CsobbanóhelyekCsaládi kiruccanásNyári vakációTavaszi zsongásVízparti szállások

Élmények Sarudon, a Tisza-tó kalandközpontjában

2 perces olvasási idő
Aquaglide Vízijátszótér Sarudon

Színes kikapcsolódási lehetőségek és szuper nyári élmények várnak Sarudon, az Élményfaluban. A Tisza-tó nyugati partján, homokos tóparton található élményfaluban egyik korosztály sem fog unatkozni. Elmeséljük, miért. Nyári élmények Sarudon!

Élmények Sarudon
Aquaglide vízijátszótér, Tisza-tó

Ugorjatok be az Élményfaluba, a Tisza-tó kalandközpontjába!

„Seholsincs település” – így a meghatározás az Élményfalu honlapján. Szerencsére Sarud valahol van, méghozzá a méltán kedvelt nyaralóhely, Tisza-tó partján, Poroszlótól néhány kilométernyire, délre. A barátságos település fő attrakciója az Élményfalu. Hogy miért szeretjük?

14+1 ok, amiért be kell ugranotok az Élményfaluba

1. Mert itt található a Tisza-tó tó tengerpartja

A Tisza-tó Sarudi-medencéjének nádasokkal védett öblében található a KalandPart, Sarud vízparti élményközpontja, ahol több, mint négyezer négyzetméternyi homokos part, gyermeköblök, árnyas fák teszik családok számára is vonzóvá a vízparti pihenést.

2. Mert itt található Közép-Európa legnagyobb Aquaglide Vízijátszótere

A Tisza-tó legcsúszósabb élményeit ígérik a vízen lévő csúszdák, mászókák, hinták és trambulinok. Libikókákon, mászófalon, mászóhegyen vagy akár mókuskerékben ügyességi játékokat játszhattok. Az úszó élményparkban több mint 2.000 nm területen 50 úszó elem várja a gyerekeket, a gyerek lelkű felnőtteket és a csapatépítések résztvevőit.

Élmények Sarudon
Aquaglide Vízijátszótér Sarudon – Ugorjatok be ti is egy kis játékra

3. Mert az Élményfalu vízisport központja, az S.Port remek kiindulópont a Tisza-tó felfedezésére, emberi erővel hajtott eszközökkel várják a Tisza-tavat víz felől felfedezni vágyókat. 

Útnak, vagyis víznek indulhattok innen kajak, kenu, SUP, MEGASUP, evezős hajó, sárkányhajó, vízibicikli segítségével. Sarudon épül a Tisza-tó új vitorlás központja is. Az ország második legnagyobb tavának partján bérelhettek OP-kat, Kalózokat, hamarosan Siklókat is, de van itt T15 jolle, és Holovits Gyuri bácsi legendás hajója, a Földvár nevű csillaghajó is. Az érdeklődőknek hétvégenként vitorlás oktatásokat is szerveznek.

4. Az Ökoport – az Élményfalu vízitúra központja

A Tisza-tó Sarudi-medencéjének a vízfelülete nagyobb, mint a Velencei-tó, s amerre nézel, mindenhol a természet, a zöld növényzet vesz körül. Sehol egy ház, egy betonszegély. Ennek a vízi világnak a bebarangolására komoly feladat. Akik hosszabb utakra vállalkoznak, bérelhetnek a természetvédelmi területek felfedezésére alkalmas fa ladikokat, kis benzinmotorral, nagyobb kiránduló/ fürdő hajókat, de lehetőség van hajózni/ banánozni/ fánkozni is nagy teljesítményű motoros hajókkal (hiszen a Tisza-tavon engedélyezett a belsőégésű motorok közlekedése).

Az ÖkoPort a bázisa az ország első Öko Vízirobogó flottájának. A 2 és 3 személyes, tisztán elektromos meghajtású hajócskákkal hangtalanul, a természetbe rejtőzve tehettek kisebb kirándulásokat a bázis körül…

ÖkoPort

5. HarcMező, az Élményfalu játékos CsataTere

Lövésed sincs mivel tehetnél izgalmassá, emlékezetessé egy legénybúcsút, egy családi programot vagy egy céges csapatépítést? Sarudon erre is találsz megoldást. Nektek építették fel a HarcMezőt, az Élményfalu játékos CsataTerét. Ha paintballozni vagy airsoftozni támad kedved a Tisza-tó környékén, csatát nyerhetsz, ha Sarudot veszed célba.

Harcmező – Paintball és Airsoft – Sarud

6. Lovaglás

Ha lovagolni támad kedved a Tisza-tó környékén pihenve, nem kell messze menned a faluból. Sőt, kifejezetten Sarud faluközpontját kell keresned, hiszen itt található a Tisza-tó egyetlen minősített (3 patkós) lovardája, a HuculUdvar Lovasközpont. Jó lehetőség, hogy a gyerekek megismerkedjenek a lovakkal, de gyakorlott lovasok is kipróbálhatják, mennyivel másabb egy hucul hátán ülni a pályán vagy terepen lovagolva. A lovarda munkáját képzett lovasedzők irányítják.

A kép illusztráció

7. Sík kerékpárút a KalandParton

Az ország egyik legnagyobb szinte sík kerékpárútja vezet át a Kalandparton. Hamarosan közel 70 km védett, a Tisza-tó töltéskoronáján vezető aszfaltozott úton tekerheted körbe az ország második legnagyobb tavát. Ha saját bringával érkezel, akkor az autód számára parkolóhelyet, a magatok számára változatos vendéglátást találsz a KalandParton. Ha bringa nélkül érkezel és helyben szeretnél kerékpárt bérelni, akkor megfizethető árú szervizelt kerékpárokat találsz a Tisza-tó Bike kölcsönzőjében. Bringa. Pont. Neked.

8. Szeretnéd kipróbálni a horgászást is a Tisza-tavon?

A Tisza-tó Fishing program keretében felfedezheted az ország egyik legjobb természetes, 4 évszakos horgászvízét. Mindent biztosítanak számodra a szállástól a csaliig, a csókakoktól a lakóhajókig, az etetett helyektől a horgászvezetőkig. Kapásból ez a legjobb programja az Élményfalunak.

9. Tisza-tavi MiniZoo

Sarud egyik büszkesége ez a különleges kisállatkert. Itt olyan különleges állatokat simogathatsz, foghatsz ölbe, vagy csodálhatsz meg, amelyeket talán még nem is láttál életedben. Az állatos programok után még arra is lehetőséged van, hogy kürtöskalácsot süss a barátaiddal.

Tisza-tavi MiniZoo

10. Utánam srácok! –  Élménytáborok a Tisza-tó partján

Jöhettek ide saját iskolai táborotokkal, kirándulásotokkal- szállást, ellátást és színes programokat is találtok. Vannak azonban saját táborai is az Élményfalunak, melyek egyre népszerűbbek. Van itt lovastábor, 3-féle horgásztábor, vitorlás tábor és még felderítő tábor is. Ha retró hangulatú csapatépítésre keresel helyszínt, itt még talán úttörő nyakkendőt is kaphattok.

11. Apraja Farmja, a PedálPark

Az Élményfalu játékos gazdasága- gyerekeknek. Egy különleges árnyas traktoros bázis, sok-sok pedálos járművel. Képzeld bele magad a vidéki gazdák világába, ahol véget nem érői munka vár az apró lábbal hajtható traktorokra. Legyél te is hasznos munkatársa az Élményfalu július végén nyíló játszófarmjának!

12. Apraja Partja

Magyarország egyetlen Aprópolisza, a világ első Playmobil szerepjátszóháza által megvalósított foglalkoztató és gyerekvigyázó programja. A Playmobil elemekre épülő különleges együttjátszóvilág a biatorbágyon nagy sikerrel működő Játszóváros első vidéki bemutatkozása. Képzeld bele magad!

13. A Tisza-tó legnagyobb kötélpálya parkja nyitja meg kapuit Sarudon augusztus elején.

A Tisza- tavi MászóBázis izgalmas kihívás azoknak, akik szeretik, ha talpuk alatt fütyül a szél. Embert próbáló feladat a csapatépítések résztvevői számára. S könnyed kaland a kalandokra éhes gyerekeknek. A Csapatbázis területén található extrém park Élményfalu legkiemelkedőbb programja.

14. Óhalászi- sziget és Óhalászi Holt- Tisza

A Tisza- tó különlegesen védett területei, amelyek csak a vízről közelíthetők meg. Egy különleges történettel rendelkező sziget, a Tisza-tó utolsó lakott szigete, és egy egyedi elzáródás, aminek átlátszó vizének felszínén gyönyörű tavirózsák ringatóznak. Ha Sarudon jársz, nem hagyhatod ki az óhalászi kirándulást.

+1 Mert ha a Szallas.hu oldalán foglaltok sarudi szálláshelyet, 10 százalékos kedvezménnyel vehetitek igénybe az Aquaglide Vízijátszótér játékait.

Szálláshelyek Sarudon

Hogy minél közelebb legyetek az Élményfaluhoz, kiválasztottunk néhány sarudi szálláshelyet.

Ági Vendégház Sarud

A családoknak is ideális szálláshely 3 kilométerre található az Aquaglide Vízijátszótértől. Négy szobájában heten fértek el. Teljesen felszerelt konyhával, nagy nappalival, udvarrésszel, fedett terasszal rendelkezik a ház.

Ági Vendégház Sarud

Bakcsó ÉlményPorta Sarud

Tizen fértek el a felújított öreg, tornácos ház három apartmanjában. Bababarát szálláshely, ahova kutyust is bevihettek némi térítés ellenében. Kicsit több, mint 3 kilométer a táv az Aquaglide-ig.

Bakcsó Élményporta Sarud

Sarudi Vendégház Sarud

6 férőhely vár titeket ebben a szintén régi házban; pótágyon még ketten elfértek. A közelben horgászhattok, fürödhettek, vagy mehettek a KalandPartra.

Sarudi Vendégház

Szívünk Csücske Vendégház Sarud

Sarud Ófaluban található ez a szintén régi, de felújított, gondozott kertű ház. Száz négyzetméterén négy szobában öten fértek el. Vastag vályogfalai a nyári hőségben is hűsen tartják a házat.

Szívünk Csücske Vendégház Sarud

Dusmáta Vendégház Sarud

Legfeljebb tizen fértek el ebben a földszintes, jól felszerelt vendégházban. Ideális hely, ha pihenni, bringázni, horgászni érkeztek a környékre. Az Aquaglide Vízijátszótér pedig alig egy kilométer innen.

Élmények Sarudon
Dusmáta Vendégház Sarud

Fűzfa Vendégház Sarud

Öt szobában tíz fő fér el. A szobák kétágyasak és zuhanyzósak. Az újépítésű házban találtok jól felszerelt konyhát 3 db hűtővel, fagyasztóval. A közeli Élményfalu élményei után lazulhattok a közös nappaliban, vagy bográcsozhattok a kertben.

Fűzfa Vendégház Sarud

Matula Ifjúsági Tábor és kemping

Tutajos közösségi bázis

Csapatbázis – egymásra figyelő központ

Halászsas Élményporta

Halászsas Élményporta

Kis Kócsag Élményporta

Nagy Kócsag Élményporta

Szürke Gém Élményporta

Szürke Gém Élményporta

Szárcsa Élményporta

Bakcsó Élményporta

Ha szeretnétek a Tisza-tavat máshogy megélni, mint eddig, látogassatok el az Élményfalu Sarudba! Még több szálláshely a Tisza-tó körül >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%