Családi kiruccanásProgramok hétvégéreTavaszi zsongás

Tavaszi zsongás – gyerekprogramok és kalandok Magyarországon

2 perces olvasási idő

Itt a tavasz és nem tudod, merre indulj el a gyerekkel élményeket szerezni? Mutatok néhány szuper ötletet! Kalandra fel!

Kalanderdő, kalandpark Szilvásváradon

A Szalajka-völgy magában is nagy élmény minden korosztály számára. Számtalan túraútvonalával, csodás lipicai ménes állományával, erdei tanösvényeivel és bemutatóhelyeivel testet-lelket megmozgató élmény.

Azonban ha egy jó túra után a fiatalokban még mindig pezseg a mozgás utáni vágy, akkor érdemes betérni Magyarország egyik legizgalmasabb kalandparkjába. A kalandpark nyitása óta szinte minden évben új rébasszel bővült, így mára 5 egységből álló élményparkká nőtte ki magát. Az ovis pályától kezdve egészen a felnőtt adrenalin pályákig mindenki megtalálhatja a hozzá passzoló élményt. Fantasztikus, ahogy a család minden tagja örömét lelheti a különböző nehézségű pályákban.

További részletek: www.kalanderdo.hu

FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont – Mosonmagyaróvár

A mosonmagyaróvári FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont látogatói részeseivé válhatnak a természet és a tudomány titkainak. Aki ide belép, az meggyőződhet a magyar tudomány sikeréről, hiszen a gépekkel és technológiákkal körbevett mindennapi életből ez a látogatás visszavezet a természet csodálatos jelenségeihez és összefüggéseihez.

A négyszintes, több mint 2000 m²-es, egész évben nyitva tartó látogatótér a négy őselem tematikájára épülő kiállításnak ad otthont. Az állandó kiállítás egy része Mosonhoz, a Szigetközhöz, a Dunához kötődik, bemutatva ezen tájegység adottságait. A kiállítás másik része a klasszikus „science center”, a természettudományokat újfajta szemlélettel népszerűsítő tárlat. Az intézmény auditóriumában látványos kísérleti bemutatók tekinthetők meg. Az élményközpont kínálatát időszaki kiállítások, családi rendezvények, szakkörök, táborok és vetélkedők színesítik.

Információ: www.futuramoson.hu

Magyar Provence Levendulabirtok – Monoszló

Egyszerűen nem lehet kihagyni a Balaton-felvidéken lévő birtok meglátogatását a tavaszi időszakban sem. Talán itt kezdődik a tavasz, hiszen nemcsak fantasztikus levendulagyűjteményéről híres Monoszló, hanem a tavasz első igazi szépségei a nárciszok is hirdetik a természet ébredését. Szépségük lenyűgöző, illatuk az otthont idézi és a nárcisz mezők képe végtelenül romantikus.

Családi fotózások kitűnő helyszíne és egy csoda, ahogy március végén, április elején teleszedhetjük gyerekeinkkel együtt a kosarainkat a tavasz frissességét hirdető fehér és sárga nárciszokkal. Most a nárcisz szedd-magad akcióban ti is megélhetitek a közös családi virágszedés örömét itt Monoszlón.

Információ: www.magyarprovencelevendula.hu

 

Hortobágyi Madárpark

A Hortobágy végtelen pusztasága számos kincset rejt magában. Különös pusztai állat és növényvilága teljes mértékben egyedülálló hazai viszonylatban. A vizes, nádas, szikes terület számos madárfaj otthona, s az itt kialakított Madárpark egyben madárrezervátumként, kórházként is működik. 2001-ben nyílt meg az Öko-teleház, majd 2002-ben megnyitották az első madármentő kiállítást és ezzel a gyógyításnál hatékonyabb megelőző tevékenységet és természetvédelmi szemlélet kialakítását, oktatását vállalták feladatként az itt dolgozó szakemberek.

2006 augusztusára elkészült a madárkertet, a madármentő kiállítást, az öko-teleházat és látványkórházat magában foglaló látogatóház a nagyröpdével, tórendszerrel és játszókerttel, ahol a legnépszerűbb játék a sasos gyerekröptető. A létesítmény funkcióit és pedagógiáját tekintve, ez egy remek kezdeményezés arra, hogy a fiatalok öko-szemlélete a látogatás alatt is jelentősen változzon, alakuljon, formálódjon.

Információ: madarpark.hu

Varázstorony – Eger

Az Eszterházy Károly Egyetem Líceum épületében talán nem is tudjuk, mennyi tudományos és történelmi ritkaság rejlik. Itt van például a Csillagászati Múzeum, a Planetárium, a Varázsterem, a Camera Obscura (periszkóp) és a Panoráma terasz. Az interaktív múzeumpedagógiai foglalkozásoknak köszönhetően csillagászat, biológia, fizika, földrajz és kémia rendhagyó órákon vehetnek részt az ide látogató fiatalok és örök fiatalok.

Eger belvárosa, háttérben az egri vár

A Varázstorony legnagyobb látványossága a Csillagászati Múzeum és a Csillagásztorony – eredeti nevén a Specula – amely 1776-ban kezdte el működését. Hell Miksa magyar születésű, bécsi császári, királyi udvari csillagász, az akkori idők legjobb bécsi és londoni távcsőkészítő mestereitől rendelte meg az itteni berendezéseket. A Camera Obscura (Sötétkamra, periszkóp) optikái segítségével a barokk Eger és környéke vetíthető ki a besötétített terem közepén lévő asztalra. Ezek után pedig saját szemünkkel is szétnézhetünk Eger felett, ha kilépünk a torony teraszára. Fantasztikus innen nézve a város panorámája. Információ: www.varazstorony.hu

Szállást keresel Egerben? TOP 10 szálláshely Egerben

Helikon Kastélymúzeum – Keszthely

A Helikon Kastélymúzeum néven ismert keszthelyi Festetics-kastély Magyarország harmadik legnagyobb kastélya. Napjainkban múzeumként és rendezvény-központként működik. S ha az épület felfedezésére vállalkozunk, akkor igazán jó döntést hozunk, hisz a főúri életforma kiállítás és a Helikon Könyvtár fogad minket. Ezen kívül négy állandó kiállítás, közte a hintókiállítás fő anyaga a több mint 50 darab 18-19. századi kocsi, hintó és lovas szán gyűjtemény tekinthető meg. Főúri kastélyról lévén szó, természetesen a vadászat is központi téma.

Festetics-kastély, Keszthely

A vadászati kiállítás öt földrészen elejtett, több mint 200 vadfaj trófeáinak ad helyet. A kínálatot a történelmi modellvasút kiállítás és az egzotikus növényeket bemutató pálmaház teszi teljessé. Egy igazi interaktív élmény a fiatalok számára, hiszen itt konkrét kapcsolatba kerülnek a történelemmel a fantasztikus múzeumpedagógia foglalkozásoknak köszönhetően. Információ: www.helikonkastely.hu

Szállást keresel Keszthelyen? ⇒

Zobori KalandoZoo – Kalandpark és Szabadidőközpont – Zalaszabar

Végtelen kalandok várnak ránk Zalaszabarban, a Zobori KalandoZoo-ban. Itt egy igazi kaland-oázis fogadja a látogatókat. Hatalmas játék arzenál áll a gyerekek és felnőttek rendelkezésére. A kalandparkban 4XD mozi, beltéri csúszdaház, ovis-bölcsis korosztály számára kialakított beltéri játszóház várja a vendégeket. Az új HURRICAN elektromos dodzsemekkel a gyerekek szüleikkel együtt versenyezhetnek, száguldozhatnak, kanyaroghatnak és pöröghetnek, mint a hurrikán. A HÓFÁNK pályán pedig hó nélkül is élvezhetik különböző nehézségi fokozatú és sebességű pályákon a szánkózás élményét az év bármely szakaszában.

A Kis-Balaton nyugati partján található kalandpark az aktív pihenést, öko-turizmust kedvelő fiatalok, családok, baráti társaságok, iskolák számára remek kikapcsolódási és szabadidős lehetőséget kínál, nyugodt, idilli környezetben, a friss levegőn a kaland és szórakozás jegyében.

Információk: www.zobori.hu

 


 

Válogass családbarát szállásajánlataink közül is: TOP10 családbarát wellness hotel


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%