Vidéki vendégségCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongás

20 szálláshely, ahol lehet lovagolni

2 perces olvasási idő

A magyarság történetében ősidőktől fogva kulcsszerepet játszott a ló, és napjainkban is egyre divatosabb tevékenységnek számít a lovaglás. Itthon rendkívül népszerű sportág a szabadidős lovaglás, a tereplovaglás és a fogathajtás, utóbbiban a magyar versenyzők évről-évre világ élmezőnyében szerepelnek.

Aki szívesen hódol a lovaglás szenvedélyének, Magyarország területén bőven talál lovardát és lovasiskolát. Sőt, akár több napot is érdemes eltölteni egy-egy vidéken, hiszen remek lovas tanyák, hotelek és lovas panziók várják a vendégeket szerte az országban. Íme 20 szebbnél-szebb belföldi szálláshely, ahol lehet lovagolni! Nyeregre fel!

Szálláshelyek, ahol lehet lovagolni

Elbűvölő szálláshelyek, ahol lehet lovagolni

1. Lovastanya Vendégház Gyűrűfű-ökofalu

Belekóstolhatsz egy békés kis ökofalu életébe ezen a nyugalmas, fenntartható módon működő szálláshelyen, ahol tiszta a levegő és védett a természeti környezet. A vendégháznál professzionális lovasoktatás, túrázási és íjászkodási lehetőségek, tanösvény és kültéri kemence is várnak.

2. Geréby Kúria Hotel és Lovasudvar Lajosmizse ***

Sokféle wellness élményben lehet részed az elegáns Geréby Kúriában, ahol tenisz-, foci- és kosárlabdapályát is használhatsz. A legnagyobb attrakció kétségtelenül a lovasudvarukban elérhető futószáras-, terep- és túralovaglás, de lovaskocsikázásra is indulhatsz, sőt, hagyományőrző lovasbemutatót is megtekinthetsz. 

3. Varga Tanya Hotel Konferencia és Szabadidő Központ Kerekegyháza***

Tágas, exkluzív berendezésű szobák között válogathatsz ezen a Kecskeméthez közeli hotelben. A wellness szolgáltatások mellett játszóteret is találtok náluk, illetve különféle lovasprogramokat kínálnak. Így például lovagolhattok és pusztaprogramhoz is csatlakozhattok.

4. Hotel Kapitány Sümeg****+superior

Sümegen nem csak karámban történő lovaglásra, pónilovaglásra és lovaskocsikázásra van lehetőség, hanem Történelmi Lovasjátékokon is részt vehetnek a vendégek heti két alkalommal. A többszörös Év Szállása díjas wellness hotel egyedülálló lovagkori élményeket is kínál vendégeinek.

5. Vadkert Major Sárvár

A Sárvári Gyógyfürdőtől pár percnyire található a bájos Vadkert Major, ahol igazán természetközeli hangulat fogad. Az őstermelői finomságok, a szaunaház, a jacuzzi és a masszázs mellett a Major fő tevékenysége a lovas szolgáltatások teljes körű biztosítása. Lovasoktatás már kezdő szinttől igénybe vehető, a haladó lovasok pedig egész napos túrákat tehetnek.  

6. Matild Country Hotel Nemesvita

Az egész család számára remek választás lesz ez a Balaton-felvidéken található hotel, hiszen wellness részleg, strandröplabda pálya és 300 négyzetméteres játszótér is a kikapcsolódásotokat szolgálja. A legizgalmasabb program egyértelműen a lovaglás lesz, hiszen a szálló saját lovardájában minden tudásszintnek megfelelő oktatásban részetek lehet.

7. Gyémánt Lovastanya Bugac

Ha a hamisítatlan pusztai hangulatot keresed, pihenj a Gyémánt Lovastanyán! Itt lehetőséged lesz lovaskocsikázásra, utazhatsz hintón vagy szánon, és persze lovagolhatsz is. A teljes egészében felújított, komfortos épülethez egy remek kültéri medence is tartozik.

8. Nádas Pihenőház és Lovastanya Soltvadkert

Ha nagyobb társasággal üdülnétek együtt, és olyan természetközeli, csendes, önálló házat kerestek, ahol lovagolni is lehet, akkor ez a ti helyetek. A Nádas Pihenőház óriási udvarán grillezhettek, bográcsozhattok, és az itt lakó állatokkal is összebarátkozhattok. 

9. Lóbarát Lovasudvar Panzió Cserszegtomaj

Hévíz mellett, nagy udvarral, játszótérrel, aranyos kutyákkal, cicákkal és lovakkal vár a Lóbarát Lovasudvar, ahol semmi dolgod nem lesz, csak a kikapcsolódás. Grillezzetek, rendezzetek gulyáspartit, és járjátok be a vidéket lóháton vagy lovaskocsival! 

10. Erdőspuszta Club Hotel Debrecen ****

Ha bakancslistádon szerepel, hogy belekóstolsz a lovaglásba, a Debrecen melletti Erdőspusztán ezt kiválóan megteheted. A hotel lovas tanyáján lovagolhatsz terepen és fedett lovardában, részt vehetsz oktatáson, díjugratáson. Itt vár egy műfüves tenisz- és egy kispályás focipálya is, de tehetsz hosszabb gyalogtúrákat, vagy izgalmas kerékpáros kirándulásokat is a környéken.

11. Hunor Lovastanya Kunbaracs

Idilli környezetben, erdő szélén épült fel ez a meszelt falú, tornácos ház, melynek barátságos hangulata azonnal magával ragad. A tanyán a természet szépségeinek élvezete mellett lovaglási lehetőséged is van, hiszen 10 jól képzett lovacska, valamint póni, kutyák és cicák is várnak. 

12. Abbázia Country Club Nemesnép***+superior

Ha imádod a lovakat és szívesen eltöltenél pár napot az Őrségben, az Abbázia Country Clubot ajánljuk. Náluk a lovaglás kiemelt program, fedett lovardájukban vagy csodaszép tájakon vezetett tereplovaglásaikon egyaránt részt vehetsz. Ha kutyussal jössz, őt a szobátokban meglepetés várja, sőt, az étteremben együtt étkezhettek.

13. Nyerges Hotel Termál Monor***+superior

Gondoltad volna, hogy épp Monoron található Közép-Európa legnagyobb nádfedeles szállodája? Pedig így van: a kitűnő wellness szolgáltatásokat kínáló Nyerges Hotel a termálfürdőzés és sportos pihenés szerelmeseit is várja, sőt, előzetes bejelentkezéssel lovaskocsikázásra szintén lehetőség van. Kedves kis pónilovaikkal az állatsimogatóban barátkozhattok össze.

Elbűvölő vidéki farmok és vendégházak ahol helyben lovagolhatsz:

Kerca BioFarm Kercaszomor

Ez a 10 hektáros lovasbirtok csodaszép helyen, a Kerca-patak partján terül el. A farmon andalúz lovak és szürkemarhák tenyésztésével foglalkoznak, a vendégek pedig nemcsak gyönyörködhetnek az állatokban, hanem részt is vehetnek a gondozásukban. Ha nyeregbe pattannál, futószárazásra, lovaglásra és kocsikázásra egyaránt lehetőséged van a birtokon belül, vagy külső terepen.

Családbarát lovardák Budapest közelében >>

Ha új élményekre vágysz, próbáld ki a lovaglást! A legjobb ötlet, ha ezt a következő üdülésed alkalmával teszed, melyhez remek szálláshelyeket foglalhatsz oldalainkon >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
14%
Imádom
Imádom
57%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
29%
77 bejegyzés

A szerzőről
Két éve vagyok tagja a Szallas.hu blogíró csapatának. Ez idő alatt Olvasóinkat elkalauzolhattam már Magyarország és Horvátország bámulatosan szép tájaira, pompás éttermeibe és illatos cukrászdáiba. Szabadidőmet legszívesebben a családom körében töltöm, szeretünk túrázni, új tájakat felfedezni. Szívem csücske az ezerarcú Balaton, melyet második otthonomnak nevezhetek.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

    9 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek térképpel

    9 perces olvasási idő