Kedvenc szállásokToplistákVárosnézések

Top 10 szállás Veszprémben, Európa kulturális fővárosában

2 perces olvasási idő

Idén Veszprém városa a Bakony-Balaton régióval közösen elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet, ahova a káprázatos látnivalók, a különleges programok és a nyüzsgő fesztiválok miatt egyaránt érdemes ellátogatni. Íme, a legjobb szállások, ahol kipihenhetitek a hétköznapok fáradalmait!

Kihagyhatatlan látnivalók Veszprémben

Ha Veszprémben jártok, a káprázatos barokk és klasszicista palotákkal beépített várnegyedbe mindenképp látogassatok el. Itt összpontosul a város látnivalóinak nagy része, például a 48 méter magas tűztorony, melynek környékéről csodálatos a panoráma.

De ha gyönyörű kilátópontot kerestek, Szent István király és Gizella királyné szobrát is érdemes megcsodálni, ugyanis a tövéből gyönyörű kilátás nyílik a városra. A helyiek Veszprém ezen részét régen Világvégének is nevezték. A város egyik leghíresebb jelképe pedig a Fejes-völgy felett átívelő Viadukt, a Séd-patak felett 50 méteres magasságban emelt Szent István Völgyhíd. Ez Magyarország egyik legnagyobb és legszebb völgyhídja.

Top 10 szállás Veszprémben, Európa kulturális fővárosában
Szent István Völgyhíd, Veszprém

De nemcsak a csodálatos látnivalók, az izgalmas programok miatt is érdemes elutazni Európa kulturális fővárosába. Veszprém ad ugyanis otthont jó néhány közkedvelt zenei fesztiválnak. A méltán híres VeszprémFest az ország legkedveltebb kulturális rendezvénye, ahol a dallamos jazztől kezdve a popon át az operáig minden zenei stílusba belehallgathatsz.

A Veszprémi Utcazene Fesztivál keretein belül pedig a kiválasztott előadók a város különböző pontjain bukkannak fel és koncerteznek a közönségdíj reményében.

Top 10 szállás Veszprémben, Európa kulturális fővárosában
Veszprémi Utcazene Fesztivál és Food Truck Show

Sőt, idén a Veszprém Blues Fesztivált is megrendezik, ami a nemzetközi és a hazai blues nagyjait vonultatja fel a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat keretén belül. Nagyjából 30 zenekar, több mint 50 koncert, 3 helyszín – ne hagyjátok ki!

A Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér pedig egész évben számos programot kínál. Rendszeresen szerveznek kiállításokat, táncelőadásokat, komolyzenei koncerteket, valamint színdarabokat.

Top 10 szállás Veszprémben, Európa kulturális fővárosában
Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér, Veszprém

Top 10 szállás Veszprémben, ahova érdemes betérni

Terrace Belvárosi Jacuzzis Apartman Veszprém

Ha a Terrace Belvárosi Jacuzzis Apartmant választjátok, a város központjában, extra romantikus helyszínen pihenhettek egy ízlésesen berendezett szálláshelyen. A tágas, várpanorámás teraszon pedig egy 6 fős, egész évben működő privát jakuzzi teszi még hangulatosabbá a feltöltődést.

Sziklavendégház ***

A vendégház nem véletlenül kapta a nevét egy szikláról – berendezése modern, mégis rusztikus. A veszprémi vár tövében helyezkedik el, így garantált a csodaszép kilátás a romantikus teraszról. Nagyon hangulatos itt elkortyolgatni a reggeli kávét!

Villa Medici Hotel és Étterem Veszprém ****

A Villa Medici Hotel & Étterem egy igazi rejtett gyöngyszem, ami Veszprém festői szépségű völgyében, a város legszebb részén, a Viadukt lábánál fekszik – mindössze 15 percnyire a népszerű balatoni fürdőhelyektől.

A Villa Medici Étterem az első veszprémi étterem, amely kivívta magának a jogot, hogy ott lehessen Európa legjobbjai között: 2010-ben tagja lett a patinás gasztronómiai szervezetnek, a Chaine des Rotisseurs-nek. Így nemcsak a szálloda wellness részlege miatt, de a kulináris élmények miatt is mindeneképp megéri betérni.

Tűztorony Apartman Veszprém

A Tűztorony tetőtéri apartmanjából egyszerűen káprázatos a kilátás! Általában csend, béke és nyugalom uralja a szállás környékét – kivéve, ha fesztiválidőszakban érkeztek, mert akkor garantáltan magával ragad titeket az Utcazene Fesztivál vagy a VeszprémFest hangulata. Ha itt jártok, a sófalas infraszaunát nem érdemes kihagyni!

Oliva Hotel Veszprém

Az Oliva Hotel a belváros szívében, nyugodt környezetben, a Vártól pár perc sétára helyezkedik el, ahova 11 standard szobával és 9 új építésű deluxe szobával várják a kikapcsolódni vágyó vendégeket. A hotel és az étterem a mediterrán konyha egyik jellegzetességéről, az olívabogyóról kapta a nevét – nem véletlenül!

Az étterem konyhája, belsőépítészete, a panzió és a grillkert hangulata ugyanis a mediterrán hangulatot idézi. Étlapjukon – a hagyományos ízek mellett – a nemzetközi konyha érdekességei is megtalálhatóak, amikhez a legjobb hazai pincészetek válogatott borait kínálják.

Továbbá kültéri melegvizes jakuzzival, finn szaunával, élmény zuhannyal, frissítő dézsával, masszázsokkal, kezelésekkel várják a látogatókat.

Gizella Hotel és Étterem Veszprém ***

Az első magyar királyné nevét viselő négycsillagos Gizella Hotel és Étterem Veszprém történelmi városrészében, a vár tövében helyezkedik el a csordogáló Séd patak mentén. A több mint 200 éves műemléképületben a múltból örökölt patinás környezet találkozik a modern eleganciával. A vár hangulatos utcáihoz, tereihez a szállástól közvetlen ostromlépcső vezet fel.

Betekints Wellness és Konferencia Hotel Veszprém ****

A szálloda a város egyik legszebb pontján, a Viadukt lábánál, a Séd-patak partján épült, nevét az itt húzódó Betekints-völgyről kapta, ami Veszprém egyik legnépszerűbb kirándulóhelye. A szálloda étterme méltán híres kiváló konyhájáról, ahol magyar és bajor ételkülönlegességeket szolálnak fel a vendégeknek. Háromszintes wellnessközpontja pedig garantálja a zavartalan kikapcsolódást és feltöltődést.

Manzárd Apartman Veszprém

A tetőtéri prémium apartman Veszprém történelmi belvárosában helyezkedik el, közvetlen közelében éttermek, kávézók, bárok találhatók. A felhőtlen nyári élményt a lakásokhoz tartozó hatalmas terasz adja, ahol grillezésre is van lehetőség.

Hotel Historia & Historante Veszprém ****

Bár a négycsillagos hoteltől szinte minden látnivaló gyalogosan is elérhető, a város zaja senkit nem fog zavarni, ugyanis a szálloda környezete csendes és nyugodt. A Cholnoky család egykori lakóházában, műemléki környezetben 12 egyedi szoba, wellness részleg, valamint terasz- és pincehelyiség is várja a vendégeket.

Galéria Wellness Vendégház Veszprém

A ház Veszprém legszebb részén, egy hangulatos zsákutcában található, az udvarról és az ablakból a vár csodás panorámája tárul elénk. A vendégházban a teljes feltöltődés érdekében finn szauna is van, ahol garantáltan kipihenhetjük a hétköznapok fáradalmait.

Még több szuper szállás Veszprémben >>

10 ok, amiért Veszprém lett idén Európa kulturális fővárosa >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%