Csobbanóhelyek

Gyógyfürdők, szállók és kezelések- Világhírű helyek itthon

2 perces olvasási idő

Ne gondold, hogy csak érettebb korban érdemes gyógyfürdők közelébe menni – ha sokat ülsz és „hátfájós” vagy, illetve szeretnéd megőrizni egészségedet, tégy egy próbát a nemzetközi hírű hazai gyógyvizekkel. Hogy meghozzuk a kedved egy testet-lelket felüdítő gyógykúrához, kiváló magyarországi gyógyfürdőket és gyógyszállókat ajánlunk.

Gyógyfürdő vagy termálfürdő? Mi a különbség?

Termálfürdőnek azokat a fürdőket nevezzük, melyek vízellátását meleg vizes forrásból biztosítják. Az esetek többségében a víz gyógyvízzé minősítése, valamint fürdőgyógyászati szolgáltatások bevezetése után ezekből lesznek a gyógyfürdők. A gyógyfürdő egy jogi kategória: leginkább azokat a létesítményeket nevezhetik így, melyek gyógyiszap, gyógyvíz, illetve egyéb természetes gyógytényező révén végeznek fürdőgyógyászati kezelést, több helyen OEP támogatással. 

Gyógyfürdők Nyugat-Magyarországon

1. Hévízi Tó – Hévíz

A Hévízi tó a világ legnagyobb vulkanikus eredetű, tőzegiszapos, biológiailag is aktív, természetes termáltava. Egyedülálló értéke a medrét vastagon borító gyógyiszap, mely a gyógyvíz minden kémiai anyagát tartalmazza, így még hatékonyabb egészséget visszaadó hatása. A tó vize kénhidrogént, szénsavat, metánt és rádiumgázokat is tartalmaz, s bámulatos javulást hozhat többek között ízületi és reumatikus betegségek, krónikus nőgyógyászati panaszok esetén.

Egészségkörkép - Gyógyfürdők, szállók és kezelések a megújulás jegyében
Hévízi Tó – Hévíz

Ezt a gyógyszállót ajánljuk Hévízen: Palace Hotel Hévíz****

Legszívesebben a szálláshelyeden vennéd igénybe a tradicionális hévízi gyógykúrát? Akkor a Palace Hotelben foglalj! A szálló iszappakolást, gyógymasszázst, elektro- és hidroterápiát is kínál vendégeinek.

2. Zalakarosi Fürdő – Zalakaros

Zalakaros hazánk egyik leghíresebb fürdővárosa. Gyógyvize alkáli-kloridos, hidrogén-karbonátos, de jelentős a jód, bróm, kén, fluor, illetve kálium és nátrium tartalma. Gyulladásos problémák, mozgásszervi, vérkeringési rendellenességek hatékony gyógymódja lehet. A gyógyfürdőben orvosi beutalóval, várólista és időpont egyeztetés nélkül vehető igénybe medencefürdő, kádfürdő, súlyfürdő, szénsavfürdő, iszappakolás, gyógymasszázs, vízsugármasszázs és víz alatti csoportos gyógytorna.

Egészségkörkép - Gyógyfürdők, szállók és kezelések a megújulás jegyében
Zalakarosi Fürdő – Zalakaros

Szállás családoknak Zalakaroson: Napfény Hotel Zalakaros***

Ha olyan szállást keresel a fürdővárosban, mely a család minden tagjának tökéletes lesz, válaszd a Napfény Hotel Zalakarost. A felnőtteket számtalan wellness élmény, a kisebbeket Xbox szoba, játszótér és gyerekanimáció is várja.

3. Harkányi Gyógyfürdő – Harkány

A harkányi gyógyvizet 1823-ban fedezték fel. Számos ásványi anyagot tartalmaz nagy mennyiségben, melyek révén segít a mozgásszervi, ízületi betegségek, pikkelysömör megelőzésében és gyógyításában. Igénybe vehető itt gyógyvizes kádfürdő, iszappakolás, elektroterápia, csoportos vízi gyógytorna és tangentor-kezelés is. 

Egészségkörkép - Gyógyfürdők, szállók és kezelések a megújulás jegyében
Harkányi Gyógyfürdő – Harkány

Az egyik legjobb szállás Harkányban: Wellness Hotel Kager Harkány****

A termálfürdőtől öt percnyi távolságra található az Év Szállása 2019 – Minőségi Díj III. helyezését elnyerő Wellness Hotel Kager Harkány. A bababarát harkányi szállodában párokat, családokat és nagyobb társaságokat is szívesen fogadnak.

Gyógyfürdők Közép-Magyarországon

4. Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont – Cegléd

Az egyik legújabb gyógyfürdő Magyarországon a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, melynek nátriumkloridos-hidrogénkarbonátos, jódos termálvize kiválóan alkalmas mozgásszervi, reumatikus és bőrgyógyászati panaszok kezelésére. Ha itt keresnél gyógyulást, reumatológiai szakrendelés és balneoterápiás kezelések is várnak. 

Egészségkörkép - Gyógyfürdők, szállók és kezelések a megújulás jegyében
Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont – Cegléd

Szállástippünk Cegléd közelében: Élet & Energia Egészségjavító Szalon Panzió Nagykőrös

Ha szívesen kipróbálnál egy különleges egészségjavító módot, foglalj az Élet & Energia Egészségjavító Szalonban. A családias, barátságos kis panzióban igénybe veheted a 8 gépből álló, alakformáló és rehabilitácós Slender You gépparkot, és a CERAGEM jádeköves masszázságyat is.  

5. Rudas Gyógyfürdő – Budapest

Az 500 éves múltra visszatekintő Rudas Gyógyfürdő magas fluoridin és ásványianyag-tartalmú gyógyvizének köszönhetően enyhülést ad ízületi gyulladásokban, porckorongsérvben, idegzsábában és mészhiányos problémákban szenvedőknek. A gyógyfürdő mellett modern wellness részleg, panoráma terasz és az egyedülálló törökfürdő várja a látogatókat.

Egészségkörkép - Gyógyfürdők, szállók és kezelések a megújulás jegyében
Rudas Gyógyfürdő – Budapest

Budapesti szállás a Duna közelében: The Three Corners Hotel Art Budapest*** +superior

A belváros egyik legnyüzsgőbb pontján található a különleges stílusú The Three Corners Hotel Art Budapest. A modern budapesti szálláshelyen akár egyágyas szobát is foglalhatsz, de párok és családok számára is ideális választás.

Észak-Magyarországi gyógyfürdők

6. Zsóry Gyógy- és Strandfürdő – Mezőkövesd

A Zsóry Fürdő gyógyvizének kéntartalma az egyik legmagasabb Magyarországon. Vize kitűnően gyógyít reumás megbetegedéseket, ízületi gyulladásokat és kopásokat, nőgyógyászati betegségeket, segíti a sérülések gyógyulását, ortopédiai műtétek utókezelését. A fürdő OEP támogatással is igénybe vehető orvosi gyógymasszázst, súlyfürdőt, tangentort, iszappakolást, kádfürdőt, szénsavkád kezelést kínál.

Egészségkörkép - Gyógyfürdők, szállók és kezelések a megújulás jegyében
Zsóry Gyógy- és Strandfürdő – Mezőkövesd

Itt szállj meg Mezőkövesden: Nefelejcs Hotel Mezőkövesd*** +superior

Akár papucsban is átsétálhatsz a Gyógyfürdőbe, ha a Nefelejcs Hotel Mezőkövesdet választod szálláshelyül. A fürdőtől 50 méternyi távolságban álló hotelben tágas szobák várnak párokat, családokat egyaránt. 

7. Demjéni Termáltó – Demjén

A Demjéni Termáltó Fürdő az Egri Korona Borház területén létesült, különleges kikapcsolódási lehetőséget kínálva az itt pihenő felnőtteknek, gyerekeknek. A tó termálvize segíti a regenerálódást, megoldást nyújt az emésztőszervrendszeri és anyagcsere betegségekre, mozgásszervi betegségekre.

Egészségkörkép - Gyógyfürdők, szállók és kezelések a megújulás jegyében
Demjéni Termáltó – Demjén

Kiadó apartman Demjénben: Vili Vendégház Demjén

Akár családdal, akár kettesben merülnétek nyakig a demjéni gyógyvízben, a Vili Vendégház remek bázisotok lesz. A barátságos hangulatú szálláshely felszereltségére sem lesz panaszotok.

Gyógyfürdők Kelet-Magyarországon

8. Bocskai Strand és Gyógyfürdő – Hajdúböszörmény

A Debrecen közelében található Bocskai Strand és Gyógyfürdő vize 2003 óta gyógyvíz. Összetétele jodidos, bromidos, hidrogén-karbonátos, mely alkalmas reumatikus kopásos, ízületi betegségek kezelésére. A gyógyulást keresők sokféle fürdőkúra, masszázs, fizikoterápia, gyógytorna, Bioptron lámpás kezelés közül választhatnak. 

Egészségkörkép - Gyógyfürdők, szállók és kezelések a megújulás jegyében
Bocskai Strand és Gyógyfürdő – Hajdúböszörmény

Gyógyszálló Hajdúböszörmény közelében: Barátság Gyógy- és Wellness Szálloda Hajdúszoboszló***+superior

A hajdúszoboszlói Barátság Gyógy- és Wellness szállóban OEP által támogatott árakon veheted igénybe a szálloda saját gyógyászati (balneoterápiás-, hidroterápiás-, mechanoterápiás) kezeléseit, melyek alkalmazásával hatékonyan megelőzheted a mozgásszervi betegségeket.  

9. Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő – Orosháza

Már a XIX. század közepén is ismerték a gyopárosfürdői gyógyvíz hatékonyságát. Magas metakovasav tartalmú, alkáli hidrogén-karbonátos gyógyvize segítséget nyújt mozgásszervi, nőgyógyászati, urológiai, bőrgyógyászati és idegrendszeri betegségekben szenvedők számára. Gyógyászati részlegükön OEP által támogatott kezeléseket, így többek között szénsavas fürdőt, tangentort, iszappakolást, gyógymasszázst lehet kipróbálni. 

Egészségkörkép - Gyógyfürdők, szállók és kezelések a megújulás jegyében
Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő – Orosháza

Szállásajánlatunk Gyopárosfürdőn: Fehér Hattyú Panzió Orosháza

A Gyógyfürdő bejáratával szemben található a Fehér Hattyú Panzió Orosháza, melyben családokat és párokat egyaránt várnak. Családias, kényelmes szálláshely az Alföldön, akkor is remek választás, ha a tájat szeretnétek felfedezni.

Ha meghoztuk a kedved egy üdítő gyógyfürdőzéshez, válassz úti célt! Ha ez megvan, foglald is le a legjobb szálláshelyet >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%