Külföldi kalandokCsaládi kiruccanásNyári vakáció

Hogyan tölts el 5 napot Rómában?

1 perces olvasási idő
Spanyol lépcső

Róma, az örök város a legideálisabb választás lehet egy tavaszi városlátogatásra. Szikrázó napsütésben sétálni az ókori romok között, megcsodálni a legszebb templomokat, szökőkutakat, és végigkóstolni a ristoranték pasta- és pizzakínálatát…Ugye nem hangzik rosszul? Róma, jövünk!

1.nap – Feltérképezés

Az érkezés napján érdemes feltérképezni a várost és tájékozódni minden olyan részletről, ami kényelmessé teszi az ott tartózkodást a következő napokban.

Iktassatok be egy könnyű sétát a környéken, fedezzétek fel a helyi közlekedést, vásároljátok meg a vonaljegyeket, bérleteket, hogy másnap ne ezzel teljen az idő. Keressétek meg a legközelebbi élelmiszerboltot, kávézókat, bankokat, az olasz konyha szerelmesei pedig nyugodtan vállaljanak be egy gasztrotúrát, így a későbbiekben elkerülhetik a turistavadász helyeket.

2. nap – Az ókori Róma felfedezése

Róma közel 3000 éves múlttal rendelkezik, és szerencsére a város legfontosabb ókori helyszínei egy helyen vannak csoportosulva.

Róma, Olaszország

Kezdd a sétát a Palatinus-dombon, a város alapításának helyszínén. Innen sétálj át az ókori városközpontba, a Forum Romanumba, majd végül a Colosseumhoz, amely a nap méltó megkoronázása lesz. A mozgalmas városnézés után nézz körül a Monti-hegy környékén, ahol a festői macskaköves utcák borospincékkel, éttermekkel és pizzériákkal vannak tele, ezt a trendi környéket a helyiek is szívesen keresik fel.

3. nap – Vatikán

A napot érdemes a Vatikán Múzeumoknál kezdni, a sorban állást el lehet kerülni online jegyfoglalással.

Vatikáni Múzeum, Róma

A Sixtusi-kápolna felé vezető úton gyönyörködhetünk a csodás szobrokban,  freskókban, faliszőnyegekben. Egy kellemes ebédet követően délután a Szent Péter Bazilikán folytassátok a városnézést, a világ egyik legnagyobb templomának kupolájáról páratlan kilátás nyílik a városra. Este a a folyó menti kanyargós sikátorokban kellemes éttermeket és bárokat találunk.

4. nap – Történelmi belváros

Róma történelmi központja minden sarkon tartogat meglepetéseket. Ne aggódj, ha néha eltévedsz a szűk kis utcák és piazzák között, a legszebb épületek ilyenkor mutatják meg magukat!

Spanyol lépcső

Sétálj el a Spanyol lépcsőtől a Trevi-kútig, a Pantheontól a Piazza Navonáig és a Campo de ‘Fioriig, ha a legnépszerűbb helyeket szeretnéd felkeresni. Ugyanakkor van lehetőség arra is, hogy a város csendesebb negyedeit felfedezzük, ilyen pl. a zsidó negyed vagy az ingyenes templomok, a Santa Maria del Popolo és a Santa Maria Sopra Minerva felkeresése. Utóbbi épületek adnak otthont Michelangelo, Raffaello és Caravaggio több művének is. Vacsorához érdemes felkeresni Róma egyik trendi tetőtéri éttermét, ahonnan pazar panoráma nyílik a városra.

5. nap – Kevésbé ismert látnivalók

Róma tele van kevésbé ismert látnivalókkal és múzeumokkal is, ezért ha valaki szeretne elvonulni a tömegektől, nyugodtan keressen fel ezekből is néhányat.

Ostia Antica, Róma

A történelem szerelmeseinek a legendás Capitoleum múzeum vagy a  Nemzeti Múzeumba ideális helyszín lesz a szobrok és mozaikok felfedezésére. Az Ostia Antica, Róma ókori kikötője is megér egy sétát, míg Bernini rajongói a Galleria Borghese-ben csodálhatják meg a mester műveit. Róma zöldellő parkjai érintésével tegyünk egy kellemes sétát a város legrégibb útján, a Via Appián, este látogassuk meg a közeli San Lorenzo, Pigneto vagy Testaccio településeket, ahol a helyiek autentikus vacsorával várják a vendégeket.


Forrás: culturetrip.com

Még több látnivaló: Róma, az örök szerelem

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%