Külföldi kalandokCsaládi kiruccanásTavaszi zsongás

Fordított házak a nagyvilágban – ez nem áprilisi tréfa!

1 perces olvasási idő
Fordított ház Siófokon
Fordított ház Siófokon

Akár egy elvarázsolt mesevilág, úgy érezhetjük magunkat azokban a házakban, amelyeket a denevérek szemszögéből, vagyis fejjel lefelé terveztek meg az építtetők. Európában több helyen, Lengyelországban, Ausztriában, Németországban, sőt belföldön is léteznek fordított házak, ahol minden tárgy és bútor fejjel lefelé „lóg” a planfonról. Csak győzzünk iigazodni a fordított világban 🙂

forditott-hazak-nemetorszag
Wertheim, Németország

Ezek a különleges turisztikai attrakciók rengeteg érdeklődőt vonzanak, bár nem árt tudni, hogy a látogatásuk nem mindenkinek ajánlott: az egyensúlyérzéket igencsak igénybe veszik a fordított házak, ezért szédülést is okozhat a látogatás. Ez persze senkit ne tántorítson el: életre szóló élmény megtapasztalni a világot fejjel lefelé!

<

Fordított házak Európában

Siófoki fordított ház

Akár áprilisi 1-ji tréfának is gondolhatják a siófoki Május 1. utcában elhaladó járókelők, amikor megpillantják az 1. szám alatti házat. A kétszintes, tűzpiros épület ugyanis dacol a gravitációval, és nem a megszokott alapokon, hanem fejjel lefelé lett felépítve. Siófok kedvenc turisztikai attrakcióját nem csak kívül, hanem belül is érdemes megnézni, hiszen teljes berendezését a denevér szemszögéből lehet megcsodálni. Magyarország legelső fordított háza kizárólag a nyári főszezonban, szeptember 30-ig tekinthető meg.

forditott-hazak-siofok
Fordított ház Siófokon

Értékelések a szallas.hu oldalán:

„Érdekes, ahogy az embert becsapják az érzékszervei. Szinten minden korosztály számára nagy élmény lehet.”

„Nagyon vicces volt és irgalmatlan jó képeket lehet belül csinálni!”

Érdekes és meglepő élmény volt a házban a közlekedés.

Cím: Siófok, Május 1. utca 1.

Fordított ház Siófok árak, belépődíjak:

  • 3-tól 12 éves korig: 900 Ft
  • 12 éves kor felett: 1.100 Ft
  • 3 éves kor alatt ingyenes!

Nyitva tartás főszezonban (szeptember 30-ig): 10:00-21:00

SZÁLLÁSTIPPEK SIÓFOKON >>

Tirol, Ausztria

Két lengyel vállalkozó nevéhez fűződik a tiroli Terfensben megépített fordított ház ötlete, miután hazájukban és Németországban is megvalósítottak már néhány hasonló projektet. A siófoki házhoz hasonlóan ez a ház is kívül-belül egyaránt el lett forgatva 180 fokkal, így jó egyensúlyérzéket kíván meg azoktól, aki belülről is szeretnék megtapasztalni a „fordított valóságot”. Az épületben összesen 11 szoba található, köztük gyerekszoba, nappali, konyha, fürdőszoba – épp, mint egy normál családi házban. Az összes bútort és berendezési tárgyat a padlóra erősítették, természetesen fejjel lefelé. A házhoz garázs is tartozik, benne egy Volkswagen Bogárral, ami – nem meglepő módon- a terembe lépők feje fölé lett erősítve.

forditott-hazak-tirol
Fordított ház Terfensben

Cím: Stublerfeld 1, 6123 Terfens / Vomperbach / Austria

Belépő: kedvezményes jegy (gyerek, nyugdíjas) 7.50 Euro, Felnőtt: 8.50 Euro, Családi jegy: 13 Euro

Nyitva tartás: egész évben hétfőtől vasárnapig

  • január – április: 10:00 – 16:00
  • május, június: 10:00 – 18:00
  • július, augusztus: 9:00 – 20:00
  • szeptember, október: 10:00 – 19:00
  • november, december: 10:00 – 16:00

Szállást keresel a közelben? Nézz körül a szallas.hu kínálatában! >>

Házak Lengyelországban

A lengyelek szívesen építenek és szívesen is nézegetnek fordított házakat, az ország területén több ilyen épület is található.

Zakopanéban (aleja 3 Maja, Zakopane 34-505), Szymbarkban (83-323, Szymbarskich Zakładników 12, 83-323 Szymbark), Międzyzdroje-ben, valamint a Balti-tenger partján lévő városokban, Gdanskban és Łebában (Aleja Świętego Jakuba 41240, 84-360 Łeba) is van 1-1 fordított ház, amelynek csodájára járnak az ide érkező turisták. Ha Zakopanéban jártok, érdemes több napot is rászánni a környékbeli látnivalókra, köztük természetesen a fordított házra.

SZÁLLÁSTIPPEK ZAKOPANE VÁROSBAN>>

Hasonló fordított ház Európán kívül Sanghajban és Thaiföldön is látható, emellett Japánban egy étterem, Floridában pedig egy mozi épült ilyen módon.

forditott-hazak-thaifold
Thaiföldi ház berendezése

Keresd fel a legnépszerűbb fordított házakat a világon és utazásodhoz foglalj szálláshelyet a szallas.hu oldalán! >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%