Vidéki vendégségCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus búvóhelyekRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásVidéki víkend

Pihenés az ország csücskében – határmenti, eldugott vendégházak és stresszmentes övezetek

2 perces olvasási idő

Néha az ember másra sem vágyik, csak maga mögött hagyni a várost, a nyüzsgést és a stresszt. De hová is kéne elmenekülni, ahol egy kicsit kivonhatjuk magunkat a forgalomból? Hát az ország legszélső csücskeibe, ahol sokszor érintetlen a környezet és számtalan felfedezésre váró vidék bújik meg. Íme, olyan szebbnél szebb határmenti, eldugott vendégházak és hangulatos apartmanok, ahol már majdnem külföldön érezhetjük magunkat, de azért mégis belföldi biztonság és kényelem vár, csendes környezetben! 

Pihenés az ország csücskében - határmenti, eldugott vendégházak és stresszmentes övezetek
Határmenti vendégház: Porcelán Vendégház Hollóháza

Eldugott vendégházak a szlovák határ mentén:

Hegyvidéki és tóparti vendégház: Kerektó Vadászház és Vendégház Esztergom-Búbánatvölgy

Itt a természeté a főszerep! A Pilis és a Visegrádi-hegység egyik völgyében, egy horgásztóval szemben kínál élményeket ez a nem mindennapi vendégház. Fák, víz és időtlen nyugalom vesz körül. Az 5 szobás házban rusztikus berendezést találtok, és ha kiültök a teraszra, éppen a tóra láttok rá. Ráadásul Esztergom és Visegrád is csak néhány kilométerre van!

Art deco és kényelem: Bali Boutique Rooms Panzió Nyergesújfalu

Közvetlenül a határ mentén, a Duna mellett bújhattok el ebben az egyedi, határmenti panzióban. Az art deco stílusú berendezés, és a dús növényzet mellett igazi modern kényelem vár rátok. Négylábú kedvencetek is nyugodtan magatokkal hozhatjátok, díjmentesen elszállásolhatók! Ha kirándulni szeretnétek, Esztergom és Tata is könnyedén elérhető autóval.

Családbarát szállás a szigeten: Portobello Wellness & Yacht Hotel Esztergom

Pihennétek Bali, Japán vagy Hawaii környezetben? Akkor irány a Prímás-szigeten található hotel, ahol tiszta, tágas szobák, tematikus lakosztályok és szuper kilátás vár. Bár 2021 júliusig az Aquasziget Élményfürdő felújítás miatt zárva van, amint megnyit, a hotel ismét közvetlen átjárást biztosít a fürdőbe. Addig is, fedezzétek fel Esztergom és a Bazilika varázsát!

A természet lágy ölén: Ostorházi Vendégház Kemence

Egészen a Börzsöny legmélyén bújik meg a barátságos, eldugott vendégházak egyike, melyet sűrű erdők és hegyek ölelnek. A 6 férőhelyes, erdőre néző ház rendezett udvarral és kinti sütögető hellyel rendelkezik. Sőt, a különálló 2 fős apartmanba is bekuckózhattok, ha a párotokkal jöttök. A Kemence-patak is a közelben csobog, a kemencei kisvasút pedig 2 perc sétára van.

Kúria, aminek lelke van: Hengermalom Kúria Vendégház Szécsény

Ennek a tekintélyes kúriának a történelme a 20. századra nyúlik vissza, amikor egy híres molnár család kezében volt. A birtokhoz tartozott egy vízimalom is, melynek romjait még ma is megnézhetitek az Ipoly folyón átkelve, a szlovák oldalon. A 4 férőhelyes házat egyben bérelhetitek ki, az egész család számára. Napozóágyak, kültéri játszótér, és bográcsozó-sütögető is akad, sőt, térítés ellenében egy kinti dézsafürdő is rendelkezésetekre áll.

Eldugott vendégház a dombok között: Elizabeth Cottage Benczúrfalva

Ez a hangulatos, eldugott vendégház a Nógrádi dombság lankái közt csábít teljes testi-lelki feltöltődésre. A tágas, világos, 4 fős nyaraló egy az egyben a családé lehet, odakint pedig további kalandok várnak: ejtőzzetek a gyümölcsfák árnyékában a nyugágyakon vagy sütögessetek, amíg a gyerekek birtokba veszik a hintát és a homokozót. Ha pedig mennétek valahova, vegyétek célba a 20 km-re lévő Hollókőt!

Modern, felújított vendégház: Kelemen Vendégház Ludányhalászi

Ha fontos nektek az igényes berendezés, a kényelem és a szuper felszereltség, ez a határmenti vendégház tárt karokkal vár: egész biztosan otthon fogjátok érezni magatokat! Egy falusi családi házat újítottak fel, mely összesen 7 férőhelyes, 3 szobás. Az udvaron egy mini játszótér is helyet kapott, a fedett, kerti kiülő-épületben pedig pingpongozhattok és csocsózhattok is.

Különálló apartmannal a zavartalan pihenésért: Csengettyűs Vendégház Cered

Az eldugott vendégházak egyik szuper példánya a Csengettyűs Vendégház, ahol két különálló, külön bejáratú apartmanban szállhattok meg. A kertben a medence mellett egy bájos, bekerített kis tavacska is található, ahol a „fogd ki és dobd vissza” elv alapján még pecázhattok is. A környék pedig kész aranybánya: erdők, hegyek, a Siroki vár, és Eger mind-mind a közelben fekszenek.

Medencés oázis: Rózsa Vendégház Zubogy

Teljes házzal vár ez az eldugott szállás a szlovák határ közelében, erkéllyel, udvarral, kinti medencével. A csendes, falusi környezet garantálja a kikapcsolódást: az udvarban focizhattok, pingpongozhattok, sütögethettek, de van játszótér is. Az Aggteleki Baradla-barlang és a jósvafői tengerszem kihagyhatatlan látnivalók, csupán negyedóra autóval!

Patakcsobogás és madárcsicsergés: Porcelán Vendégház Hollóháza

Ezt a környéket nehéz lesz überelni: hegyi források és egy csörgedező patak mellett, az erdőben áll a házikó, ahonnan csodásan rálátni a zempléni fák rengetegére. Az újépítésű vendégházban a földszint és a tetőtér külön bejárattal rendelkezik, így biztosítja nektek a maximális komfortot. Kandallós apartmanba is foglalhattok, vagy a faházat is választhatjátok. Ami pedig a kirándulási lehetőségeket illeti: éppen Hollóházáról indul a Kéktúra vonala!

Eldugott szállások a horvát és szlovén határ mentén:

Menedék a Villányi Pincesor mellett: Naturella Panzió Villány

Villány egyik csendes mellékutcájában, 200 méterre a pincesortól is elbújhattok a nagyvárosi forgatag elől. A panzió egyik vonzereje, hogy a természetes anyagok, a világos terek, valamint a színek miatt roppant harmonikus atmoszférát áraszt. 5 szoba van, de a közös társalgó, a minibár és a kellemes kiülő is nyugodt ejtőzést biztosít. Párok számára kiváló választás egy romantikus hosszú hétvégéhez! 

A Dráva-mente legcsendesebb vidékén: Ős-Tölgyes Vendégház Felsőszentmárton

Ebben a határmenti vendégházban képtelenség unatkozni: szaunázhattok a finn szaunában, süttethetitek a hasatokat a napozóteraszon, sütögethettek a kertben, vagy biliárdozhattok egy jót. A 2 szobás ház egy 300-400 éves Ős-Tölgyes szomszédságában kínál családi kikapcsolódást. Ha kifejezetten az aktív pihenés hívei vagytok, jó helyen jártok: lehet biciklizni, kirándulni, horgászni, vagy akár vadászni is.

Ahol a folyó a kert végében folyik: Odú Vendégház Drávatamási

Egy vízparti pihenést semmi sem tud felülmúlni, épp ezért érdemes fontolóra vennetek az Odú Vendégházat, ami közvetlenül a Dráva partján áll. A falut a Duna-Dráva Nemzeti Park erdei veszik körül, és a vendégház berendezését is a természetközeli élmények ihlették. 6 külön bejáratú szobával várják, hogy magatok mögött hagyjátok a nyüzsgő hétköznapokat. Biciklire is pattanhattok, mert a falun keresztül halad a „Három folyó kerékpáros túraútvonal” egy szakasza is!

Ízek, illatok, színek: Spalettás Porta Őrtilos

Éljétek át a vidéki nyugalmat a Mura-Dráva összefolyásánál, egy egyedi szálláshelyen! A felújított ház egyszerre tükrözi a régi értékeket és a modern kényelmet, romantikus dizájnnal. 3, különböző stílusban berendezett szoba van, mindegyik remekül felszerelt. Még társasjátékot és kerékpárt sem kell magatokkal hoznotok! 

Nádfedeles házikó a gyümölcsösben: Mol-Ker-Vill Üdülőház Lenti

Gyümölcsfák, szőlők és virágok között bújik meg a régi stílusú nádfedeles üdülőház, modern kivitelben. A gondozott kertben egy medence segít lehűteni magatokat a nyári melegben, télen pedig cserépkályha fűti az 5 férőhelyes házat. Akkor válasszátok ezt a helyet, ha totális csendre és nyugalomra vágytok egy idilli helyen! A városban kínál még kikapcsolódást a Lenti Termálfürdő is. És azt tudtátok, hogy innen indul Magyarország leghosszabb erdei kisvasútja?

Az eldugott vendégházak után, irány még több eldugott szálláshely, ahonnan feltöltődve tértek majd vissza a hétköznapi hajtásba! Tervezzetek, böngésszetek, foglaljatok >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%