HorvátországCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus kikapcsolódásTengerparti szállások

Ezek Isztria legszebb tengerpartjai és szálláshelyei

1 perces olvasási idő
Festői táj a Kamenjak-félszigeten, Isztrián

Ha Magyarországról is könnyen és gyorsan elérhető tengerpartot keresel, az Isztriai-félsziget (röviden Isztria) lesz a tökéletes választás! A Horvátország északi-nyugati részén található, tengerbe mélyen benyúló háromszög alakú félsziget a turisták egyik kedvence, köszönhetően középkori hangulatú településeinek, népszerű strandjainak és különleges gasztronómiájának.

Isztria, kamenjak
Festői táj a Kamenjak-félszigeten, Isztrián

Isztria tengerpartján olyan települések sorakoznak, mint Umag, Novigrad, Poreč (Parenzo), Rovinj (Rovigno), Pula és Medulin, ahol mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelő strandokat és szálláshelyeket. Erre figyelj, ha Horvátországba utazol!

Homokos strandok az Isztriai-félszigeten

Horvátország legészakabbra fekvő homokos tengerpartját Umag közelében Zambratija faluja mellett találjuk. A végig homokos part lassan mélyül, így kisgyerekes családoknak is ideális.

Szállástipp: Apartmani Ivas Zambratija

Apartmani Ivas Zambratija

A félsziget déli csücskén, Pulától néhány km-re fekszik Medulin, amelynek Bijeca nevű strandja az egyik legjobb homokos part egész Horvátországban. A zárt öbölben nagyon lassan mélyül a víz, így egészen kis gyerekek is megmártózhatnak a tengerben.

Isztria, Horvátország, Medulin
Medulin
Isztria, Horvátország, Medulin
Medulin strandja

Vrsar strandja, Koversada a naturisták és nudisták paradicsoma. A strand 5 km hosszan húzódik és tele van kellemes kis öblökkel, búvárkodásra alkalmas helyekkel, emellett egy nagyobb, homokos partszakasszal is rendelkezik.

Szállástipp: Marco Polo Apartman Medulin

Marco Polo Apartman Medulin

Kavicsos/sziklás partok az Isztriai-félszigeten

A Pula közelében fekvő Verudelában több hotel és strand is található, ezért rendkívül népszerű a turisták körében, míg az öböl túloldalán, a hajókikötőtől délre lévő Pjescana uvala szintén jól felszerelt strand, ám kevésbé zsúfolt.

Szállástipp: Apartmani Drenovica Pula

Apartmani Drenovica Pula

Fažana az Isztria nyugati részén, a Fažani kanálisban helyezkedik el. Strarndjai kavicsosak és betonozottak és gyermek stranddal is rendelkezik.

Fazana

A Kamenjak-félsziget természetvédelmi területén mindenféle parttal találkozhatunk: sziklás strandokkal, meredek sziklafallal, aprókavicsos, nagykavicsos partszakaszokkal, homokos strandokkal, de vannak épített kikötők is. A kb. 30 km hosszú partszakaszon tiszta tengervíz és érintetlen természet fogadja a nyaralókat. Kamenjak jól ismert búvárhely, gazdag víz alatti élővilággal rendelkezik. A déli részén az erős áramlatok miatt az úszókat óvatosságra intik, de a szörfösök számára tökéletes helyszín.

Isztria, Horvátország, Kamenjak
Strand a Kamenjak-félszigeten

A Škaraba strand 3 km-re fekszik Rovinj városától, ez az egyik legnépszerűbb városi strand tiszta tengerrel, kavicsos és sziklás tengerparttal. A Škaraba strandra a kutyák is bevihetők, a part déli részét pedig a nudisták látogatják előszeretettel. Szállások Rovinjban és környékén >>

Rovinjtól északabbra már csak az öböl túloldalán, Vrsarban találunk strandot (hajóval is megközelíthető). A Belvedere partszakaszon a vízbe kiépített létrákon lehet beereszkedni, de egy kb. 50 méteres szakaszon lassan mélyülő kavicsos részt is kialakítottak. Vrsarban található Európa második legnagyobb naturista kempingje és strandja, a várostól délre, a Limski Kanal bejáratánál.

Isztria, Horvátország, Vrsar
Vrsar óvárosa

Vrsar és Porec között érdemes útba ejteni a Zelena- és Plava lagúnákat. Porectől délre található a város legismertebb strandja, a Gradsko kupaliste.

Szállástipp: Sea Promenade Apartment Vrsar

Sea Promenade Apartment Vrsar

A Porecből is látható Sveti Nikola szigetre rendszeres hajójáratok közlekednek, hiszen a szigeten remek strandok (pl. Oliva) várják a nyaralókat. Érdekesség, hogy itt található az Adria egyik legrégebbi világítótornya, a körtorony is. Szállások Porecben >>

Isztria, Horvátország, Porec
Sveti Nikola strandja, szemben Porec óvárosa

Gasztrotipp

Isztrián járva kihagyhatatlan élmény a friss tenger gyümölcseinek megkóstolása, a szardíniával, kagylóval és rákkal készült specialitások szinte minden étteremben elérhetők. További specialitás még a spárga, illetve a Belső-Isztria falvaiban termelt szarvasgomba.

Nézz körül további horvátországi szálláshelyeink között és válaszd ki, hogy homokos vagy kavicsos part közelében szeretnél szállást találni! >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
43%
Imádom
Imádom
57%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%