BalcsiCsaládi kiruccanásNyári vakációToplisták

„Jaj, úgy élvezem én a strandot…” – családbarát strandok a Balatonnál

2 perces olvasási idő

„Jaj, úgy élvezem én a strandot, ottan annyira szép és jó, annyi vicceset látok, hallok, és még Bambi is kapható…” A Beatrice együttes A pancsoló kisleány című dalát meghallva tényleg csak az juthat eszünkbe, hogy miért nem a strandon vagyunk éppen?

Nos, sokat ne gondolkodjatok, hogy mikor és merre induljatok, mert most megmutatom nektek a Balaton 10 legjobb, családbarát strandját, ahová érdemes ellátogatni.

Strand – Balatonakali

Lenyűgözően szép a Balaton partja, amikor a nyári melegben megtelik pihenni vágyó családokkal és fiatalokkal. Szinte hihetetlen, hogy a gondosan kialakított tóparti sétányok, a páratlan panorámát és remek borokat kínáló szőlőhegyek, változatos gasztronómiai programok, hangulatos kertmozik pillanatok alatt el tudják feledtetni a gondterhelt hétköznapokat. Ez az életérzés Balatonakalinál kezdődik, a kék hullám zászlóval többszörösen kitüntetett strandon, az északi part egyik legnagyobb területű strandfelületén. Az árnyas fűzfák között nem csak napozni lehet, a vízben és a parton űzhető sportolási lehetőségek mellett óriáscsúszda, játszótér, könyvtár, játszóház valamint több büfé és üzlet teszi még tartalmasabbá az akali fürdőzést az egész nyári szezonban.

Szállások Balatonakalin >>

Napfény strand – Balatonlelle

A gyerekes családok egyik kedvence a balatonlellei Napfény strand, hiszen a víz itt nem mély, a part mentén számos homokozó található és egy mászóka áll a gyerekek rendelkezésére. Ráadásul a fák elég sűrűn állnak ahhoz, hogy egy zsúfolt napon is találjatok árnyékos helyet. És hogy még jobban a kedvében járjanak a vendégeknek a balatonlellei Napfény strand üzemeltetői, ezért a partvonalát homokkal töltötték fel, így még ideálisabb hely a gyerekkel érkezőknek. Ráadásul nemcsak a Balatonban lehet fürödni, hanem három élménymedencében is, amelyek közül az egyiket kifejezetten a gyerekek számára tervezték.

Szállások Balatonlellén >>

Városi Strand – Keszthely

A keszthelyi Városi strand közvetlenül a Hajóállomás mellett található, s különlegessége, hogy az 1864-ben épült Sziget fürdő -amely egyedüli a Balatonon- megújulva várja a látogatókat. A 35000 nm napozófelülettel rendelkező strand tökéletesen ideális a gyerekekkel érkezők számára, hiszen két partszakaszán napvitorlák védik a gyerekeket homokozás közben. Ezen felül számos szolgáltatással, több vendéglátóhellyel, sportolási lehetőséggel és főszezonban Strandkönyvtárral várják a pihenni vágyókat. Viszont modern játszótereit se hagyjátok ki, ahol biztonságos játékot garantálnak és animátori foglakozásokkal segítik a szülők kikapcsolódását.

Szállások Keszthelyen >>

Strandfürdő – Alsóörs

A Balaton egyik legmenőbb homokos gyerekpancsolójához érkezünk, ahol a környezet, az esztétikus megjelenés, az ápolt pázsit, a megfelelő mennyiségű árnyékot adó fa, a kellemes, biztonságos meder, a színvonalas szolgáltatások mind hozzájárulnak a nyugodt, családi pihenéshez. Ezen felül a kialakított vizesblokk zuhanyzóval és öltözővel/mellékhelyiséggel, illetve a szabadtéri zuhanyzók teszik komfortosabbá a strandolást. A strand nagyszerű választás a gyerekes családok részére, minden szolgáltatása családbarát módon lett kiépítve. A fiatalok biztonságban vannak, mert állandó vízimentő szolgálat figyel rájuk. Illetve a szervezett animáció, a sportpályák, strandfoci, strandröplabda, trambulin, biliárd, minigolf, pingpong, lengőteke, játszótér térségében lehetőséget ad arra, hogy a szülők is nyugodtan pihenjenek.

Szállások Alsóörsön >>

Panoráma strand – Fonyód

A Panoráma strand igazi aktív kikapcsolódást kínál mindenkinek, hiszen a vízben fejelő kapuk és kosárlabda állvány szolgálja a mozogni vágyókat. Ezen kívül a fejlesztéseknek köszönhetően a Fonyód központi strand elegáns, komfortos fürdőhelyé változott, ahol fövenyes partszakasz lett kialakítva, új játszóterek/mosdók és a biztonság érdekében elektronikus beengedő kapuk szolgálják ki az ide érkező vendégeket. Az ingyenesen használható strand igen népszerű és kedvez a kerékpározni vágyó családoknak is, ugyanis a bicikliket sem kell félteni, mert közvetlenül a főbejárat mellett, strandon belül lehet tárolni őket egészen a strandolás végéig.

Szállások Fonyódon >>

Zánka

Ki ne ismerné a híres zánkai táborok hangulatát, s aki gyerekként megtapasztalta a balatoni táborozás eszenciáját, az a gyermekeivel is vissza akar ide jönni. Így jutottunk le mi is újra erre a településre, ahol a folyamatosan fejlesztett zánkai strandon kulturált, tiszta kabinok, homokozók, futball- és kosárlabdapálya fogadott minket, s ahol a gyerekeknek a főszezonban különböző kézműves-foglalkozásokat tartanak, a hétvégeken pedig sportversenyeket szerveznek. Igazán nagy élmény a gyerekekkel újra élni és átélni a balatoni nyaralás élményét.

Szállások Zánkán >>

Lido strand – Vonyarcvashegy

A Lido strand főleg a fiatalok körében népszerű, hiszen a strand szörfiskolával, vízisípályával és vízi színpaddal nyújt egyedi élményt a balatoni strandok közül. Viszont homokos partszakaszával, gyermekmedencéjével, EU-konform játékaival a legkisebbek számára is biztonságos, és közkedvelt. A legkisebbekre itt is gondoltak, mert a főszezonban, amíg ti pihentek, addig a játszóház és animátorok szórakoztatják a gyerekeket, a nagyobbak pedig óriáscsúszdán, strandröplabda- és strandkézilabda-pályán próbálhatják ki magukat.

Szállások Vonyarcvashegyen >>

Szigligeti strand – Szigliget

Szigliget, ha még nem jártatok erre, akkor tegyétek meg, mert nem csak folyamatosan korszerűsített strandjával, hanem a sok virággal díszített partszakaszával és a mintegy 18 000 négyzetméternyi napos és árnyékos pihenő felületével rögtön megnyer majd titeket. A kicsik számára sekély, homokos partszakaszt alakítottak ki, ahol két fürdés között homokvárat építhetnek, hintázhatnak, labdajátékokkal tölthetik el az időt. A kényelmesebb pihenésre vágyók napozóágyakat kölcsönözhetnek, míg a vízi sportokat kedvelők vízibiciklit, egyéb eszközöket bérelhetnek.

Szállások Szigligeten és környékén >>

Helikon strand – Keszthely

A Helikon strand zöldterülete talán a legnagyobb a Balaton partja mentén, a mintegy 19 ezer négyzetméternyi pihenőfelület kitűnő a sok strandfelszereléssel érkező családok számára. Illetve nagyon ötletes megoldással a kisebb gyerekeknek homokos gyerek öbölt alakítottak ki, amely kellemes és biztonságos játéklehetőséget kínál minden gyerekkorosztály számára. Sportolási, mozgási lehetőségként egy homokos röplabdapálya, sakk, egy homokos focipálya, a kisebbeknek pedig egy játszótér is a rendelkezésükre áll.

Szállások Keszthelyen >>

Vízisport Centrum – Balatonfenyves

S végül szeretnénk kedvezni a kamaszodó és fiatal felnőtt korosztálynak is, ezért mutatunk most nektek a Balatonfenyvesi Vízisport Centrum kínálatát. Ez a legrégebbi fun sport iskola a Balatonnál. Az 1995 óta működő vízisport iskola a legszélesebb sportág kínálattal, minőségi, évről évre megújuló felszerelésekkel és vizsgázott nemzetközi minősítésű oktatókkal várja a vízi sportok iránt érdeklődő gyermekeket és felnőtteket 7 éves kortól. A magas színvonalú szolgáltatásokkal gondoskodnak arról, hogy megszerettessék a sportot magát a gyerekekkel és ezzel a programmal egy teljesen új arcát is megismerhetitek a Balatonnak.

Szállások Balatonfenyves közelében >>

Szállást keresel a Balaton partján? Nézd meg négycsillagos hotelajánlatainkat >>

 


 

Fotók: shutterstock


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%