Eldugott kirándulóhelyekCsaládi kiruccanásHegyek-völgyekProgramok hétvégéreTavaszi zsongás

Csodák nyomában Észak-Magyarországon

2 perces olvasási idő

Ha igazi hegyvidéki élményekre vágysz itthon, akkor Magyarország északi tájai felé vedd az irányt. A Börzsöny, a Mátra, a Bükk vagy épp a Zempléni-hegység mind tartogatnak meseszép látványosságokat, melyek kihagyhatatlanok, ha ezen a vidéken kalandoztok. Most Észak-Magyarország legszebb látnivalóiból hoztunk egy kis ízelítőt.  

Csodák nyomában Észak-Magyarországon

1. Szilvásvárad

Szilvásvárad Észak-Magyarország egyik legszebb látnivalója, egész évben érdemes felkeresni. Leghíresebb látványossága a mesés Szalajka-völgy a Fátyol-vízeséssel, a Sipovics-tengerszemmel, és az istállóskői ősember barlanggal. Nem kevésbé népszerű a Lipicai Ménesudvar, túrázóknak pedig kihagyhatatlan élmény a Tar-kő meghódítása, mely a Bükk legmagasabb csúcsa.

Csodák nyomában Észak-Magyarországon
Szilvásvárad

Szilvásváradon ezt a szállást ajánljuk pároknak, családoknak: Szalajka Fogadó Szilvásvárad***

Kényelmes és modern wellness szállás Szilvásváradon a Szalajka Fogadó, mely tökéletes választás pároknak, családoknak és egyéni utazóknak. A település központjában található szálláshelyről könnyen elérhetőek a legfőbb nevezetességek.

Szalajka Fogadó Szilvásvárad***

2. Lillafüred

Szilvásvárad mellett található Lillafüred, mely szintén csodálatos látnivalókkal vár Észak-Magyarországon. A település jelképe a Palotaszálló, amely mellett terül el a Hámori-tó, itt még csónakázni is lehet. Bakancslistás program egy túra a Szent István-cseppkőbarlangban és az Újmassai Őskohóhoz.  

Csodák nyomában Észak-Magyarországon
A lillafüredi Hámori-tó

Lillafüreden ezt a szálláshelyet ajánljuk pároknak és családoknak: Manland Vendégház Lillafüred

Önálló kiadó szálláshely a Bükkben a Manland Vendégház Lillafüred. A barátságos hangulatú, igényes szálláshelyen tökéletes lesz a pihenés.

Manland Vendégház Lillafüred

3. Megyer-hegyi Tengerszem – Sárospatak

A Sárospatak fölött található Megyer-hegyi Tengerszem Természetvédelmi Terület 2011-ben elnyerte az ország legszebb természeti csodájának járó címet. A lenyűgöző szépségű tó kitűnő egynapos program Észak-Magyarországon, környékén tanösvényeket járhatunk végig.  

Csodák nyomában Észak-Magyarországon
Megyer-hegyi tengerszem

Sárospatakon ezt a vendégházat ajánljuk pároknak, családoknak, társaságoknak: Kincső Vendégház Sárospatak

Ha nagyobb létszámú családdal vagy baráti társasággal üdülnétek Sárospatakon, válasszátok a Kincső Vendégházat. Remek felszereltsége mellett egyidejűleg 20 vendéget, sőt, kistermetű háziállatot is tud fogadni. 

Kincső Vendégház Sárospatak

4. Boszorkánykő – Salgótarján

Salgóbányáról indulva egy geológiai tanösvényen érhetjük el a Boszorkánykőnek keresztelt különös formájú sziklát, ahonnan szépséges panoráma nyílik a környékre. Megmászását érdemes összekötni a közeli Salgó várának meghódításával, hisz mindkettő különleges látnivaló Észak-Magyarországon.  

Csodák nyomában Észak-Magyarországon
Boszorkánykő

Salgótarjánban itt szálljatok meg: Bazalt Panzió Somoskő Salgótarján

A környék legszebb látnivalóinak közvetlen közelében áll a Bazalt Panzió Somoskő Salgótarján, amely kitűnő szálláshely pároknak, családoknak, nagy társaságoknak. Ha a legjobb bázist keresed Észak-Kelet-Magyarország látnivalóinak felfedezéséhez, itt foglalj.

Bazalt Panzió Somoskő Salgótarján

5. Barlanglakások és Sáfránykert – Egerszalók

Az egerszalóki barlanglakásokat a XVII – XVIII. században készítették, s egészen a XX. század végéig lakottak voltak. Azóta helyi védelem alatt álló látványosságok, néprajzi kiállításnak, különféle programoknak adnak helyt. 

Csodák nyomában Észak-Magyarországon
Egerszalóki barlanglakások

Ez az egyik legjobb szálláshely Egerszalókon: Szalóki Üdülőház Egerszalók

Családbarát szálláshely Egerszalókon a Szalóki Üdülőház, mely bababarát szolgáltatásokkal is várja a családokat. Ha egyénileg vagy pároddal szeretnétek pihenni egy jót a borkultúra egyik fellegvárában, ez a szállás remek választás.

Szalóki Üdülőház Egerszaló

6. Sástó – Mátrafüred

A mátrafüredi Sástó hazánk legmagasabban fekvő természetes állóvize, melyet télen-nyáron érdemes felkeresni, ha a környéken kirándulunk. A kis szigetek, fahidak hangulatos miliőt teremtenek, a tó közelében pedig a Béka-tanösvény kínál tartalmas szórakozási lehetőséget. 

Csodák nyomában Észak-Magyarországon
Sástó

Szállásajánlatunk Mátrafüreden: Cicáskacus Vendégház Mátrafüred

A Cicáskacus Vendégház Mátrafüred helyiségeiben a palóc hagyományok és a legmodernebb berendezés ideális ötvözete vár. Akár nagy társasággal, akár családdal vagy kettesben vennétek nyakatokba a Mátrát, itt remek szálláshelyet találtok.

Cicáskacus Vendégház Mátrafüred

7. Sástó-kilátó – Mátrafüred

Közvetlenül a Sástó mellett magasodik a használaton kívüli fúrótoronyból létesített 53 méteres kilátó. A négyszintes építmény legtetejéről akár még a Tiszát és a Budai hegyeket is megpillanthatjuk. A Sástó Kilátó Észak-Magyarország egyik legérdekesebb látnivalója.

Csodák nyomában Észak-Magyarországon
Sástó-kilátó

Családbarát hotel Mátrafüreden: Hotel Anna Mátrafüred***+superior

Családias hangulat és sokféle wellness szolgáltatás vár a Hotel Anna Mátrafüred vendégeként. A babagondozási kellékeket is nyújtó szállóban gyerekek 5 éves korig ingyenesen üdülhetnek. 

Hotel Anna Mátrafüred***+superior

8. Hollókő – Ófalu és Táji környezete

Észak-Magyarország látványosságai között előkelő helyet foglal el a palóc hagyományait őrző Hollókő, melynek Ófalu része és temploma 1987 óta az UNESCO Világörökségi listáján is szerepel. A falu igazi kis ékszerdoboz, kötelező látnivaló, ha erre jártok. Ha már bebarangoltátok a falut, érdemes felmászni a Hollókői Várba, ahol érdekes kiállítások és mesés panoráma várnak.  

Csodák nyomában Észak-Magyarországon
Hollókői lányok népviseletben

Kiadó szálláshely Hollókőn: Rákóczi12 Vendégház Hollókő

Önálló kiadó nyaralóház a Rákóczi12 Vendégház Hollókő, ahol családdal vagy társasággal élvezheted a világörökségi falucska szépségeit. A bámulatosan szép berendezésű, tökéletesen felszerelt szálláshelyre még négylábú kedvencet is magatokkal vihettek, ingyenesen.

Rákóczi12 Vendégház Hollókő

Észak- Magyarországon még számtalan egyéb látnivaló található, fel sem tudnánk sorolni mindegyiket. A Szállás.hu kínálatában közel 1000 féle program közül választhattok, melyeket ide kattintva találhattok meg. Keressétek meg a legjobb szálláshelyeket is és foglaljátok le őket már most >>

Még több csodás és felfedezésre váró kirándulóhely Magyarországon:

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
92%
Imádom
Imádom
7%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
2%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%