Kedvenc szállásokBarátokkalÍzkalandRomantikus kikapcsolódás

Borászatok Magyarországon, ahonnan nem kell hazavezetned

2 perces olvasási idő

A bor finom, pihenés közben borozni pedig még jobb. Nézzünk néhány olyan szálláshelyet, amik a bor köré építik kínálatukat: szuper borászatok Magyarországon!

Borászatok Magyarországon, ahonnan nem kell hazavezetned

Mit is takar a „borszállás” kifejezés?

Magyarország a jó borok hazája és ennek köszönhetően egyre több szálláshely alapozza erre szolgáltatásait. Ezalatt értendő az is, hogy az italon kívül az adott nedűhöz illő ételeket is biztosítják arról nem is beszélve, hogy a kulináris élvezetek után nem kell haza vezetnie az embernek, hanem a helyszínen töltheti az éjszakát. Ez a szálláshely típus már nem csak a hotelekre szűkül le, hanem egyre népszerűbbek a borapartmanok is.

Borászatok és borszállások, Magyarországon, ahonnan nem kell haza vezetned

Kristinus Vinotel Kéthely

A Kristinus Vinotel a Balaton közeli Kétely településen található. A hotelhez azonban nem csak a borászati üzem és pince tartozik, hanem sok más programot is kínálnak az oda látogatóknak. Ilyen például a bormozi, ami az egész világon páratlan szolgáltatásnak számít. A moziban – nevéből adódóan – különböző borokat kóstolhatunk meg és a megszokott rágcsálnivalók helyett egészségesebb snacket biztosítanak különböző mártogatósok formájában. A műsor változatos, minden nap más-más filmet vetítenek és hetente frissül a program. A mozin kívül a szálláshely rendelkezik szabadtéri színpaddal, kifinomult hangulatú étteremmel és rendezvénytermekkel is. Az éjszakákat pedig az ízlésesen, stílusosan kialakított franciaágyas szobákban tölthetik a vendégek.

Borászatok Magyarországon, ahonnan nem kell hazavezetned
Bormozi a Kristinus Vinotelben

A Vinotelnek nem feltétlenül az a célja, hogy az emberek a hotelben töltsék a napot, hanem szeretnék mindenkivel megismertetni a környéket. Ennek érdekében transzfert biztosítva különböző szabadtéri programokat szerveznek, mint például a kerékpározás, golfozás vagy akár a nordic walking. Akik viszont valamivel egyszerűbb kikapcsolódásra vágynak, azoknak a borászat területén érdemes egy rövid sétát tenniük, ahol nem csak a gyönyörű panorámát csodálhatják meg, de egy kedves kis kápolnába is benézhetnek. A nap végén pedig nincs is jobb, mint egy kellemes vacsora a hotel éttermében, ahol nem a fogásokhoz választ az ember bort, hanem az italhoz illő ételt ajánlják neki.

A hotel a felsoroltak miatt nagy népszerűségnek örvend, így érdemes minél hamarabb megtenni a foglalásunkat! >>

Gróf Degenfeld Kastélyszálló Tarcal

A Gróf Degenfeld Kastélyszálló Észak-Magyarországon, a Tokaj melletti Tarcalon található. A Degenfeld grófi család a 19. század egyik legjelentősebb, legkiválóbb szőlőbirtokával rendelkezett, nevük egybefonódik a borkészítéssel. A család egykori vincellériskoláját 2003-ban kastélyszállóvá alakították, azonban tisztelegve a korábbi tulajdonosok előtt az üzemeltetők továbbra is a borra alapozva építik brandjüket.

Mind a húsz kétágyas szoba és a lakosztály is egyedülálló atmoszférával bír, arról nem is beszélve, hogy a hotel közösségi terei antik, pompát sugárzó bútorokkal vannak berendezve. Terembérlésre is biztosítanak lehetőséget akár egy-egy családi eseményhez vagy céges rendezvényekhez is. A kastélyszálló vendégeinek azonban elsősorban a pincelátogatást és borkóstolást tudjuk ajánlani.

Borászatok Magyarországon, ahonnan nem kell hazavezetned
A Gróf Degenfeld Kastélyszálló madártávlatból

Levezetésként pedig érdemes sétálni egyet az épület mögött található szőlőbirtokon, ahol festői látvány tárul a szemünk elé. Természetesen itt sem csak bort kóstolni lehet, hanem sok más kikapcsolódási lehetőségük is van a vendégeknek. Fényterápiás finn szauna, kültéri edzőpálya, teniszpálya és masszázs is igénybe vehető, nyáron pedig a napozóteraszon vagy a feszített víztükrű medencében is lazíthatunk.

Tovább a hotel oldalára >>

Hotel Bonvino Badacsony Badacsonytomaj

A Hotel Bonvino a Badacsonyi vidék legszebb szállodái közé tartozik, szolgáltatásaival pedig szintén kitűnik a többi szálláshely közül. Természetesen borvacsorák és pincelátogatások keretein belül itt is megismerhetik a vendégek a hely jellegzetes borait és a kínálat nem másból, mint a badacsonyi borvidék legkiválóbb nedűiből áll össze.

A szállodában különleges, más-más stílusban kialakított kétágyas szobák, normál és családi apartmanok, valamint akár nászutas lakosztály is foglalható. Céges rendezvények esetén két terem is igénybe vehető létszámtól függően. A nagyobb 120, a kisebb pedig 30 férőhelyes, mindkettő teljes technikai felszereltséggel. Kikapcsolódás szempontjából érdemes kipróbálni a hely wellness részlegét, ahol jacuzzi, gőz, finn és infraszauna, illetve medence is rendelkezésünkre áll. Ha pedig ez nem lenne elég, akkor különböző szépségkezelések is igénybe vehetőek és akár masszázst is biztosítanak a teljes ellazulás érdekében.

Borászatok Magyarországon, ahonnan nem kell hazavezetned
A Hotel Bonvino hangulatos bárja

Akik aktív pihenésre vágynak, több sporttevékenység közül is választhatnak. Kerékpár- vagy nordic walking túrákon vehetnek részt, úszhatnak, jógázhatnak vagy csak egyszerűen kirándulhatnak egyet a gyönyörű borvidéken. Nagyobb társaságok részére különleges programok is elérhetők, mint például a casino party, terepjárós élménytúra és a badacsonyi kenutúra! Ennyi szolgáltatás mellett már csak az jelenthet problémát, hogy eldöntsük, melyikkel kezdjük!

Tovább a hotel oldalára >>

Bacchus Apartman – Borbarlang Vinotéka Badacsony

A Bacchus Apartman szintén a badacsonyi terület kiemelkedő szálláshelye, viszont nem hotel kategóriában. Az apartman a hegyoldalban található, szőlőskertekkel körülvéve, így garantáltan szemet gyönyörködtető panoráma tárul az oda látogató vendégek elé. A tulajdonosok mindent megtesznek vendégeik kényelméért, elégedettségéért. Az apartmanok elragadó stílusban kerültek kialakításra valamint szolgáltatások terén is jeleskednek a háziak.

Borászatok Magyarországon, ahonnan nem kell hazavezetned
Panoráma a Bacchus Apartman teraszáról

A hotelektől eltérően itt sokkal családiasabb, hagyományosabb a kínálat és mindez a lehető legpozitívabb értelemben. A szállásadók többféle kimért badacsonyi bort kínálnak pinceborozójukban, illetve a Borbarlangban palackozott választékot is biztosítanak. Az italozások után van lehetőség egy kis kerti grillezésre is, amihez minden szükséges felszerelés a vendégek rendelkezésére áll. Reggelente tartalmas tálak fogadnak bennünket, melyeken házi alapanyagokból készült finomságok közül válogathatunk kedvünkre valót. Az ételek magyaros jellegűek és a környék gazdáitól felvásárolt termékekből készülnek, ami még ízletesebbé teszi őket. Az étkezést követően kötelező a házi szörp! A levendula és a bodza is mennyei ízélményt nyújtanak.

Kikapcsolódásként érdemes biciklitúrára indulni, melyhez saját kerékpárt se szükséges vinnünk, mivel a szálláshelyen több méretben is van és még túratérképet is biztosítanak hozzá. A szállásadók programszervezésben is segítségünkre állnak, legyen szó vitorlázásról, pincelátogatásról vagy akár dzsip-túráról. A Bacchus Apartmanban a gyerekek sem unatkoznak, hiszen kint a játszótéren, bent pedig színezők, kirakók, kisautók és kártyák társaságában tölthetik idejüket.

Tovább a szálláshely oldalára >>

Hotel Merops Mészáros Szekszárd

A Hotel Merops Mészáros Szekszárd belvárosában található kifinomult stílusban épült szálláshely, melyben a borkínálat elsősorban Mészáros Pál termékeire épül. Mi sem bizonyíthatná jobban a borász hozzáértését, mint az, hogy nemrégiben elnyerte az Év bortermelője címet.

A Hotel Merops Mészáros Szekszárd elegáns szobái

A hotel éttermében a borokat nem csak kóstoláshoz biztosítják, hanem több ételkülönlegesség alkotóeleme is. A fogásokat helyi alapanyagokból készítik mindig az aktuális trendek figyelembe vételével. A szálloda 32 db elegáns és kényelmes szobával rendelkezik, illetve egy viszonylag kis területű wellness részleggel, ahol szauna és jacuzzi használat, valamint masszázs is elérhető. A konferenciaterem maximum 200 fő befogadására alkalmas, így nem csak céges rendezvények, de akár esküvők, kiállítások helyszínéül is szolgálhat. Ha Szekszárdra utazol, szereted a bort és a különleges gasztronómiai élményeket, akkor mindenképpen ez a neked való szálláshely!

Megnézem a szabad szobákat >>

Még több belföldi szálláshelyet találsz a szallas.hu oldalán >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%