Tavaszi zsongásCsaládi kiruccanás

„Hol a tojás, piros tojás…” – 2018. évi húsvéti programok

1 perces olvasási idő
Húsvéti fesztivál Hollókőn

Idén a szokásosnál kicsit hamarabb, március végén kezdődik a húsvéti hétvége, hiszen 2018-ban április 1-jén, vasárnap és 2-án, hétfőn ünnepeljük a húsvétot.

Ebből az alkalomból országszerte számos program közül válogathatunk, lesznek hagyományőrző, tradicionális fesztiválok, de több formabontó eseményre is sor kerül. Lássuk a kínálatot!

Tavaszköszöntő Húsvét a Szentendrei Skanzenben – 2018. április 1-2.

A Szentendrei Skanzen egyik legélménydúsabb, legvidámabb és legsokoldalúbb rendezvénye nyitja meg az idei szezont, amelyen bárki újraélheti a húsvéti ünnepkör legfontosabb szokásait. Autentikus környezetben tárulnak elénk az egykori falusi világ húsvéti szokásai, és aki kedvet érez, részt vehet a táncokban, tojásfestésben, húsvéti játékokban.

Szállások Szentendrén ⇒

Húsvéti nyuszikeresés a Vasúttörténeti Parkban – 2018. április 2.

Játékos nyuszikeresés, húsvéti kreatív sarok, tojásfestés és -díszítés, tojáspatkolás bemutató és izgalmas színpadi produkciók várnak mindenkit, április 2-án 10:00 – 18:00 óra között a Vasúttörténeti Parkban!

Húsvét a Szarvasi Arborétumban – 2018. március 30. – április 2.

A szarvasi Arborétumban, vagyis a pepikertben március 30. és április 2. között nyuszikkal és egyéb meglepetésekkel várják a látogatókat.

Szarvasi szálláshelyek⇒

Húsvéti tavaszvárás a Bivalyrezervátumban – 2018. március 31. – április 2.

Magyarország legnagyobb bivalycsordája vár mindenkit Kápolnapusztán. Az egész évben nyitva tartó rezervátumon kitáblázott sétaút vezet végig, a kicsiket játszótér és állatsimogató várja. Az istállóban régi fényképek és a hagyományos bivalytartás eszközei tekinthetők meg, a fogadóépületben berendezett tárlat pedig a Kis-Balaton gazdag élővilágát mutatja be. 2018. március 31. és április 2. között a belépőjegy megváltásával a húsvéti foglalkozásokon való részvétel ingyenes.

Találkozó időpontja: 10.00 -16.00 óra

Szállást keresel a Balaton-felvidéken? ⇒

Húsvét a Hortobágyon – 2018. március 31.

Az egykori Hortobágyon élők fő megélhetését hagyományosan a pásztorkodás, a halászat, pákászat és a kézműveskedés jelentette. Húsvétkor, a tavasz kezdetén a gémeskutak vizének éltető, tisztító frissessége, idei születésű kecskék, bárányok vidám ugrálása, vadlovak csikóinak nyerítése, hazaérkező madárcsapatok tengernyi sokasága tölti meg élettel a pusztát. Sok szeretettel várjuk a család apraját, nagyját Hortobágyon, a Pusztai Állatparkban!

Szállásajánlat a Hortobágyon ⇒

Húsvéti Nyuladalom Siófokon – 2018. március 30 – április 2.

Húsvét alkalmából újra megrendezésre kerül a 4 napos Siófoki Húsvéti Nyuladalom, 2018-ban már 3. alkalommal! Az idei évben is népi- és logikai fajátékokkal, kosaras körhintával, hintalóval, logikai fajátékokkal, gólyalábakkal telik meg a Fő tér, kézműves- és gasztronómiai vásár, őstermelők, gyerekekre épülő délelőtti és délutáni programok; gyermek zenekarok, interaktív gyermek előadások várják a kicsiket.

Siófoki szálláshelyek ⇒

Húsvéti Fesztivál Hollókőn

Ha húsvét, akkor Hollókő! A három napos Hollókői Húsvéti Fesztivál a hagyományok és az életöröm ünnepe. Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtanak feledhetetlen élményeket a vendégeknek. 2018. március 30. és április 2. közt folyamatos program várja a bájos ékszerdoboz-faluba látogatókat, ahol az Ófalu parasztházai és köves utcája visszarepít minket az időben.

Húsvéti fesztivál Hollókőn

A rendezvény 2018. március 31. és április 2. között csak a Hollókői Húsvéti Fesztivál központi jegyével látogatható. 2018. március 30-án az Ófaluban a programok ingyenesek, a látnivalók belépői külön fizetendőek, vagy Faluséta jeggyel látogathatóak.

Irány Hollókő! ⇒

NAPI JEGYEK:

Elővételben 2018. március 15-ig:

Felnőtt belépő: 3.000.- HUF

Kedvezményes belépő: 2.000.-HUF

10 éves kor alatt ingyenes!

2018. március 15. után és helyben:

Felnőtt belépő: 3.500.- HUF

Kedvezményes belépő: 2.500.-HUF

10 éves kor alatt ingyenes!

Gőzfelhős húsvéti nosztalgiavonat Gödöllőre – 2018. április 2.

Húsvét hétfőn nosztalgiavonat indul Budapest-Nyugati pályaudvarról a festői szépségű Gödöllőre. Gőzmozdony által vontatott, muzeális kocsikból álló szerelvényen, a „boldog békeidők” hangulatában érkezünk a Monarchia királyi városába, hogy felfedezzük annak szépségét és főbb látványosságait.

Jegyek:

Felnőtt – párnás osztályon: 8.990 Ft/fő
• Felnőtt – fapados osztályon: 6.990 Ft/fő
• Gyermek (4-14 éves korig) – párnás osztályon: 7.990 Ft/fő
• Gyermek (4-14 éves korig) – fapados osztályon: 5.990 Ft/fő
• Gyermek (0-4 éves korig, ülőhely nélkül): ingyenes

***

TOP 10 wellnesshotel, amit tavaszra ajánlunk – kirándulóhelyekkel

 

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%