Vidéki vendégségCsaládi kiruccanásHegyek-völgyekŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódásTéli tájoló

Elbűvölő vendégházak a Mátrában

1 perces olvasási idő

Magyarország egyik legszebb hegyvidéke, a Mátra minden évszakban elragadó. Szebbnél szebb túraútvonalak, izgalmas programok, és érdekes látnivalók várják a látogatókat. Azt egyértelműen kijelenthetjük, ide nem elég egy napra tervezni, érdemes legalább egy hétvégét eltölteni ezen a gyönyörű vidéken. Éppen ezért most összegyűjtöttük a környék legelbűvölőbb vendégházait, ahová öröm visszatérni akár minden évben. Előre szólunk, nem lesz könnyű választani közülük: elbűvölő vendégházak a Mátrában!

Elbűvölő vendégházak a Mátrában

Vendégházak a Mátrában: Parádsasvár

König Vendégház 

Igazán romantikus vendégház, ahol a fáé a főszerep. Az új építésű, ízlésesen berendezett parasztház mellett egy kis faház is található itt, ami köszönhetően annak, hogy hőszigetelt, a hűvösebb időszakokban is lakható. Mindkettő nagyon jól felszerelt, ráadásul bababarát szálláshely. Kérésre biztosítanak gyermekágyat, etetőszéket és WC ülőkét is a kicsiknek, így nem kell otthonról cipelni.

Hidasi Erdész Vendégház 

Mesebeli házikó egy mesebeli helyen. A varászlatos szépségű Parádsasvár külterületén található vendégház azoknak ideális választás, akik csendre és nyugalomra vágynak, reggel pedig a madarak csicsergésére szeretnének ébredni. A hangulatos kis kertben pedig bográcsozásra is van lehetőség.

Vendégházak Mátrafüreden

Cicáskacus Vendégház 

A cuki nevű vendégház 9 darab 2 ágyas, fürdőszobás szobával rendelkezik. Tulajdonosai kiemelt feladatnak érzik a palóc kultúra megőrzését és ápolását, ezért berendezésében is megfigyelhető ez a vonal. A vendégház egy jól felszerelt közös konyhával és étkezővel is igyekszik kényelmesebbé és otthonosabbá tenni az itt töltött időt.

Kilátó Vendégház 

A ház kívülről olyan mint a mesebeli mézeskalács házikó, belül viszont modern, igényes berendezés várja a vendégeket. Akár 8 fő is kényelmesen elfér, ezért családoknak ideális választás. Nevét a közelben található Kozmáry-kilátóról kapta, de ezen kívül is számos szép túraútvonal található a közelben.

Vendégházak Mátraszentimrén

Panoráma Vendégház 

Nevéhez hűen a Panoráma Vendégházból csodálatos kilátás nyílik a Mátra vonulataira. Nem véletlenül, ugyanis Mátraszentimre az ország legmagasabban fekvő települése. A házat nagyobb családoknak, baráti társaságoknak ajánljuk, mert akár 8-10 fő is kényelmesen elfér itt.

Havasi Gyopár Vendégház 

A családoknak ideális vendégházban 3 szoba található, és van külön gyerekszoba is. A kialakítás és a berendezés nagyon igényes, igazi mesebeli kis lak. Jobban mondva nem is olyan kicsi, itt mindenki kényelmesen elfér. A meghitt hangulatról egy kandalló is gondoskodik.

Vendégházak a Mátrában: Galyatető

Pizsi Vendégház 

A Pizsi Vendégház a maga egyszerűségével is lenyűgöző, ám amitől igazán elragadó, az a télen-nyáron használható, fűthető dézsafürdő, amibe igazi parajdi sót tesznek. A ház az erdőben található, így igazán vadregényes és egyben romantikus hely.

7 romantikus szállás, ahol dézsafürdő is van >>

Galya Vendégház 

A teljes házat minimum 5 fő esetén éri meg lefoglalni, 3 főig pedig az alsó szintet bocsátják a vendégek részére. A rusztikus berendezésű ház egyik leghangulatosabb pontja a nappali, ami egy gyönyörű kandallóval is felfűthető.

Vendégházak Mátraderecskén

Aranyos Vendégház 

Mátraderecskén található az ország egyetlen mofettája, ami sokakat vonz a hangulatos kis településre. Aki kifejezetten emiatt látogat ide, annak az Aranyos Vendégház tökéletes választás, ugyanis Mátraderecske központjában található, közel a szén-dioxidos fürdőhöz.

Béres Vendégház 

A Mátra festői környezetében, a mofettához közel található kis ház rusztikus berendezésével a régi idők hangulatát idézi. A nappaliban akár a kandalló tüze mellett is összeülhet a család felidézni a nap legemlékezetesebb eseményeit, de van lehetőség sütögetésre, bográcsozásra is a kertben.

Te melyik vendégházat próbálnád ki szívesen?

További szállások a Mátrában >>

(fotók: szallas.hu)


Még több elragadó szálláshely Magyarországon:


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%