet a pihenésre, mert a hotel összes szolgáltatása a felfrissülést, kikapcsolódást, sportolást, szórakozást biztosítja.

A programok között a gyerekeket szakképzett pedagógusokra, gyermek animátorokra lehet bízni, ha a felnőttek egy csendes pihenőre vágynak. A szálloda gondoskodik a bébiphonról is, sőt étkezés alatt a kisgyerekek figyelmét is lekötik, hogy az étteremben eltöltött idő is nyugodt és jó élmény legyen. Tovább a hotel oldalára >>

Még több bababarát hotelt keresel? Nézz körül a szallas.hu oldalán >>



Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%