VárosnézésekCsaládi kiruccanásTavaszi zsongás

Veszprém 5 legjobb tavaszi programja

1 perces olvasási idő

Összegyűjtöttünk Nektek 5 szuper tavaszi, veszprémi programot:

Laczkó Dezső Múzeum

Veszprém megye történelmét és jelenét egyaránt megismerhetitek a Laczkó Dezső Múzeumban. A szecessziós épületben kapott otthont a megye legjelentősebb és legrégebben alapított múzeuma. Képzőművészek, nagy történelmi személyiségek, érdekes történelemformáló eszmék és tárgyak – mind-mind Veszprém egy darabja.

Kattints a Laczkó Dezső Múzeum kedvezményes belépőiért>>

Tűztorony

A Tűztorony Veszprém egyedülálló történelmi műemléke. A veszprémi vár egyetlen tornya, Vigyázótorony, majd a II. világháborúban a légoltalmi figyelő szolgálat működött itt. Gyönyörködjetek ti is a kilátásban az egykori tűzőr helyéről és mindenképpen hallgassátok meg Csermák Antal Verbunkosát, mely óránként felcsendül.

Nézd meg a Tűztorony kedvezményét>>

 

Bakonyi Ház

Ha a régi kor életmódja iránt érdeklődtök, ne hagyjátok ki a parasztházat a város közepén. A Bakonyi Ház a Bakony és a Balaton-felvidék jellegzetes, paraszti kultúrában jelentős növényeit mutatja be, és olyan különlegességeket is, mint a Clusius tulipán. Az Időtlen idők?! Kamarakiállításon pedig ti is megízlelhetitek, milyen sokszínű is a népi kultúra és választ kaphattok arra a kérdésre, hogy használati tárgyai hogyan válnak a történelem részévé.

Ide kattintva megtalálod a Bakonyi Ház kedvezményét>>

Hősök Kapuja Látogatóközpont

A Hősök Kapuja 2014-ben nyílt meg újra. Mindenképpen látnotok kell, ha Veszprémben jártok, hiszen a 19-20. század legfontosabb történelmi eseményeinek helyi vonatkozásait és az épület ismerhetitek meg. Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc, az I. és II. világháború, valamint 1956 eseményei és hősei elevenednek meg az ide látogatók előtt. A történelem szerelmeseinek kötelező látnivaló a városban. 🙂

Ide kattintva megtalálod a Hősök Kapuja kedvezményét>>

Intersport Jégpálya

Ha az aktív pihenést kedvelitek, az Intersport Jégpályát mindenképpen érdemes meglátogatnotok. Korcsolyázzatok párban, családdal vagy barátokkal. A jégpályán fűtött melegedő és büfé is vár, ha már kellemesen elfáradtatok. A kulturális programok után kötelező kikapcsolódás. 🙂

Kattints ide és korcsolyázz kedvezményesen az Intersport Jégpályán>>

Még több veszprémi program >>

Ha már indulnál is Veszprémbe, ide kattintva megtalálod a legjobb szálláshelyeket>>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%