CsobbanóhelyekBarátokkalCsaládi kiruccanásNyári vakáció

Hűsítő vízi programok a legnagyobb nyári kánikulában is

2 perces olvasási idő

Nyár, napsütés, vízpart, limonádé, lángos, gumicsónak…Mi kell még egy felejthetetlen nyaraláshoz? Mi csak annyit kívánhatunk nektek a nyár utolsó heteire, hogy induljatok el és fedezzétek fel hazánk legjobb vízparti helyeit és strandjait! 

 

Aquarius Élmény- és Parkfürdő – Sóstófürdő

Nyíregyháza az a hely, amelynek nevét hallva egy dolog biztos eszünkbe juthat: a több évszázados fürdő, melyet ma is évente félmillió ember keres fel.

Aquarius Élmény- és Parkfürdő, Nyíregyháza

Ma a városban egy külön erre a célra kialakított üdülőövezetben, a 320 hektáros tölgyerdő ölelésében fekvő Sóstó-gyógyfürdő varázslatos világa fogadja az ide látogató vendégeket. Az Aquarius Élmény- és Parkfürdő egyik fő kincse a nátrium-kloridos, jódos, brómos gyógyvíz, mely kiváló hatással bír reumatikus, mozgásszervi és egyes nőgyógyászati megbetegedések esetén. Az Élményfürdő az év minden napján nyitva tart, a szabadtéri Parkfürdő pedig nyáron várja a látogatókat. A fedett Aquarius Élményfürdőben a felnőttek masszőrök szakavatott kezei között pihenhetnek, a gyermekeket pedig mesés Gyermekvilág várja.

10 % kedvezmény a teljes árú jegyek árából >>

Keszthely hajóállomás – Balatoni Hajózás Zrt. – Keszthely

A balatoni hajózás 1846-ban nagy szintet lépett, amikor gróf Széchenyi István kezdeményezésének köszönhetően megalakult a Hajózási Zrt elődje.

Keszthely Hajóállomás

Jelenleg 23 személyhajó és 4 komp szolgálja a vízi közlekedésben, turizmusban, rendezvényekben érintett vendégek kényelmes utazását, szórakozását. A menetrend szerint közlekedő hajók igénybevételével nem csupán egy kellemes utazáson vehettek részt, hanem egyúttal eljuthattok az élményt nyújtó Balaton parti települések döntő többségére is. A hagyományos tömegközlekedéstől eltérően, ez egy emlékezetes és izgalmas része lehet a kirándulásotoknak a déli, illetve az északi partot is érintve.

Nyitva tartás: április 15. – október 23.

15 % kedvezmény a felnőtt jegy árából >>

Motorcsónakos ökotúrák a Tisza-tó madárvilágában – Tiszafüred

Vadregényes utazásban lehet részetek, ha ellátogattok Tiszafüredre, s beneveztek egy motorcsónakos ökotúrára. A tiszai növényvilág megfigyelése és megismerése mellett információkat gyűjthettek be arról, hogy hogyan hasznosítják a tájjellegű növényeket a népi felhasználás területein.

Motorcsónakos ökotúrák a Tisza-tó madárvilágában – Tiszafüred

Izgalmas kaland a folyón haladva hallani őseink vízi foglalkozásairól, a Tisza korai szabályozásáról. Mindeközben lehetőség nyílik arra, hogy a homokpadokat érintve megmártózzatok a Tiszában. A kirándulás során ezen kívül megfigyelhető lesz az itt élő számos állat élőhelye, s az UNESCO által a világörökség részévé nyilvánított területen csónakázva részt vehettek Napfelkelte, Naplemente és Éjszakai csillagtúrákon, fotósoknak szervezett túrákon, de van külön túra horgászoknak, és készülhettek már most az őszi madárvonulásra is! Gyermek- és kutyabarát csónakokról van szó, a gyermekeknek mentőmellény, kutyáknak jutalomfalat jár.

Nyitva tartás: április 1. – október 31.

10-15% kedvezmény a túrák árából >>

Riviera Vízisport – Abádszalók

A Tisza-tó riviérája egyértelműen Abádszalók, hiszen amellett, hogy a strand jól megközelíthető, árnyas és ligetes, számos lehetőséget kínál a szórakozásra. A tó ezen szakasza kiválóan alkalmas a vízi sportok űzéséhez.

Riviéra vízisport – Abádszalók

A zárt vízipályán jogosítvány nélkül bérelhető Jet-ski, kipróbálhatjátok a hajóval vontatott, 10 személyes vízibanánt, a vízibobot vagy fánkot, de vízisízhettek, wakeboardozhattok és a wakesurf szerelmesei sem maradnak szárazon. A wakesurf ugyanis napjaink legújabb vízisportja, ahol a hajó által keltett hullámon kötél segítsége nélkül szörfözhettek. A SUP -stand up puddle- pedig a legújabb őrület, ami magyarul annyit jelent: szörfdeszkán állva evezés. Eredetileg így a polinéz halászok közlekedtek, de használata könnyen elsajátítható az oktatók segítségével. Igazi kaland itt eltölteni a nyári időszakban a szabadidőt!

Nyitva tartás: június 1. – augusztus 31.

Minden szolgáltatás árából 10 % kedvezmény >>

Mjus World Resort & Thermal Park – Körmend

Mintha nem is Magyarországon járnánk, amikor a körmendi thermál parkba érkezünk! Az 1.800 négyzetméteres vízfelület és 45.000 négyzetméteres zöld terület egyedi környezetet teremt a fürdőzéshez.

Mjus World Resort & Thermal Park

A látványos beltéri és meleg vizes Barlangos Medence és a sajátos, „nyolcas” alakú Mozaikos Medence lehetővé teszi a kültéri, illetve a fedett térben való úszást is. Ebben a medencében hidromasszázs zónákat és nyakat, hátat masszírozó vízsugaras élményelemeket találtok. A gyermekek számára a Bébi Medence, ami mindössze 30 cm-es vízmélységű, számos játékot rejt. A meleg, nyári szezonban a Tó-medence adja a legnagyobb élményt, melyet füves terület vesz körül és egyedülálló élményekben részesíti a hűsölni vágyókat, hiszen a medencében a víz frissebb, ami regeneráló a meleg nyári napokban.

Minden belépőjegy árából 10 % kedvezmény >>

Expedíció Velencei-tó – Gárdony

A vízi sportokból és élményekből soha nem elég, főleg ha rekkenő a hőség. A meleg, nyári napokon nincs is jobb egy jó kenutúránál, mondjuk a Velencei-tóban.

Expedíció Velencei-tó, Gárdony

A gárdonyi kenutúrákat minden korosztálynak ajánljuk, főleg gyermekeknek, akiknek szülőként szeretnénk felkelteni az érdeklődésüket a természet iránt. Itt a Velencei-tó nádrengetegében érdemes átélni a nagy kalandot. Akár párban indultok neki, akár családdal, akár nagy baráti társasággal, a Közép-Dunántúl egyik legszebb természeti értékét csodálhatjátok meg, hisz ez a páratlan körülmény egyedülálló élményt jelent az ősi halászcsapások, titkos ösvények mentén. Nem kell félnetek, ha még soha nem próbáltátok a kenut, mert a csapatkenuk használata nem igényel vízi jártasságot. Minden kenus számára (kisgyermekeknek is) evezőt, megfelelő méretű mentőmellényt biztosítanak, melyek használata kötelező. A felfedező út alatt biológia szakirányt végzett, a tavat jól ismerő túravezető irányít, aki az egyes állomáshelyeken természetismereti előadást tart.

Nyitva tartás: Egész évben

Minden jegytípus árából 10 % kedvezmény >>

Selyemréti Strandfürdő – Miskolc

Utazzunk az ország észak-keleti régiójába és fedezzük fel Miskolc egyik kedvelt strandfürdőjét, a belvárosból is könnyen megközelíthető Selyemréti Strandfürdőt!

Selyemréti Stradfürdő – Miskolc

A fürdő 50 méteres úszómedencével, meleg vizes dögönyöző medencével és 15 fős lávaköves finn szaunával várja vendégeit egész évben. A nyár itt is különleges, hiszen ilyenkor ezen szolgáltatásokon kívül élményelemekkel felszerelt gyermekmedence, hárompályás csúszdamedence, ülőmedence, torna- és tanmedence nyújt kikapcsolódást. A sport szerelmeseinek az úszáson felül lehetőségük nyílik röplabdázni, futballozni, illetve kipróbálni ügyességüket a lábtengó pályán. A parkosított és akadálymentesített fürdőkomplexum felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt lehetőséget nyújt kikapcsolódásra, feltöltődésre és szórakozásra.

10 % kedvezmény a belépőjegyek árából >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%