Eldugott kirándulóhelyekCsaládi kiruccanásHegyek-völgyekProgramok hétvégéreTavaszi zsongás

Kalandozások a Bükki Nemzeti Park területén

1 perces olvasási idő

A túrázást, kirándulást és hosszú sétákat kedvelő kalandorok számára rengeteg érdekes látnivalót tartogat a Bükki Nemzeti Park területe. Most összegyűjtöttünk nektek néhányat közülük, de természetesen a lista még hosszan folytatható lenne.

Szent István Cseppkőbarlang – Lillafüred

Ha Lillafüreden jártok, térjetek be a Szent István Cseppkőbarlangba. Bejárata a Palotaszálló közelében található és a hűvös környezet igazán üdítő a meleg nyári napokon. Szemet gyönyörködtető cseppkő képződményeket és a víz által kimosott érdekes formákat fedezhettek fel a barlangi séta során. A járatok majd 4 millió éve alakultak ki, Fekete-terme gyógyterem és jótékony hatásokkal bír légúti panaszokra.

Ide kattintva elérheted a kedvezményes belépőket a Szent István Cseppkőbarlangba

Itt találod a legjobb lillafüredi szálláshelyeket>>

Anna-barlang – Lillafüred

Szintén Lillafüred ad otthont az Anna-barlangnak, így ha hosszabb túrát terveztek, érdemes ide is ellátogatni. A barlang a Függőkert legalsó szintjén, a vízesés szomszédságában található, világviszonylatban is egyedülálló. Az idő múlásáról különböző növényi fosszíliák tanúskodnak valamint nagy- és a kis patkósorrú denevérekkel is találkozhattok sétátok során.

Ide kattintva elérheted a kedvezményes belépőket az Anna-barlangba

Itt találod a legjobb lillafüredi szálláshelyeket>>

Bükki Üveghuták Ipartörténeti Kiállítóhelye és Üvegműves Ház – Bükkszentkereszt

A nyugalomra és csendre vágyók kedvelt kirándulóhelye Bükkszentkereszt, mely méltán híres gyógynövényeiről. A kilátó és a gyógyító kövek után térjetek be a Bükki Üveghuták Ipartörténeti Kiállítóhelyére és az Üvegműves Házba, ahol a falu történelmével és az üveghuták történetével, szerszámaival ismerkedhettek meg. Amellett, hogy bővíthetitek az üveg mai felhasználásával kapcsolatos ismereteiteket, a műhelyben az aktuális munkafolyamatok is megtekinthetőek.

További információ és a  Bükki Üveghuták Ipartörténeti Kiállítóhelye és Üvegműves Ház kedvezménye ide kattintva>>>

A legjobb bükkszentkereszti szálláshelyek ide kattintva>>

Forrás: Facebook – Minden, ami Eger

Milleniumi Kilátótorony – Szilvásvárad

Szilvásvárad a Fátyol-vízeséssel, az Ősember-barlanggal és a kisvasúttal klasszikus kirándulóhelynek számít. Ha ti is itt töltitek a napot, a Milleniumi kilátót sem érdemes kihagyni, hiszen gyönyörű kilátás tárul a szemetek elé, 20 méter magasból. Csodáljátok meg a Bükk hegységet és a környező településeket, sőt ha szerencsétek van és az idő is kedvez, egészen a Tátra csúcsaiig elláthattok.

Itt találod a legjobb szilvásváradi szálláshelyeket>>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%