Romantikus kikapcsolódásWellness + Hotelek

Pihenés gyerekmentesen? Te is megteheted felnőttbarát szállásokon

2 perces olvasási idő

Hiába halljuk egyre többet, hogy nem szabad feláldoznunk magunkat a gyermeknevelés oltárán, még mindig darázsfészekbe nyúl, aki ki meri mondani: pihenni szeretne, de gyerekek nélkül. Tényleg rossz szülők vagyunk, ha néha azt kívánjuk, kicsit hadd szakadjunk el a gyerekeink mellől? Cikkünkben amellett, hogy bizonyítjuk, igenis szabad erre vágyni, mutatunk néhány szuper felnőttbarát szállást is.

A gyerek akkor van jól, ha az anya is jól van 

Pelenkacsere, biliztetés, altatás, éjszakai etetés, főzés, mosás, porszívózás, rendrakás, dackorszak, tanulás a nagyokkal, testvérhisztik, helytállás a munkahelyen.

Tény, hogy a gyereknevelés a világ egyik legkeményebb munkája, elképesztő fizikai és mentális energiákat emészt fel napi 24 órában, legalább 18 évig.

Pihenés gyerekmentesen? Te is megteheted felnőttbarát szállásokon

Csoda hát, ha minden szülő életében eljön a pillanat, amikor úgy érzi, elérte a teljesítőképessége határát, és ha nem szabadulhat ki egy kicsit az otthoni mókuskerékből, megbolondul?

Ha te is épp ezt érzed, és lelkiismeret furdalásod van miatta, biztosan megnyugtatnak majd a néhai Vekerdy Tamás gondolatai, aki sosem félt a szülők és az anyák pártját fogni ebben a kérdésben. 

Vekerdy, aki maga is négygyermekes édesapa, így fogalmaz:

„Próbáld élvezni a gyerekedet, ez a legfontosabb. A gyerek iszonyatosan fárasztó, kiszívja a vérünket, lerágja a húsunkat, ezért meg kell tőle szabadulni néha. Régen ez nem volt probléma, óriási családok éltek együtt, és mindig volt kire bízni a gyereket. Manapság egy izolált anya próbál két-három gyereket nevelni, ami pokoli fárasztó. Élni kell néha, hogy utána egy jól szívható-rágható anyát kapjanak vissza. (…) Nem attól lesz valaki jó szülő, hogy napi huszonnégy órában összeszorított foggal strázsálja a gyerekét! Mindig az a fő kérdés, hogy az anya hogy érzi magát a kialakult élethelyzetében, mert a gyerek akkor van jól, ha az anya is jól van!”

Pihenés gyerekmentesen? Te is megteheted felnőttbarát szállásokon

Immár kezedben a tudományos érvelés, miért természetes igény, hogy akár egyedül, akár kettesben a pároddal lelépjetek néha otthonról.

Az egész családra újszerű és pozitív élmények várhatnak, így máris nézd meg alábbi ajánlónkat a legszuperebb felnőttbarát szállásokról.

Felnőttbarát szállások és wellness hotelek pároknak

1. Love and Dream Élményvilla Zalakaros

Privát fényterápiás jacuzzi és infraszauna is része a Love and Dream Élményvillában található lakosztályok berendezésének. A zalakarosi felnőttbarát szálláshely igazi luxuskörülményeket kínál minden párnak, akik meghitt, pihentető wellness napokra vágynak kettesben. 

Zalakarosi programtippek >>

Érzékek útján Zalakaroson >>

2. Imola Hotel Platán Eger****+superior

Az egri Imola Hotel Platán Magyarország első felnőttbarát szállodája, mely elnyerte az „Év Szállása 2020 – Szakmai Díj” I. helyezését. Gyógyászati részlegén reumatológiai és mozgásszervi betegségekben szenvedők találhatnak enyhülésre. Széleskörű wellness és beauty szolgáltatások, illóolajos, bio – és széna szauna, sókamra, aromakabin éppúgy helyet kaptak itt, mint a napozóterasz és a szolárium. 

Látnivalók Egerben >>

3. Bükkös Hotel & Spa Szentendre****

Páros szentendrei pihenéshez tökéletes választás a város egyetlen négycsillagos szállodája, a Bükkös Hotel & Spa. A wellness szolgáltatásokat kínáló hotel felnőttbarát szállodaként működik, így 13 éves kortól fogad vendégeket.

Szentendre legjobb programjai >>

4. Patak Park Hotel*** Visegrád

Tökéletes csend és nyugalom fogad minden ide látogatót Visegrád első felnőttbarát szállodájában, a Patak Park Hotelben. Festői környezetben, egy kis patak partján áll ez a wellness szálló pároknak, mely akkor is remek választás, ha a Dunakanyar felfedezését tervezitek.

Visegrád felfedezését itt kezdd >>

5. Bonvital Wellness & Gastro Felnőttbarát Hotel Hévíz****

A Bonvital egy remek wellness hotel felnőtteknek Hévízen, mely mindössze 100 méterre található a Tófürdőtől. Exkluzív lakosztályaiban tökéletes kikapcsolódásban lesz részetek, sőt, relax szoba, jacuzzi és szauna sem hiányozhat. Ha rég vágysz egy kis szépségápolásra, manikűrös, kozmetikus és masszőr is a rendelkezésedre áll.

Hévízi látnivalókat itt találsz >>

Tündérrózsák földjén – Aktív nyaralás Hévízen és környékén >>

6. Fibula Residence Felnőttbarát Hotel & Wellness Pécs****

Luxuskörülmények közé csöppensz a Fibula Residence Hotel & Wellness Pécs vendégeként. A baranyai megyeszékhely egyetlen felnőttbarát hotelében pihentető napokat tölthettek kettesben.

Pécsett ezek a legjobb programok >>

Romantikus városnézés Pécs belvárosában >>

7. Bajor Panzió Felnőttbarát Bükfürdő***

Privát jakuzzi, ingyenes infraszauna, sőt, nászutas lakosztály is vár benneteket ezen a bükfürdői felnőttbarát szálláshelyen, ahol 12 év feletti gyerekeket is fogadnak. Elhelyezkedése kitűnő, hiszen a Gyógy- és Termálfürdő, valamint a golfpálya autóval 3 perc alatt elérhető. 

Bükfürdői programok >>

8. Lorelei Felnőttbarát Vendégház Gyenesdiás

A Balaton-parttól 300 méterre épült fel ez a gyenesdiási vendégház, amely lehetőséget nyújt aktív pihenésre és lazításra egyaránt. A közelben kilátópontok, hangulatos borászatok, túraútvonalak találhatóak, de kerékpárral is kirándulhattok. Az aktív nap végén ejtőzhettek a tágas panoráma szaunában, sőt, lazító masszázst is kérhettek.  

Gyenesdiási programok >>

9. LUA Boutique RoomZ – Adults Only Balatonfüred

Ki sem kell tenned a lábad a szálláshelyről, hogy pihentető wellness élmények sokaságát vehesd igénybe, ha ezt a balatonfüredi felnőttbarát szállót választod. A balatoni panorámás szobákból kényelmesen átsétálhatsz a LUA Resort*****Balatonfüred épületében található Spa & Wellness központba, ahol korlátlan beltéri élménymedence, sodrófolyosó, jacuzzi, egész évben működő fűtött kültéri medence, szaunavilág és screen free relax zone használat vár.

Balatonfüredi programok >>

10. Luxury Villa Hévíz****

Élményekben gazdag pihenésre számíthattok a hévízi Luxury Villában. A Tófürdő kényelmes sétával elérhető, ahová kedvezményes belépőt kaphattok, de a vendéglátók saját szervezésű kirándulásokra is elvisznek. Ez a felnőttbarát szálláshely 10 év feletti gyerekeket is szívesen lát. 

Hévízi programok >>

11. TreeHouses Noszvaj

A lenyűgöző noszvaji TreeHouses láttán a népmesék anyókái jócskán meglepődnének, milyen szupermodern házak is épülnek az erdő mélyén. A párok számára tervezett, panorámás lombházak a Síkfőkúti – tó partján helyezkednek el, teraszukon még pezsgőfürdőt is találtok. Hogy a pihenés kifogástalan legyen, minden nap ízletes reggeli összeállítást (breakfastbox) hoznak házhoz. 

Noszvaji látnivalók >>

Mesebeli falu a Bükk kapujában >>

12. Minaro Hotel Tokaj Mgallery*****

Tokaj szőlőstőkéi között, a Bormúzeum közelében áll ez a minden igényt kielégítő felnőttbarát szálloda. Ha kimozdulnátok, csatlakozhattok borkóstoló túrákhoz, a szállóban pedig spa élmények tárháza vár. Fűtött, beltéri élménymedence, egész évben használható kültéri jacuzzi, sókamrák, szaunák és szépészeti, illetve professzionális kezelések garantálják a feltöltődést.

Tokaji látnivalók >>

Nyári kalandozások és borozgatások a kincsek városában >>

13. Corso Lux Apartman Gyula

Kiváló helyen, 300 méterre a Várfürdőtől és Gyulai Vártól kapott helyet ez a letisztult eleganciával berendezett felnőttbarát apartman. Otthonos hangulat, tágas és napfényes belső tér fogadja a vendégeket. Az apartman 16 éves kortól fiatalokat is fogad. 

Gyulán ezek a programok várnak >>

14. Borbarát Apartman Villány

Egy finom üveg borral várja érkező vendégeit a villányi Borbarát Apartman, amely a híres pincesortól csak 100 méternyire található. A felnőttbarát szálláshely különösen kedvelt igényes, világos, tiszta helyiségei, és kitűnő felszereltsége miatt. 

Villányban itt töltsd az időt >>

15. Hotel Wollner Sopron ****

Sopron történelmi belvárosában, a legfőbb látnivalókhoz közel áll ez a felnőttbarát hotel, mely egy 300 éves barokk stílusú belvárosi palota korhű rekonstrukciója. Egyedülálló függőkertjében a középkori városfal rekonstruált maradványai is láthatók. Hangulatos pinceborozójában kellemes estéket tölthettek.

Programok Sopronban >>

Vegyél ki pár nap anyaszabit és töltsd el felnőttbarát szálláshelyen. Kínálatunkban még több remek szálláshelyet találsz, kattints ide >>

(Képek: Szallas.hu, pixabay.com, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
60%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
20%
Hűha
Hűha
20%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
77 bejegyzés

A szerzőről
Két éve vagyok tagja a Szallas.hu blogíró csapatának. Ez idő alatt Olvasóinkat elkalauzolhattam már Magyarország és Horvátország bámulatosan szép tájaira, pompás éttermeibe és illatos cukrászdáiba. Szabadidőmet legszívesebben a családom körében töltöm, szeretünk túrázni, új tájakat felfedezni. Szívem csücske az ezerarcú Balaton, melyet második otthonomnak nevezhetek.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

    9 perces olvasási idő
    Tavaszi zsongás

    Ugorj fejest a tavaszba - hamarosan indul a tulipánszüret az országban

    1 perces olvasási idő