Hegyek-völgyekCsaládi kiruccanásEldugott kirándulóhelyekProgramok hétvégéreTavaszi zsongás

Észak-Magyarország legjobb kirándulóhelyei

1 perces olvasási idő

Ha már eleget strandoltatok és napoztatok, itt az idő felfedezni a kulturális értékeket és a természetet is! Most az észak-magyarországi látnivalókat és kedvelt úti célokat gyűjtöttük össze nektek, hogy augusztusban se unatkozzatok.

Baradla-barlang – Aggtelek

Az Aggteleki Nemzeti Park területén található Baradla-barlang a Világörökség részét képzi, így mindenképpen érdemes meglátogatni! A barlangjárat egy része ugyan Szlovákiába nyúlik át, de csupán a hazai részét bejárva is szemet gyönyörködtető látvány a cseppkő képződményeivel, egykori történelmi leletei pedig a régmúltról mesélnek. A Nemzeti Park, túrák keretén belül biztosítja a barlang és a környék szépségének megismerését. Csak rajtatok múlik, hogy hosszabb vagy rövidebb séta keretén belül szeretnétek bejárni a tájat.

További információ és a Baradla-barlang kedvezménye ide kattintva>>>

A legjobb aggteleki szálláshelyek ide kattintva>>

Rudapithecus Látogatóközpont – Rudabánya

Aggtelektől nem messze kalandozva, Rudabányán megcsodálhatjátok Közép-Európa legmélyebb bányatavát. Azonban a látvány mellett új ismeretekkel is gazdagodtok majd, ha célba veszitek a Rudapithecus Látogatóközpontot. Az őslény kutatás eredményei, a Rudapithecus lelettel kapcsolatos kiállítás és az őskori élőlényeket ábrázoló szoborpark mind-mind új információkat tartogatnak, a Látványtárban pedig megtekinthetitek, hol találták a Rudapithecus hungaricust. A tanösvényen tett séta során, a kilátókból is gyönyörű a tó panorámája.

További információ és a Rudapithecus Látogatóközpont kedvezménye ide kattintva>>>

A legjobb rudabányai szálláshelyek ide kattintva>>

Hollókő Ófalu

A Nógrád megyei Hollókőn visszarepülhettek a régi, falusi palóc életbe. A jellegzetes utcák, házak, a népviselet és a hagyományok megelevenedése titeket is biztosan elvarázsol majd. Az Ófalu a fölé magasodó várrommal a Világörökség részét képzi. A falu központjában fatornyos templom áll, melyet 1889-ben építettek, de ragyogó szépsége ma is ámulatba ejti a látogatókat. Ezt a kis ékszerdobozt mindenképpen érdemes meglátogatni.

Itt találod a legjobb hollókői szálláshelyeket>>

Vizsolyi Biblia Látogatóközpont – Vizsoly

A vizsolyi templomot is feltétlenül látogassátok meg, ha Észak-Magyarországon túráztok, hiszen egyik legősibb templomunk különleges értéket képvisel Árpád kori freskóival! Ugyancsak itt tekinthetitek meg a Vizsolyi Bibliát is, mely az első, teljes magyar nyelvű biblia fordítás. Nem csak vallási emlékünk, de a könyvnyomtatás szempontjából is jelentős értékkel bír.

További információ és a Vizsolyi Biblia Látogatóközpont kedvezménye ide kattintva>>>

A legjobb vizsolyi szálláshelyek ide kattintva>>

Kisnánai Várrom és Népi Műemlék – Kisnána

A késő-középkorba tekinthettek vissza, ha Kisnánán jártok. Az egykori nemesi rezidencia kalandos történelme mellett ma is változatos programokat kínál a kirándulóknak. Az Öreg-torony kiállításokkal vár titeket, három emeleten, a torony legtetején pedig csodálatos, Kelet-Mátrára néző panorámában gyönyörködhettek. A kőleletek mellett Magyarország legnagyobb opálja is megtekinthető és 3D-s film segítségével megismerhetitek a vár történetét is. Az augusztusi melegben a boros pincék adnak árnyat a betévedő turistáknak, és kronoszkópok segítségével azt is megtudhatjátok, hogy nézett ki a vár fénykorában. Ha szerettek sétálni, a vár körül erre is lehetőségetek nyílik, és ami külön jó hír, hogy a négylábú kedvenceteket sem kell otthon hagynotok.

További információ és a Kisnánai Várrom és Népi Műemlék kedvezménye ide kattintva>>>

A legjobb kisnánai szálláshelyek ide kattintva>>

Ipolytarnóci Ősmaradványok Látogatóközpont – Ipolytarnóc

Nem csupán kirándulás, hanem igazi időutazás ellátogatni az Ipolytarnóci Ősmaradványok Látogatóközpontba. Az egykori Pannon-tenger környékén ősállatokkal ismerkedhettek és a mai ember fejlődésének kezdetére is visszatekinthettek. 4D-s mozi, a geológiai tanösvényen pedig 3D-s vetítés kalauzol vissza titeket az időben. Ezt nektek is látnotok kell.

További információ és az Ipolytarnóci Ősmaradványok Látogatóközpont kedvezménye ide kattintva>>>

A legjobb ipolytarnóci szálláshelyek ide kattintva>>

 

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
50%
Imádom
Imádom
50%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%