Vidéki víkendCsaládi kiruccanásCsobbanóhelyekÍzkalandNyári vakációŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódásVidéki vendégség

Lubickoljatok az élményekben Sárváron! – Szállások, programok, éttermek

2 perces olvasási idő

Szuper wellness örömökre, pompás ízekre és aktív kikapcsolódásra vágytok a nyaralás alatt? Akkor látogassatok el Nyugat-Magyarország egyik legkitűnőbb fürdővárosába, ahol garantáltan nem fogtok unatkozni! Írtunk nektek egy listát is, hogy mit érdemes kipipálni, ha Sárváron jártok.

Vas megye kiemelkedő turisztikai célpontjának számít Sárvár, mely megannyi színes programjával és látnivalójával a vakáció minden pillanatára tartogat nektek meglepetést. De mit érdemes megnézni a városban? Most megtudhatjátok!

Élmények és látnivalók Sárváron

Nádasdy-vár és múzeum

Kezdjétek meg a felfedezést a Nádasdy-várban, melyet csodás park vesz körül és vegyetek részt egy különleges, múltidéző időutazáson a Nádasdy Ferenc Múzeumban, ahol betekintést nyerhettek a történelem titkaiba, megismerkedhettek a huszárság történetével, valamint megcsodálhatjátok a lenyűgöző dísztermet is!

Látnivalók a Kossuth téren

A vártól mindössze pár lépésre találjátok az eklektikus stílusban épült Polgármesteri Hivatalt, melynek erkélye a Kossuth térre néz. Érdemes megpihenni egy kicsit a hűsítő szökőkút mellett, és megvárni a naponta több alkalommal felcsendülő harangjátékot, mely igazán különleges élményt nyújt. Azt tanácsoljuk, hogy mindezt egy finom édesség mellett tegyétek – itt található ugyanis a Levendula Kézműves Fagylaltozó, ahol olyan különleges ízekbe kóstolhattok bele, mint a nutellás kókusz, a bazsalikomos fehércsokoládé vagy a pezsgő eperrel.  

Lubickoljatok az élményekben Sárváron! - Szállások, programok, éttermek
Kossuth tér

Posta tér és Hild park

A közelmúltban teljes felújításon esett át a Posta tér és a Hild park, melyek gyönyörű sétányokkal, élettel teli növényekkel és játékos szökőkutakkal gazdagodtak. Tegyetek egy sétát a csobogók között és csodáljátok meg a különleges koreográfiát, mellyel az itteni vízköpők készülnek nektek 11:30, 15:30, 17:30 és 19:30 órakor. 

Lubickoljatok az élményekben Sárváron! - Szállások, programok, éttermek

Vízi kalandok és gyógyító energiák

Családosok kedvence, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

A fürdőben minden korosztály megtalálja azt, amit keres. A családi élményfürdő fedett szárnyában télen-nyáron zavartalanul kapcsolódhattok ki 5000 négyzetméteren, ahol hullám-, gyermek- és bébimedence, csúszdák, játszóház, pihenőterek és napozóterasz is helyet kapott. Míg a legkisebbek pancsolnak, addig a szülők szemmel tarthatják a csemetéket a jakuzzi buborékjai közül. De ebben a szárnyban kapott helyet a 25 méter hosszú, feszített víztükrű medence is, ahol a sportosabbak is levezethetik a felesleges energiákat.

Lubickoljatok az élményekben Sárváron! - Szállások, programok, éttermek
Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Tengernyi élmény

Nem csupán a különleges gyógyvíz miatt szuper választás a sárvári fürdő, hanem a remek élményelemek miatt is. Merüljetek el a külső és belső medencékben, feküdjetek fel a sodrófolyó hullámaira vagy masszíroztassátok ki a fáradt izmaitokat a vízesések alatt és engedjétek, hogy közben a különleges termálvíz enyhítse a reumás panaszaitokat vagy a sajgó ízületeiteket! Idősebbek ne hagyják ki a különleges nyugdíjas kedvezményt se!

TIPP: Meglepnétek szeretteiteket egy kis lazítással? Akkor vásároljatok nekik ajándékutalványt, aminek biztosan örülni fognak.

Lubickoljatok az élményekben Sárváron! - Szállások, programok, éttermek
Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Pancsolás a szabad ég alatt

Nyári hőségben kalandokra csábít titeket a sárvári fürdő, mely fejesugró öböllel, hullámmedencével, adrenalin fokozó óriáscsúszdáival biztosítja a vízi örömöket a számotokra. A legkisebbek közben birtokba vehetik a bébipancsolót, a várat és a kalózhajót, vagy a szuper játszóteret, ha partra szállnának az egész napos lubickolás után. Természetesen egy jó strandhoz dukálnak a finom ételek és a remek sportpályák is – higgyétek el, ezekből sem lesz hiány! 

TIPP: További információért látogassátok meg a fürdő honlapját, ahol webkamerán keresztül is bekukucskálhattok a nyüzsgő mindennapokba!

Töltsetek időt a természetben!

Csodaszép arborétum Sárváron

A természet megnyugtató közelségét számos kutatás bizonyította már, Sárváron pedig csodás zöld területeket barangolhattok be, ha egy kis békére vágyik a lelketek. Itt van mindjárt a varázslatos arborétum, melybe jelképes összeg fejében nyerhettek bebocsájtást. Cserébe 400 éves kőrisek és ősi kocsányos tölgyek között tehettek sétát. Ne aggódjatok, mert eltévedni sem fogtok, ugyanis az ösvények szuper útjelzőkkel vannak ellátva! Bogarásszátok végig a táblákat és ismerjétek meg a több mint 300 fa-, cserje- és növényfajt, fotózkodjatok a hangulatos hidakon és üljetek le megpihenni a halakban gazdag tónál! 

Lubickoljatok az élményekben Sárváron! - Szállások, programok, éttermek
Sárvári arborétum

Hangulatos Csónakázó-tó

Andalító nézni, ahogy nyáron a 9 hektáros tavat vízibiciklik és csónakok szelik át, miközben kacsák úszkálnak a part mentén. Azonban nem csak akkor kiváló választás felkeresni a tavat, ha vízi kalandokra vágytok, hanem akkor is, ha csak egy laza sétára indulnátok. Az öt szigetet ugyanis öt híd köti össze, így szinte teljesen körbejárható a vízfelület, de a sportosabbak számára a kirándulás lehetőséget teremt a nordic walkingra és a futásra is.

Lubickoljatok az élményekben Sárváron! - Szállások, programok, éttermek
Csónakázó-tó

Izgalmas Kalandpark

A kellemes séták mellett persze aktív kikapcsolódás is vár rátok a természetben. Ehhez válasszátok a Sárvári Kalandparkot, ahol a különböző korosztályoknak szóló pályák mellett eltérő nehézségű feladatokat is teljesíthettek! Kössétek fel a nadrágot,  csússzatok át a patkó tó fölött átnyúló, 8 méter magas drótkötélen és éljétek át a repülés élményét!

Lubickoljatok az élményekben Sárváron! - Szállások, programok, éttermek
Sárvári kalandpark

Ez még nem volt elég? Akkor próbáljátok ki a 10 méter magasságba nyújtózkodó mászófalat, ahol megcsillogtathatjátok az erőtöket és az ügyességeteket is – természetesen szakképzett segítség mellett. De, ha ide látogattok, akkor az íjászkodás és légpuskalövészet rejtelmeibe is belekóstolhattok! És, hogy mit csinálhattok még a parkban? Nos, tesztelhetitek az aranymosodát, vízibuborékozhattok és kincsre is vadászhattok, de a gyerekek biztosan értékelni fogják az árnyas fák között megbújó játszóteret is vagy az izgalmas tanösvényt.

Lubickoljatok az élményekben Sárváron! - Szállások, programok, éttermek
A Kalandparkban íjászkodni is lehet

Ízutazásra csábító éttermek

Ennyi kalandhoz járnak a szuper éttermek is, hiszen mit ér a jó nyaralás finom falatok nélkül? Van a tarsolyunkban 3 remek hely, melyet nektek sem érdemes kihagynotok a vakációból. Íme: 

Onyx Garden Étterem

Mediterrán ízvilág, olasz habzóborok és újragondolt ételköltemények mind szerepelnek a hely étlapján. Bátran ajánljuk, ha különleges fogásokra vágytok!

Harmónia Étterem

Nyáron a hangulatos teraszon fogyaszthatjátok el a magyar konyha remekeit, pazar fröccsök kíséretében. Régi kedvencek, új köntösben!

Tinódi Étterem

Minden étkezéskor nyitott kapukkal vár rátok a Tinódi étterem, ahol virágos kerthelyiségben és western hangulatú borozóban kóstolhattok bele a kitűnő házias fogásokba. Ne felejtsetek el asztalt foglalni!

Szuper szálláskínálat

Válogattunk nektek pár kitűnő helyszínt is ahhoz, hogy tökéletesen teljen a szabadság Sárváron:

Bassiana Hotel – Étterem & Dental Sárvár****

Családias, barátságos hangulatú hotel, ahol a figyelmes, kedves kiszolgálás mellett mindent megtaláltok, amire vágytok: a jakuzziból, pihenőszobából és szaunából álló wellness-részleget nyáron az arborétumra néző feszített víztükrű medence egészíti ki. Ha ide foglaltok, garantáltan visszatérő vendégek lesztek!

Berill Suites Sárvár

Remek, jól felszerelt apartmanokat kínál nektek a Berill Suites, melyek minden igényt kielégítenek, ráadásul a fürdő szomszédságában teszik mindezt, így elég átsétálnotok a főúton ahhoz, hogy belecsobbanhassatok a medencékbe!

Eman Apartmanok Sárvár

Sárváron, a központban fekvő Eman Apartmanok remekül megközelíthetőek, a szobák tiszták, tökéletes felszereltek és az udvaron grillezni is lehet. Ráadásul a ház alagsorában szaunázni és billiárdozni is tudtok.

Idén fedezzétek fel Sárvárt és azt a rengeteg szuper élményt, amit kínál nektek, mert ha ide utaztok, akkor biztosan a ti szíveteket is elrabolja majd a Vas megyei város! >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%