Programok hétvégéreBudapest és környékeCsaládi kiruccanásEldugott kirándulóhelyekHegyek-völgyekNyári vakációTavaszi zsongás

Élmények a szabad levegőn – 8 varázslatos piknikhelyszín

1 perces olvasási idő

Benneteket is kalandra csábít a természet az egyre erősödő napsugarakkal, a jó levegővel és a megannyi látnivalóval? Remek, mert ez az időjárás nem csak a már megszokott kirándulásoknak, hanem az új úti célok felfedezésének is kedvez! Barangoljatok távol a tömegtől, élvezzétek a szabadság ízét és piknikezzetek a legjobb helyeken – Budapesten és környékén, vagy akár a Balaton mellett is számos, tökéletes piknikhelyszín rejtőzik.

8 varázslatos piknikhelyszín
8 varázslatos piknikhelyszín

8 varázslatos piknikhelyszín Magyarországon

1. Meseszép kilátás a Dunakanyarra: Sárkánydomb, Zebegény

Nem messze a fővárostól, a zebegényi Sárkánydombon varázslatos panorámában lehet részetek. Majszoljatok el egy szendvicset, eregessetek színes papírsárkányokat, közben pedig élvezzétek a lustán kanyargó Duna és a tiszteletet parancsoló hegyek látványát!

Zebegényi szálláshelyek >>

8 varázslatos piknikhelyszín
Sárkánydomb, Zebegény

2. A Duna ölelésében: Margit-sziget, Budapest

A fővárosiaknak nagy szerencséjük van, ugyanis ki sem kell mozdulniuk Budapestről, ha szeretnék meglátogatni a gyönyörű Margit-szigetet, mely minden évszakban csodálatos. Tavasszal, nyáron és melegebb őszi napokon, érdemes magunkkal vinni a piknikkosarat is, hiszen a sziget végtelen zöld területeket, árnyas fákat és zenélő szökőkutat is rejt. 

Hangolódj rá Budapestre! 13 budapesti apartman, ami segít benne >>

8 varázslatos piknikhelyszín
Margitsziget

3. Látványos zúgó: Ördögmalom-vízesés, Visegrád

A csodaszép Apátkúti-patak völgyében, egy könnyed sétára Visegrád központjától akár vízcsobogás mellett is feltöltődhettek. Itt található ugyanis az Ördögmalom-vízesés, melynek közelében padokkal és asztalokkal ellátott pihenőhelyet is kialakítottak. 

Visegrádi szálláshelyet itt tudsz foglalni >>

8 varázslatos piknikhelyszín
Ördögmalom-vízesés

4. Kalandok a természetben: Egri vár másolata, Pilisborosjenő

Lazítsatok a természetben, Pilisborosjenőn, egy különleges épület árnyékában! Az 1960-as években ugyanis kővárat emeltek itt, ahol az Egri csillagok óta több filmet is forgattak már. Akik bírják erővel, azok megmászhatják a település határában magasodó Teve-sziklát vagy bebarangolhatják a 10 km hosszú, Kevélyhegyi Tanösvényt is!

8 varázslatos piknikhelyszín
Egri vár másolata

5. Magaslati levegő: Akarattya Magaspart, Balatonakarattya

Kedvelitek az álomszép panorámát és a magyar tengert is? Akkor van egy remek hírünk! Ugyanis a Balatonakarattyán elterülő Magaspartról, 50-60 méterrel a föl fölött szemlélhetitek meg a türkizkék víztükröt, a kenesei partot, a Fűzfői-öblöt és még oly sok mást! Andalogjatok végig a Kisfaludy-sétányon, mely akár biciklivel is megközelíthető!

Wellnesshotelek, apartmanok és vendégházak a Balaton körül >>

8 varázslatos piknikhelyszín
Akarattya Magaspart

6. Jó kilátások: Nagy-Szénás tanösvény, Nagykovácsi

A Nagykovácsiból induló Nagy-Szénás tanösvényen sok védett cserjefajt láthattok közelebbről, de az élővilág megszemlélése mellett, a hegycsúcson érdemes beiktatni egy jó kis pikniket is! Innen ugyanis nem csak a Budai-hegység szépségében, hanem a Pilis vonulataiban is elmerülhettek!

Nagy-Szénás tanösvény

7. Aktív kikapcsolódáshoz is: Római-part, Budapest

Akár kisgyerekekkel is népszerű kirándulóhely lehet a budapesti Római-part, ahol bár fürdőzni nem szabad, de többféle vízi sportnak is hódolhatunk a csónakázástól a kajakozásig. Ráadásul az itt kialakított strandröplabda- és petanque pályáknak köszönhetően akkor sem fogunk unatkozni, ha nem csupán egy pléden szeretnénk heverészni a parton.

Ezek a legjobb szállások Budapesten >>

Római-part

8. Családok kedvence: Normafa, Budapest

Járjátok be Jókai Mór és Vörösmarty Mihály kedvelt kirándulóhelyét, a Normafát, mert a csodás természeti környezetből lélegzetelállító látvány tárul majd elétek Budapestre! A gyerkőcök sem fognak unatkozni, ugyanis itt bújik meg a szuper Anna-réti játszótér, valamint a Hűvösvölgy és Széchenyi-hegy között közlekedő gyermekvasút is! Tökéletes piknikhelyszín gyönyörű környezetben.

Tipp: A Normafa Park területén összesen 10 kijelölt tűzrakóhelyet is találtok, ahol még a szabadtéri sütögetés élményét is átélhetitek!

Budapest környéki kirándulóhelyek – NAGY térképes GYŰJTEMÉNY >>

Normafa

Ha a piknik mellett, még több csodálatos helyet is felfedeznétek:

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
75%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
25%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%