Érdemes megnézniBudapest és környékeÍzkalandProgramok hétvégéreToplistákVidéki víkend

TOP termelői piacok és kirakodóvásárok az országban, amiket muszáj látnod

2 perces olvasási idő

Reneszánszukat élik a piacok, ahol kistermelők saját készítésű finomságait, kézműves mesterek egyedi dísztárgyait, kozmetikumait vásárolhatjuk meg. Ez nemcsak azért jó ötlet, mert támogatjuk a magyar kistermelőket, de egészségesebb, adalékanyagoktól mentes portékákkal óvjuk a saját egészségünket is. Ha máris meghoztuk a kedved, hogy felfedezz egy jó kis termelői piacot vagy kirakodóvásárt, gyere velünk, szuper helyeket ajánlunk!

A legjobb termelői piacok az országban

1. Pancs – Gasztroplacc – Budapest

 • Időpont: vasárnaponként 09.00 – 14.00
 • Cím: 1094 Budapest, Tűzoltó u. 22. 

A Corvin –negyed vonzáskörzetében működik vasárnaponként a népszerű Pancs – Gasztroplacc. Ezen a piacon őstermelőktől szerezhetsz be zöldségféléket, húsárut, kovászos pékárut vagy éppen egészséges mikrozöldeket.

A hazai gasztrotérkép legnevesebb termelői képviseltetik itt magukat, többek között a KissHúsműhely, Szabi, a pék, a Csöglei Sonka, Szorgos Gazda és a Bodor Birtok. A Pancs az elmúlt években bolthálózatot is létrehozott Budapesten, így a piac mellett már három fizikai boltban várnak.

Itt találod az üzletlistát >>

Budapesti szállások >>

2. Nagymarosi Termelői Piac – Nagymaros

 • Időpont: szombatonként 07.00 – 13.00
 • Helyszín: Nagymaros, Fő tér 5.

Hangulatos környezetben, a nagymarosi Művelődési Ház előtt tartják hetente a helyi termelői piacot, ahol a Dunakanyar gazdái, a börzsönyi őstermelők hagyományokat őrző, kézműves termékeiket hozzák el az érdeklődőknek. A legjobb minőségű élelmiszereket találja itt meg minden környékbeli.

Nagymarosi szállások >>

3. Óváros Piac – Veszprém 

 • Időpont: kéthetente vasárnaponként 9:00 és 13:00 között 
 • Helyszín: Veszprém, Óváros tér

Veszprém termelői piaca sem okoz csalódást, épp ellenkezőleg. Az itt megjelenő kistermelőktől saját készítésű friss, kovászos pékárukat, házi süteményeket, húsárut, mézet, lekvárt, tésztákat, tejtermékeket, vagy éppen házi tojást vásárolhatunk.

Emellett kávét, meleg italokat, kézműves söröket és borokat kínáló standokkal is találkozhatunk, akiknél kóstolásra is van lehetőség. 

Óváros Piac, Veszprém

Top 10 szállás Veszprémben, Európa kulturális fővárosában >>

4. Garaboly Gasztro- és Kézműves Piac – Szentes

 • Időpont: minden hónap harmadik szombatján
 • Helyszín: Szentes, Petőfi utca 4. 

Ha ellátogatsz a szentesi piacra, nem csak helyi termelők kiváló minőségű, vegyszermentes élelmiszereit vásárolhatod meg, hanem sok mindent megtudhatsz az egészséges étkezésről és a fenntartható fejlődésről is.

A kereskedőknél dísztárgyakat, mézet, sajtot, szörpöt, gyógynövényeket, valamint a természetben gyűjtött és feldolgozott gombákat, húsokat, zöldségeket találsz.

Garaboly Gasztro- és Kézműves Piac, Szentes

Szentesen itt szállj meg >>

A legjobb kirakodóvásárok Budapesten és vidéken

1. Antik Placc – Budapest Antique and Design Market – Budapest

 • Időpont: vasárnaponként 10.00 – 17.00
 • Helyszín: 1072 Budapest, Klauzál tér 11. (Klauzál téri Vásárcsarnok)

Budapest egyik legjobb beltéri régiség-, kortárs és design piaca a Klauzál téri Vásárcsarnokban működő Antik Placc. A szervezők célja, hogy megismertessék és megkedveltessék a régiségeket, antik tárgyakat a mai generációval, akik vevők is erre az üzenetre.

Számtalan apróbb-nagyobb tárgy kapható itt, kedvező áron. A Placcon állandó programok is várnak minden héten, így restaurátorok vagy felújítók bemutatkozása, étel-ital finomságok és zenei programok. 

Budapesten itt szállj meg >>

2. Buffalo Market Kézműves – Régiségvásár és Zsibvásár Szerencs

 • Következő időpont: 2023. május 20.  
 • Helyszín: Piactér a Buffalo Bill Western Étterem mellett (3900 Szerencs, Gyár utca 13.)

Nyolcadik éve rendezik meg Szerencsen az egyedi hangulatú Buffalo Market Kézműves- Régiségvásár és Zsibvásárt, ahol sok egyéb közt különleges finomságok, lakásdekorációs kellékek és műtárgyak seregéből válogathatnak az ide látogatók. Az évente többször is megrendezett szabadtéri kézműves vásáron a vevők még nyereménysorsoláson is részt vehetnek. 

Buffalo Market Kézműves – Régiségvásár és Zsibvásár, Szerencs (Fotó: https://buffalo-market.hu/)

Szállások Szerencsen >>

3. Régiségvásár – Miskolc

 • Időpont: minden hónap első vasárnapján
 • Helyszín: Miskolc, Széchenyi István út

Miskolcon havonta egy alkalommal reggeltől kora délutánig régiségvásárt tartanak, mely színes forgataggá varázsolja a város sétálóutcáját a Városház tér és a Villanyrendőr között. Nem csak gyűjtők és vásárlók számára izgalmas ez a program, hanem egy kellemes sétával egybekötve tartalmas időtöltés lehet kicsiknek és nagyoknak is.  

Régiségvásár, Miskolc

Miskolci szállások >>

4. Szent György Napi Forgatag és Virágvásár 2023 – Nagykőrös

 • Időpont: 2023. április 29 – 30.
 • Helyszín: Nagykőrös, Deák tér 

Nagykőrös virágba borul április végén, melyet igazán érdemes testközelből megszemlélni. A rengeteg izgalmas programot kínáló Szent György – napi Virágvásárra vidd magaddal a családot is, hiszen a gyerekeket Sárkányvár, Vidámpark és kézműves programok várják.

A felnőttek színpadi produkciókat, növénygondozással kapcsolatos előadásokat hallgathatnak, csodálatos virágok látványában gyönyörködhetnek és persze vásárolhatnak a Virágszigeten.  

Szent György Napi Forgatag és Virágvásár 2023, Nagykőrös

Nagykőrösi szálláshelyek >>

Kézműves és gasztropiacon vásárolni pompás dolog és kiváló program is, hisz amellett, hogy termelői finomságok, kézműves dísztárgyak kerülnek a családi asztalra és az otthonunkba, még a kincsvadászat élményét is megkapjuk. Fogd a kosarad, és vásárolj be a legjobb termelői piacokon!

Vegyél hazait, egyél hazait – jobbnál jobb termelői piacok országszerte >>

(Képek: Szallas.hu, instagram.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
93%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
7%
77 bejegyzés

A szerzőről
Két éve vagyok tagja a Szallas.hu blogíró csapatának. Ez idő alatt Olvasóinkat elkalauzolhattam már Magyarország és Horvátország bámulatosan szép tájaira, pompás éttermeibe és illatos cukrászdáiba. Szabadidőmet legszívesebben a családom körében töltöm, szeretünk túrázni, új tájakat felfedezni. Szívem csücske az ezerarcú Balaton, melyet második otthonomnak nevezhetek.
Bejegyzések
  Ajánlott bejegyzések
  Wellness + Hotelek

  TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

  9 perces olvasási idő
  Családi kiruccanás

  Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek térképpel

  9 perces olvasási idő
  Tavaszi zsongás

  Ugorj fejest a tavaszba - hamarosan indul a tulipánszüret az országban

  1 perces olvasási idő