Külföldi kalandokCsaládi kiruccanásNyári vakáció

Életre szóló élmények várnak Észak-Olaszország festői tavai körül

2 perces olvasási idő
Lago di Braies

Olaszország nevét kimondani is öröm, hiszen Európa egyik legszebb mediterrán országa minden egyes utcakövével, hegyével, dombjával, tavával és tengerével magához láncolja az utazókat. Észak-Olaszországot pedig még inkább kedvelhetik a felfedezők, hiszen az Alpok déli lejtőin életre szóló élményként kínálja gyönyörű tavainak természeti kincseit és épített örökségeit.

Malcesine, Garda-tó

Lagi di Braies – Az alpesi álom

A dél-tiroli Braies-tó egy hegyomlás során keletkezett, amikor a Sasso del Signore , az „Úr sziklája” elzárta a Braies-patak folyás útját. A tiroli táj amúgy is lenyűgöző, de ha szeretnétek még szebbet látni, akkor el kell látogatni a fenséges Croda del Becco lábához.

Lago di Braies

Paradicsomi környezet, ahol nem csak a természeti csodák, hanem az élővilág is lenyűgöző, hiszen az 1496 méterrel a tengerszint fölött található tavat három oldalról magas hegycsúcsok veszik körbe: 31 hektáron terül el, hossza 1,2 km, szélessége 300–400 méter. Dél-Tirol egyik legmélyebb tavánál az alpesi, romantikus álom valóra válik, ezért vegyétek rá a párotokat és látogassatok el ide!

Lago di Iseo – Az olaszok Balatonja

Nem túlzok, ha azt mondom, hogy az Iseói-tó az észak-olasz tóvidék egyik legszebb tava. Az egytized Balaton nagyságú gyöngyszem, benne a nagy szigettel, a Monte Isolával annyira fergeteges látvány, hogy képesek lesztek órákig a tó pártján ücsörögve csak ámulni és bámulni.

Lago di Iseo

A Monte Isola Európa legmagasabb természetes tavi szigete, s egyben Európa legöregebb tavi szigete is, amelyre “a vízen sétálva” száraz lábbal  is el lehet jutni a lebegő sétaút segítségével. A pontonhidat 70 ezer négyzetméternyi arany- valamint narancssárga színű szövet fedi, s rajta végigsétálva olyan, mintha egy mese díszleteibe csöppentünk volna. Főleg amikor a földnyelvre érve az ember megpillantja a háborítatlanul ott élő gesztenyefa, valamint szőlő- és olajfaültetvény sokaságát!

Lago di Misurina – A Dolomitok gyöngyszeme

Egy természetes eredetű tóhoz érkezünk, amely az UNESCO Világörökséghez tartozó Dolomitokban található. A múltban úgy tartották, hogy a Piave és Adige folyó is a Lago di Misurinából eredt.

Lago di Misurina

Kivételes hely ez, tele gyógyító energiákkal, hiszen a tó körüli mikroklíma, az alacsony páratartalom és az antigének alacsony koncentrációja nagyon jót tesz a légúti megbetegedésben szenvedőknek. Felismerték ezt már elődeink is, így a tó mellett egy asztmás gyermekekre specializálódott intézet is található (Instituto Pio XII), amelyet az olasz királyi család hajdani nyári rezidenciájában alakítottak ki.

Lago di Garda – A természet csodája

S ha Észak-Olaszország, akkor kihagyhatatlan sokak kedvence, a Garda-tó, amely az ország legnagyobb tava és a legszebb fekvésű alpesi tó is az országban. Számos művész, köztük írók, színészek, festők, zeneszerzők élvezik évszázadok óta a tó adta látványt és klímát. Itt minden utazó és pihenni vágyó azt érezheti, hogy a földi mennyország díszletei között sétálva megtalálta a boldogságot. Mert ki ne érezné magát jól a havas hegycsúcsok, pálmafák, gazdag növényvilág és a számos festői kisváros falai között?

Sirmione

S ha már itt vagytok, akkor keressétek fel Itália egyik legnagyobb szórakoztatóparkját, a Gardalandot is, de a Canevaworld, Picoverde-csúszdapark, Cavour-vizipark, Parco Natura-Safari park is népszerű lesz a kicsik és nagyok körében egyaránt. Ezen felül számos város, pl. San Zeno di Montagnam, amit a Garda tó erkélyének is neveznek, vagy Sirmione, amely egy keskeny, a tóba messze benyúló félsziget csücskében található, a Scaligeri vár, római kori villa maradványa vagy Malcesine festői hangulata is csak azt várja, hogy felfedezzétek őket.

Lago di Como

A hely, amelyet George Clooney sem véletlenül választott magának arra, hogy egy gyönyörű nyaralót vásároljon. A Comói-tó valamennyi városa, Bellagio, Varenna, Tremezzo, Como mind kivétel nélkül csodás kisvárosok, festői környezetben.

Lago di Como

A magas hegyek között megbúvó tó a meredeken emelkedő sziklafalakkal, kastélyokkal, fantasztikus villákkal felejthetetlen élményt nyújt. S ha fokozni akarjátok a csodát, tegyetek egy hajóutat a tavon, nézzétek meg közelebbről a hírességek villáit, és látogassatok el Balbianello mesés villa épületéhez, amely Lenno városa mellett található. Ez a sokszínű növényzettel díszített gyönyörű birtok és a rajta lévő lélegzetelállítóan szép villa szolgált helyszínül több film számára is, köztük a Csillagok háborúja és a James Bond alakításával rendezett Casino Royale számára is.

Lago Maggiore – Az olasz tavak királynője

Hogyan jellemeznétek egy királynőt? Hirtelen nem is olyan könnyű, ugye? Segítek, hiszen a Lago Maggiorét látva rögtön eszetekbe jutnak a legnagyszerűbb jelzők, mint fenséges, lágy, erős, védelmező, ragyogó.

Lago Maggiore

Az Alpok déli lábainál fekvő tó ugyanis remek természeti adottságaival, és grandiózus méretével Olaszország második legnagyobb tava a Garda-tó után. Arona, Stresa és a híres Borromei-szigete csakúgy kihagyhatatlan látnivalói közzé tartoznak, mint a partján lévő villák és kastélyok csodás kertjeikkel. A tó melletti legnagyobb város Verbania, ahol a híres Villa Taranto botanikus kert is található, de egy hajókirándulással az Isola Bella szigetére ellátogatni is kihagyhatatlan program.

Lago Trasimeno – Olaszország zöld szíve

Olaszország „zöld szíve”, Umbria az egyetlen olyan régió, amely nem érintkezik a tengerrel, de ennek ellenére kiváló “halas” konyhája van.

Castiglione del lago

Így ha igazán szeretnétek belekóstolni Olaszország ízeibe, akkor látogassatok el a Trasimeno-tó környékére, ahol remek halételekkel, hamísítatlan olasz fűszerezéssel találkozhattok.

Lago di Bolsena – Az etruszkok tava

S mivel ősi földön járunk, ezért a Bolsena-tavat sem szabad kihagyni. Az etruszkok tavának is nevezik, amelynek partján számos látnivaló várja a látogatókat.

Lago di Bolsena

Ez a vulkanikus eredetű kráter tó Umbria és Toszkána tartomány határán található, így Bolsena várostól indulva, csillagtúraszerűen látogathatjátok meg a jó borairól is híres Montefiascone hangulatos kisvárosát, majd Marta hangulatos kis halászfaluját, végül Capodimonte, Valentano, Gradoli tufasziklára épült városai és Grotte di Castro 467 méter magasan emelkedő középkori hangulatú települése fogja rabul ejteni a szíveteket.

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
61%
Imádom
Imádom
35%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
4%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%