Wellness + HotelekCsaládi kiruccanásHegyek-völgyekNyári vakációRomantikus búvóhelyekRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongás

Bakony Hotel *** – szálloda az erdő ölelésében

2 perces olvasási idő
Bakony Hotel

Aki már látta, soha nem feledi a bakonyi erdők látványát ősszel, ahogy sárga és barna színekben pompáznak a fák levelei, és a természet szép lassan felkészül a téli álomra. A felejthetetlen élményt csak tovább fokozza a csend és béke, amely észrevétlenül telepszik rá az erdőre és mindenkire, aki ebben az időszakban felkeresi e mesés vidéket. Ha eddig lemaradtatok az őszi Bakonyról, ne búsuljatok, idén bepótolhatjátok az élményt. Sőt, a bakonyi kiránduláshoz még egy remek szállást is tudunk ajánlani!

Karnyújtásnyira a természettől…

A Bakony Hotel*** klasszikus hegyvidéki szálloda az erdők övezte, történelmi Bakonybélen található. A természetközeliség itt nem üres frázis, az épületből kilépve valóban az erdőben találjuk magunkat! A Gerence-patak szegélyezte 4 hektáros parkban ugyanis hatalmas fenyők és medvehagyma ligetek veszik körül a kétszintes épületet, amely korábban SZOT üdülőként működött.

Napjainkban a szálloda 49 kényelmes, összkomfortos szobával várja a pihenni vágyókat, és 117 vendég befogadására alkalmas. A fenyőbútorokkal berendezett hangulatos szobák mindegyike fürdőszobával, televízióval és telefonnal felszerelt. A nagy alapterületű három- és négyágyas szobákban, valamint a két légterű apartmanokban a családok is kényelmesen pihenhetnek.

Szobafoglalás >>

Bakonyi ízek, vidéki hangulat

Az erdei hangulat a szálloda éttermében is tetten érhető, mind a berendezésben, mind az ízvilágban.

A kínálatban kiemelt szerepet kapnak a vidéki ízek és a bakonyi specialitások, kellemes időben az étterem egy 40 fős hangulatos terasszal egészül ki. Az árnyas fák tövében megbújó grillteraszon a régi idők hangulatát idéző kenyérsütő kemence és egy platnis csikótűzhely is működik. Szervezett programként itt készülnek a helybéli háziasszonyok és nagymamák receptjeiből válogatott finomságok.

Pihenés és programok

Ahogy egyre hűvösebbek a nappalok, jól esik nap végén kipróbálni a finn szaunát vagy infraszaunát, aki pedig masszázst szeretne igénybe venni, a Hotel Bakonyban erre is van lehetőség.

A friss levegőn sincs hiány programokban: a kisgyermekek kedvenc szórakozása lehet a pónilovaglás, míg a családok a pónifogatozást próbálhatják ki bármely évszakban.

 

Vendégértékelések

És hogyan vélekednek a vendégek a hotelben eltöltött időről?

 „Ékszerdoboz a Bakonyban. A környezet, a természet közelsége, a csend és béke, a személyzet segítőkészsége és kedvessége mind hozzájárult a kifogástalan pihenéshez!”

„A szálloda gyönyörű környezetben van, pihenésre, kirándulásra, kikapcsolódásra alkalmas helyen. Aki el akar kicsit vonulni a világtól, színvonalas kiszolgálás mellett, az bátran válassza ezt a hotelt.”

„Az éttermi ellátás színvonala kiemelkedő, elismerésünk a szakácsnak – ez jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy ismét önöket választottuk. Örültünk a játszószobának; a különböző korosztályú gyermekek jól elfoglalhatják magukat a szállodán belül és a parkjában (hinta-csúszda-homokozó) is. Kedves, segítőkész és rugalmas a személyzet.”

 „A szálloda gyönyörű környezetben található, reggelente madárcsicsergésre ébredtünk. A reggeli és vacsora nagyon finom, bőséges volt. A személyzet rendkívül kedves és segítőkész. Köszönjük! Tökéletes volt minden!”)

Foglald le most őszi pihenésed a Bakony Hotelben és ne feledkezz meg az október 23-i hosszú hétvégéről sem! >>

Látnivalók a közelben

A Bakonyban nincs hiány kirándulóhelyekben és izgalmas látnivalókban sem. A hotel szomszédságában csillagvizsgálót, apátságot és termálfürdőt is találunk.

Pannon Csillagda: a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának csillagászati látogatóközpontjában a 400 m² csillagászat- és űrkutatási kiállítás mellett lehetőség van Magyarország egyetlen 2 projektoros digitális palnetáriumának 30 perces vetítésén részt venni. A négy különleges minőségű távcsővel felszerelt Obszervatóriumban, napközben tiszta égbolt esetén megfigyelhetők a napkitörések, míg az esti program keretében egy speciális műszerrel a bolygókat, pl. a Jupiter kavargó felhőit, és a Szaturnusz összetett gyűrűrendszerét lehet megvizsgálni.

Monostori látogatás: A monostorok ősidők óta a Találkozás helyei. Olyan kitüntetett pontok a fizikai és a virtuális térben, ahol természet és történelem, emberi kreativitás és kegyelem, szenvedés és öröm, ember és ember, ember és Isten egymással kapcsolatba léphetnek. A Szent Mauríciusz Monostorban a bencés templom mellett megtekinthető a szerzetesek által gondozott gyümölcs- és fűszerkert, valamint a mintegy 5 hektáros történeti kert, ami az emberiség közös kulturális örökségének részét képezi. Lehetőség van továbbá a monostori ajándékboltban a saját termékek kóstolójára (gyógytea, csokoládé, lekvár, likőr), vagy egy rendkívüli kézműves foglalkozásra a monostori könyvkötészetben.

Zirci apátság (fotó: shutterstock)

Zirci Apátsági látogatóközpont és Műemlékkönyvtár: a ciszterci szellemiség magyarországi központjában a templom és az interaktív vallási kiállítás mellett többek közt arborétumot, középkori romkertet, díszudvart valamint a gyönyörű és rendkívüli értékeket őrző műemlékkönyvtárat csodálhatjuk meg.

Zirci Bakonyi Természettudományi Múzeum: a ciszterci apátság épületében működő állat- és növénytani kiállítás a Bakony élővilágát mutatja be, de itt tekinthető meg Tonna és Mázsa, a Csajág határában felfedezett mamut csontváz is.

Pápai Várkertfürdő: Az egész évben nyitva tartó termálfürdőben kellemes hőmérsékletű termálmedence és élményelemei, termálkertbe vezető kiúszó, óriáscsúszda, gyermekpancsoló és kényelmes nyugágyak gondoskodnak a vendégek kikapcsolódásáról. A termálfürdő emeletén Bambusz SPA wellnessközpont és két szaunavilág is várja a felfrissülésre vágyókat.

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%