Vízparti szállásokBarátokkalCsaládi kiruccanásCsobbanóhelyekNyári vakáció

Ház A Vízen Tiszafüred-Tiszaörvény – kényelmes lakóhajó a Tiszán, ahol akár a teraszodról horgászhatsz

2 perces olvasási idő

Emeljük új szintre a „vízparti nyaralás” fogalmát! Nem csak a víz mellett, hanem a vízen is foglalhattok szállást, így például közvetlenül a hajóteraszról gyönyörködhettek a Tisza csillámló vizében. Egy igazán újszerű élmény vár rátok környezetbarát, kényelmes lakóhajókkal: vízimádók, természetrajongók, horgászok, különleges pihenésre vágyók, ezt a helyet nem érdemes kihagyni! Ház a vízen!

Ház A Vízen Tiszafüred-Tiszaörvény – kényelmes lakóhajó a Tiszán, ahol akár a teraszodról horgászhatsz
Ház a vízen

Kinek ajánljuk ezt a rendhagyó élményt?

A Ház a Vízen kisebb családoknak (4 főig) vagy pároknak a legideálisabb. Házikedvencet a sajátos környezetből adódóan sajnos nem tudnak fogadni, viszont mindenkit szeretettel várnak, akit vonz a vízivilág nyugalma, és igazi feltöltődésre vágyik.

Hajó-szállás: belül akár egy „szárazföldi” apartman, kint viszont a Tisza lesz a kerted!

Az első kérdés, ami felmerül minden érdeklődőben, hogy pontosan hogyan is kell elképzelni egy ilyen lakóhajót, amiben álomra hajthatjátok a fejeteket? Nos, ezek a lakóhajók vízi közlekedésre alkalmasak, katamarán testre épített motoros kisgéphajók. A hajótest 44 négyzetméteres, és összesen 4 személyt tudnak elszállásolni 2 db 2 személyes kanapéágyon. Amerikai konyhás nappali, fürdőszoba, WC is helyet kap a lakásban, így minden a kényelmeteket szolgálja. Akár egy „sima” apartman! 

Ház A Vízen Tiszafüred-Tiszaörvény – kényelmes lakóhajó a Tiszán, ahol akár a teraszodról horgászhatsz
Amerikai konyhás nappali, a kilátás pedig a víz

Persze a legjobb rész mégiscsak a terasz, azaz a hajó hátsó, tágas része, ahol a víz felett lógázhatjátok a lábatokat a kellemes nyári estéken. A teraszon való lazsálást a 4 darab kinti, kényelmes pihenőszék is segíti. Innen a teraszról közvetlen horgászati lehetőség is van a Tisza-folyón engedéllyel rendelkezők számára.

Környezetbarát hajók – ezzel nem szennyezitek a vizet

Ha egy ilyen különleges szállás mellett teszitek le a voksot, nyilván felmerül egy nem elhanyagolható szempont: környezetbarát megoldás ez? A válasz szerencsére az, hogy igen. A hajók a napelemeinek, víztisztító berendezéseinek köszönhetően tudatos energia-gazdálkodás mellett önellátók, ezért van hűtés, fűtés, világítás, TV, és a többi. Persze figyelni kell a tudatos energiahasználatra az energiaforrás kapacitása miatt, amely függ a napsütéses órák számától, de amennyiben szükséges, áramtermelő berendezés vagy áramforrás is rendelkezésre áll igény szerint.

Ház A Vízen Tiszafüred-Tiszaörvény – kényelmes lakóhajó a Tiszán, ahol akár a teraszodról horgászhatsz
2 x 2 fő fér el egy hajóban

Hogyan lehet megközelíteni a hajókat?

Kétféleképpen: szárazföldről vagy vízen. A négy hajó közül kettő csónakkal érhető el, a másik kettő pedig szárazföldről. A hajók Tiszafüred legnagyobb kikötőjében, a Szabics-kikötőben várják, hogy birtokba vegyék őket; a kikötő éjjel-nappal őrzött, parkolni pedig díj ellenében a kikötő területén tudtok majd.

Ház A Vízen Tiszafüred-Tiszaörvény – kényelmes lakóhajó a Tiszán, ahol akár a teraszodról horgászhatsz

Ugyan a hajók telepített stégek mellett vannak rögzítve, de azért érkezés előtt érdemes érdeklődni a pontos helyszínről, mert a bérelt terület miatt a hajók kikötői helyének változtatását fenntartják. Sőt, bizonyos esetekben egyéni igényeket is tudnak teljesíteni.

Ha olyan hajót választotok vagy kaptok, amelyik csak vízen keresztül közelíthető meg, ne aggódjatok: ha kéritek, akkor érkezéskor és távozáskor is vállalják a szállításotokat. De ha inkább magatoknak oldanátok meg a dolgot, akkor bérelhettek csónakot, amivel aztán nem csak a hajót közelíthetitek meg, de a Tisza-tó varázslatos vízivilágát is felfedezhetitek.

Kifogástalan felszereltség – kényelem a vízen is

Attól még, hogy nem egy szokványos szálláshelyen vackoltok be, nem jelenti azt, hogy le kellene mondani a modern kor minden kényelméről! Sorolunk pár eszközt, hogy lássátok, minden a rendelkezésetekre áll: síkképernyős TV, hűtő-fűtő klíma, hűtőszekrény, hajszárító, kávéfőző, vízforraló, mikrohullámú sütő, indukciós főzőlap, kenyérpirító, és még sok egyéb kiegészítő. Nem beszélve a berendezésről, ami ízléses, tiszta és alig fogjátok benne észrevenni, hogy nem egy tavon ringatóztok!

A „terasz”

Szolgáltatások a parton: játszótértől az étteremig

Ha megéheztek, vagy a gyerekek szárazföldi kalandozásra vágynak, elég csak a kikötő partját célba venni, itt ugyanis étterem, büfé, játszótér és bográcsozási lehetőség is van – ez utóbbi kettő használata díjmentes. De ott helyben bérelhettek biciklit vagy vízi sporteszközöket is.

Tiszafüredről induló csónakos túrák

Ami pedig Tiszafüredet illeti –  ugye nem kell bemutatni a Tisza-tó egyik legszuperebb üdülővárosát? Azért röviden elevenítsük fel, miért is ez az egyik legkedveltebb település: innen indulnak a népszerű motorcsónakos ökotúrák, akárcsak a madárrezervátumi vagy hód-leső csónaktúrák és kajakos programok is. Itt található az egyik legjobb Tisza-tavi szabadstrand is, ami 2,5 km-re van a kikötőtől. Tiszafüreden minden nyáron pezseg az élet!

Hova kaptok kedvezménykupont, ha a Ház A Vízen Tiszafüred-Tiszaörvény szállást választjátok? 

Ezeken túl még sok-sok opció akad, ugyanis a környéken annyi szuper programlehetőség van, hogy pár nap nem is lesz elég; érdemes több napra foglalni, hogy legyen idő mindenre!

Tudtad? Végre körbetekerhető a Tisza-tó – kész a kerékpárút és a kerékpáros híd is

A vendégek szerint:

20 értékelés alapján 9,3 pontot kapott a szállás, de konkrétumokkal is szolgálnak a vélemények:

 „A személyzet és a kikötői dolgozók barátságosak és segítőkészek. Az úszóház tiszta, jól felszerelt. Fantasztikus a környezet. Szeretnénk ide visszatérni még sokszor.” – Fiatal pár, 4 nap alapján

„Különleges helyszín, kikötő nem zsúfolt, lehet pihenni, bár a halak nem kaptak, ajánlom a csónak/kajak/kenu bérlést” – család nagyobb gyerekkel, 3 nap alapján

Ugye, hogy ezt egyszer ki kell próbálni? Vár a Tisza-tó varázslatos vízivilága, a teljes nyugalom, egy sajátos szálláson! Itt foglalhattok >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%