VárosnézésekCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásToplisták

Az Év Top 20 turisztikai települése Magyarországon 2020-ban

2 perces olvasási idő

2020-ban ugyan rendhagyó keretek közé szorította a járványhelyzet az Év Szállása versenyt, azonban nem telhet el úgy év, hogy ne díjaznák a turizmus szakma kiemelkedő szereplőit. Az már kiderült, hogy kik lettek a jók közül is legjobbak 2020-ban, vagyis mely szálláshelyek, települések, valamint turisztikai attrakciók érdemelték ki a legjobbaknak járó címeket. Most az Év Turisztikai Települése díj győztes Hévíz mellett, megmutatjuk, hogy még mely helyeket kedveltétek a leginkább tavaly. Íme 2020, TOP 20 turisztikai települése Magyarországon! 

Az Év Top 20 turisztikai települése Magyarországon 2020-ban
Hévíz, az Év Turisztikai Települése

Az Év Top 3 turisztikai települése 2020-ban

1. Hévíz

Hévíz tavaly is benne volt a top 10-ben, most azonban az év turisztikai települése lett. Érthető: itt található Európa legnagyobb meleg vizű gyógytava, a belvároson átfutó sétálóutca kellemes hangulatot áraszt, és közel a Balaton is. Nem beszélve arról, hogy egymást érik a szuper szállások Hévízen! Ráadásul nem csak nyáron izgalmas célpont: tudtátok, hogy a Hévíz-patak télen is gőzölög, és lehet rajta vízitúrázni?

Az Év Top 20 turisztikai települése Magyarországon 2020-ban
Hévízi-gyógytó

Ismerjétek meg a 2020-as Év Szállása díj nyertesét: Hotel Európa Fit Hévíz ****

2. Debrecen

Debrecent is nagyon szerettétek 2020-ban, meg is kapta az ezüstérmet. Itt olyan sokféle program és látnivaló akad, hogy felsorolni is nehéz. Azért segítünk: ITT meg tudjátok nézni, mi minden vár rátok a második legnagyobb városunkban. Egy debreceni városnézős, élményfürdőzős hétvége minden évszakban jó ötlet!

Az Év Top 20 turisztikai települése Magyarországon 2020-ban
Debrecen

3. Pécs

Nem túl meglepő, hogy Pécs is megkapta a dobogós helyezést. A kultúra városában igazi mediterrán hangulat fogad, mintha csak egy déli országban járnánk a központi sétálóutcákat. Pécs vonzereje, hogy mindenféle utazó igényeit kielégíti, hála a sok-sok művészeti múzeumnak, a környékbeli mecseki túrautaknak, a történelmi emlékeinek, és a kisgyerekes családok által kedvelt állatkertjének

Az Év Top 20 turisztikai települése Magyarországon 2020-ban
Pécs

További települések, amiket még nagyon szerettetek 2020-ban (sorrend nélkül)

Siófok

Sok szuper hely van a magyar tenger körül, de Siófok mindig a Balaton fővárosa marad! Pezsgő atmoszférája, hosszan elnyúló szabadstrandjai és élményfürdői, valamint rendkívül széles szálláskínálata révén remélhetőleg jövőre is belopja magát a szívetekbe.

Az Év Top 20 turisztikai települése Magyarországon 2020-ban
Petőfi sétány, Siófok

Eger

Az egri vár, a barokk főtér, és az isteni borok mindig a legnépszerűbb helyek közé emelik Egert. A belváros történelme és romantikája, valamint a környező Szépasszonyvölgy akkor is visszahívnak, ha az ember már járt ott korábban.

Az Év Top 20 turisztikai települése Magyarországon 2020-ban
Dobó tér, Eger

Varázslatos vendégházak Egerben és környékén

Zalakaros

A 2000 méter mélyről feltörő gyógyvíz és a Zalakarosi Fürdő, illetve a színvonalas wellness szálláshelyek és a Zalai-dombság szépsége ismét bejuttatta Zalakarost a top 20-ba.

Az Év Top 20 turisztikai települése Magyarországon 2020-ban
Zalakaros Fürdő

Hajdúszoboszló

A wellness szállások és a fürdők fellegvára, Hajdúszoboszló továbbra is megunhatatlan célpont. A Hungarospa élményelemei és gyógyvize messze földön híresek, de mással is szolgál a kis hortobágyi település: gyerekprogramokkal, történelemmel és hagyományőrzéssel.

Az Év Top 20 turisztikai települése Magyarországon 2020-ban
Hungarospa Hajdúszoboszló

Szeged

Naná, hogy a napfény városa sem hiányozhat a listáról. A szegedi dóm, a Napfényfürdő Aquapolis, a bájos Kárász utca vagy a Tisza-part mind-mind Magyarország legnaposabb városába, a jó kis szegedi paprika otthonába csábítanak.

Az Év Top 20 turisztikai települése Magyarországon 2020-ban
Szegedi dóm a Tisza felől

Balatonfüred

Mivel is kezdjük Balatonfüred erényeit? A romantikus Tagore-sétánnyal, a kiváló helyi borokkal, a jobbnál-jobb füredi szállásokkal, netán a vitorlás múzeummal? Vagy maradjunk egyszerűen a szuper strandjainál? Döntsétek el ti!

Az Év Top 20 turisztikai települése Magyarországon 2020-ban
Tagore sétány, Balatonfüred

Egerszalók

Egerszalók büszkesége, hogy itt található Magyarország egyik legszebb (ha nem a legszebb) természeti csodája. A sódombok, valamint a Saliris élményfürdő és szállás elképesztően széleskörű medencekínálata újra és újra Egerszalókra csalogatnak. De egyéb különlegességek is várnak a környéken, például a kaptárkövek vagy a barlanglakások.

Egerszalóki sódomb

Sopron

Az Alpok lábánál fekvő hűség városára mindig számíthatunk, főleg, ha a hangulatos történelmi terek és épületek vonzanak. Elvégre Kőszeg után Sopron a műemlékekben második leggazdagabb városunk. A kékfrankos bor ugyancsak Sopron sajátja, és a közeli Fertő-tó nyújtotta mesés természet is a vonzerejét növeli.

Sopron belvárosa

TOP 10 elragadó szálláshely Sopronban

Miskolctapolca

A miskolctapolcai Barlangfürdő évek óta Magyarország favoritjai közt szerepel, hisz mégiscsak egyedülálló jelenség Európában, hogy egy barlangban kerül kialakításra a fürdő és a wellness részleg. De Miskolctapolca környéke kirándulásra is tökéletesen alkalmas: a Csónakázó-tó, a Kalandpark vagy a közeli Lillafüred is mind a népszerűségét növelik.

Miskolctapolcai Barlangfürdő

Harkány

Belopta magát a szívetekbe az ország déli szegletében található Harkány is. A városka fő ismérve a Harkányi Gyógyfürdő egyedülálló kénes gyógyvize. Nyáron a sok-sok kinti csúszda a közönségkedvenc, télen pedig a fedett részek garantálják a lazulást, és számos hangulatos szállás található a fürdő szomszédságában.

Harkányi Gyógyfürdő télen

Nyíregyháza

Nyíregyháza elsősorban a Sóstói üdülőövezete miatt szokott a legnépszerűbb helyek között szerepelni: sokak szerint a Sóstói állatkert az ország legjobbja, de a Sóstói Tófürdő csodás környezete vagy a szabadtéri Sóstói Múzeumfalu is szuper élményeket kínál. 

Sóstói Tófürdő

Budapest

Természetesen a fővárosunknak is ott a helye a listán! Budapesten hemzsegnek a történelmi és kulturális látnivalók, a gyerekes családoknak való programok, a gyógyfürdők, és a környező természeti csodákat se felejtsük el megemlíteni. Az összes látnivalót és programot itt tudjátok megtekinteni.

Ha Európai városnézésre vágyik az ember, nincs is ennél jobb –és közelebbi– célpont. Budapest sokak szerint Párizs, Bécs vagy éppen Prága hangulatát idézi meg. Szerintetek? (Szerintünk Budapest szépsége túl is szárnyalja őket, éppen azért, mert a miénk!)

Hősök tere, Budapest

Hangolódj rá Budapestre! 13 budapesti apartman, ami segít benne

Sárvár

Sárvár és az itteni Gyógy- és Wellnessfürdő sem maradhat ki a legnépszerűbb fürdőkomplexumok sorából. De ha valaki kizárólag a fürdővel asszociálja Sárvárt, annak mondjuk, hogy akad itt még bőven élmény, hála az Arborétumnak, a Csónakázó-tónak, vagy a Nádasdy-várnak.

Nádasdy-vár

Keszthely

Keszthely – ahol a Balaton kezdődik. Ahol a Festetics-kastély pompája sosem halványul el, ahol világhírű különlegességek várják, hogy felfedezzétek őket, és ahol szuper strandok és parkok kínálnak kikapcsolódást. 

Festetics-kastély, Keszthely

TOP 10 szálláshely Keszthelyen

Szilvásvárad

A Szilvásvárad mellett elterülő Szalajka-völgyben található Fátyol-vízesés, valamint a Bükk vadregényes tájai és barlangjai mind-mind lélegzetelállító látványt nyújtanak. Vagy ti inkább az adrenalin miatt kedvelitek, hála a bobozásnak és az erdei kisvasútnak?

Fátyol-vízesés, Szilvásvárad

Gyula

Gyula örök kedvenc, a kisgyerekes családok és a romantikára vágyó párok körében is. Ez elsősorban látnivalókkal teli belvárosának, valamint a Gyulai Várnak és a csúszdás, gyógyvízzel rendelkező Várfürdőnek köszönhető. De nem mehetünk el szó nélkül a Körös menti kerékpárutak és a számos jobbnál-jobb gyulai szállás mellett sem, amelyek jó része a várra nyújt panorámát vagy wellness részleggel vár titeket! 

Gyulai Vár

Balatonlelle

Lehet, hogy egy elsőre egy csöppet meglepőnek tűnik, hogy Balatonlellét emeltétek ki a többi Balaton-menti település közül, de ha jobban belegondolunk, abszolút jogos. Csendes, családbarát hely, klassz strandokkal, és a pazar Gömbkilátó is közel van. Sőt, Lellén egyszerre van jelen az Árpád-kor és Afrika is!

Kikötő Balatonlellén

Egyetértetek azzal, hogy ezek voltak a legnépszerűbb helyek Magyarországon? Mi már most kíváncsiak vagyunk, mi lesz a 2021-es év turisztikai települése!

Válogassatok jobbnál-jobb szálláshelyek között az egész országban >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
50%
Imádom
Imádom
50%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%