Budapest és környékeCsaládi kiruccanásTavaszi zsongás

Családbarát lovardák Budapest közelében

2 perces olvasási idő

Országszerte több lovasudvar, illetve családbarát lovarda közül válogathatnak azok a gyerekek és felnőttek, akik szívesen hódolnak szenvedélyüknek, a lovaglásnak. Nem csak vidéken, hanem a fővárosban és Budapest környékén is remek oktatóhelyek találhatók, mi most az utóbbiak közül szemezgettünk a teljesség igénye nélkül.

Családbarát lovardák Budapest közelében – TOP10+1 lista

Piczinke Póniudvar – Budapest

Gyerekprogramok, vidéki hangulat és varázslatos környezet. Ez vár azokra, akik ellátogatnak a Normafánál található Piczinke Póniudvarba, ahol az egész család jól érzi majd magát. A póniudvarban lehetőség van sétalovaglásra póniháton, pónibérlésre és terápiás célú állatsimogatásra is, de tarthattok itt gyerekzsúrt, szülinapi partit, sőt akár osztálykirándulást is.

Cím: 1121 Budapest, Konkoly Thege Miklós út 20.

Elérhetőség: www.poniudvar.hu

Mustang LovasClub/ Szilagyi Lovasudvar – Dunaharaszti

Dunaharaszti és Taksony között, egy természetvédelmi területen található a Mustang LovasClub, ahol a lovasoktatás mellett bértartásra, sétakocsikázásra és fogathajtásra is van lehetőség. A 2001-ben épült lovardához tartozik egy 60×80 m homokos talajjal rendelkező díjugrató pálya, és egy 60×40 m melegítő pálya, amely egész évben a klubtagok rendelkezésére áll. A lovasklubnál a legkisebbeket is szívesen várják, pónisétáltatásra már 3 éves kortól van lehetőség. A kicsik játékos formában ismerkedhetnek a lovaglás alapjaival, barátkozhatnak az állatokkal, miközben fejlődik a mozgáskoordinációjuk és egyensúlyérzékük. 4-5 éves kortól már akár futószáron is lehet lovagolni, 6-14 éves korig pedig a futószáras osztálylovaglásra is remek program.

Családbarát lovardák Budapest közelében - Szilágyi Lovasudvar
Fotó: Szilágyi Lovasudvar

TIPP: A terület adottságai nagyon kedvezőek a természetet kedvelőknek, itt azok is hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek, akik a tereplovaglást szeretik, sőt még csónakázni is lehet a Duna-Tisza Csatornán és a Soroksári Duna-ágon. A tereplovaglás során változatos tájon, erdőben, síkságon lehet ügetni, vágtázni.

Cím: 2330 Dunaharaszti, Paradicsomsziget, hrsz. 0221/10 Dunaharaszti és Taksony között az 510-es ùt mellett található közvetlenül a Duna-Tisza Csatorna partjàn.

Elérhetőség: www.mustanglovasclub.hu

Panderosa Lovaspanzió – Dunavarsány

Kedves, családias kiszolgálással várják a vendégeket a Budapest közvetlen közelében, Dunavarsányban található lovas panzióban. A 7 hektáros területen erdei játszótér, számos háziállat (kotkodácsoló tyúkocskák, sima szőrű nyuszik, lubickoló halacskák, doromboló cicák és barátságos kutyusok) és lovaglási lehetőség áll rendelkezésre. Az új építésű panzióban szauna, masszázs található, újdonságként egy föld alatti bunkermúzeum is megtekinthető itt.

„A „személyzet”, kiszolgálás nagyon figyelmes és kedves volt. Figyelték az igényeim/igényeink. A reggeli is nagyon finom volt! Csend és nyugalom volt jellemző az itt töltött napjaimra. Aki pihenésre, aktív pihenésre és a természet közelségére vágyik, az itt megtalálja.” (vendégértékelés a szallas.hu oldalán)

Tovább a lovaspanzió oldalára >>

Airport Ranch – Budapest

Távol a város zajától, mégis Budapest területén, a XVII. kerületi Rákoshegyen található az Airport Ranch, amely a természeti adottságoknak köszönhetően lovasoktatásra és tereplovaglásra is egyaránt tökéletes helyszín. Nyáron a gyerekek lovas táborban is részt vehetnek, ahol a lovaglás mellett elsajátíthatják a lovakkal való helyes bánásmódot is. A lovarda elsősorban hobbi szintű lovas oktatást kínál, de lehetőség van alapszintű díjugratásra is. Kezdő és haladó lovasokat egyaránt szívesen fogadnak.

Cím: 1174 Budapest, Erdő utca (vége)

Elérhetőség: http://www.airportranch.hu/

Cseresznyevirág Lovarda – Budapest

A Cseresznyevirág Lovarda a X. kerület legszebb részén, a Rákos-patak partján, gyönyörű és csendes környezetben helyezkedik el. Autóval és tömegközlekedéssel egyaránt könnyen megközelíthető, hiszen az Örs vezér terétől csak 5 percre található. Az 5 oktatóval és 20 lóval rendelkező lovardában futószáras-, osztály-, illetve tereplovaglásra is van lehetőség- télen és nyáron egyaránt.

Cím: Budapest, Hortobágyi utca 10

Elérhetőség: www.cseresznyevirag-lovarda.hu

Frank Lovarda / Ördöglovas SE – Érd

Az Érd és Tárnok között elhelyezkedő Frank Lovardában minden korosztály jól érezheti magát, hiszen míg a legkisebbeket pónilovaglás és futószáras oktatás, addig a nagyobbakat osztálylovaglás is várja. Nyáron lovastáborokon is részt vehetnek és gyűjthetnek felejthetetlen élményeket az óvodások és az iskolás gyerekek is.

Cím: 2461 Érd

Elérhetőség: www.ordoglovas.hu

Budakeszi Lovarda / Texas Ranch

Aki kedveli a western stílusú lovaglást, annak a budakeszi lovardában a helye! A western lovaglás különösen a szabadidőlovasok körében örvend egyre nagyobb népszerűségnek, de bárki kipróbálhatja, aki kedvet érez ehhez a különleges hangulatú sporthoz.

Családbarát lovardák Budapest közelében- Texas Ranch
Fotó: Texas Ranch

Aki keresi a kihívásokat és szívesen összemérné a tudását másokkal, akár westernversenyen is indulhat a következő versenyszámokban: Reining (western díjlovaglás), Pleasure (jármód verseny), Trail (mesterségesen épített akadálypark lovaglás), Horsemanship (stílusverseny), földről idomítás (kötőfékkel vagy szabadon bemutatható versenyszám). A budakeszi Texas Ranchen emellett lehetőség van lovasoktatásra (pónin is) és nyári lovastáborra is.

Cím: 2092 Budakeszi, Pátyi út

Elérhetőség: www.texasranch.hu

Népszigeti Lovarda – Budapest

Budapesten, csendes, nyugodt környezetben található a Népszigeti Lovarda, ahol elérhető áron vehetünk részt lovas oktatáson, pónis sétáltatáson vagy akár rendezvényeken is. A lovarda márciustól novemberig tart nyitva.

Családbarát lovardák Budapest közelében - Népszigeti lovarda

Cím: 1044 Budapest, Zsilip utca 8.

Elérhetőség: www.facebook.com/nepszigetilovarda

Tanyasi Lovasudvar – Sóskút

Sóskút mellett igazi tanyasi környezetben találjuk a lovasudvart, ahol lovagoltatás, lovasoktatás (kezdő és haladó szinten), lóbértartás folyik. Emellett a tanyán szerveznek lovastáborokat, túra és tereplovaglást, tanyadélelőttöket iskolák, óvodák részére, sőt akár születésnapot lehet itt tartani, amikor a gyerekek a szabadban ünnepelhetnek, lovagolhatnak és kocsikázhatnak.

Cím: Sóskút

Elérhetőség: www.tanyalovas.hu

Halápi Ranch – Kisoroszi

Kisorosziban, a Szentendrei-sziget északi részén található a Halápi Ranch, ahol az oktatáson kívül indiántáborok, lovastáborok szervezése és lebonyolítása is zajlik, emellett lovasbemutatók, íjászat és felnőtt-tábor is színesíti a programkínálatot.

TIPP: A Szentendrei-sziget festői környezete tökéletes helyszín lehet a tereplovagláshoz. A 31 km hosszú szigeten erdők és mezők, zöld ligetek váltják egymást, a gyér autósforgalomnak köszönhetően pedig zavartalan lovas kirándulásban lehet részünk.

Cím: 2024 Kisoroszi, Széchenyi u. 89/1 hrsz.

Elérhetőség: www.facebook.com/Halapiranch/

Családbarát lovardák Budapest közelében - Halápi Ranch

Biofarm Horse Ranch – Kajászó

A Biofarm Lovarda egy 2015 végén épült lovas sport, lovas turisztikai és ökogazdálkodási agrár centrum, ahol az ökológiai – biogazdálkodás K+F és a lótartás tevékenységei párhuzamosan és egymást kiegészítve működnek. A Biofarm célja egy kiemelkedő minőségű és kiépítettségű lovarda és az ahhoz tartozó szolgáltatások megteremtése és fenntartása a lovasok és a lovak maradéktalan megelégedésére. A helyszín a Váli-völgy, Kajászó település, amely nem köves, így a tereplovaglásnak is ideális színteret biztosít mind haladó, mind kezdő lovasok számára.

Cím: 2472 Kajászó, Köztársaság u 93. (Biofarm Major)  M7-es Vál Völgyi Pihenő lejárattól (OMV benzinkút)  + 2km

Elérhetőség: www.3rbiofarm.com


Lovas panziók, vendégházak wellness hotelek és egyéb szálláshelyek, ahol lovagolni is lehet:

Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
67%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
33%