VárosnézésekŐszi élményszüretProgramok hétvégére

Hőlégballon Európa-bajnokság Szegeden – az év leglátványosabb eseménye

2 perces olvasási idő

Te is érzed? Búcsúzik a nyár, és itt ez a késztetés, hogy megpróbáljak minél több élményt, látnivalót, meg programot pakolni a hétköznapjaimba. Mintha az ősz nem lenne telis-tele mesés kirándulóhelyekkel. A napfény városában sem áll meg az élet, csak mert nyakunkon a szeptember: előbb a Szegedi Repülőnapok csalogatnak délre, rögtön utána pedig az idei év egyik leglátványosabb eseménye veszi kezdetét, a Hőlégballon Európa Bajnokság.

Ha már így repül az idő, repüljünk mi is egy kicsit! 

Összeszedtük a hőlégballon verseny legfontosabb tudnivalóit, hogy neked szeptemberben már csak csomagolni kelljen. Bónusz városnéző tippek is várnak rád!

Hőlégballon Európa-bajnokság Szegeden – az év leglátványosabb eseménye
Nemsokára óriási, színes „lufik” röpködnek majd Szeged felett

Ezért jó program a hőlégballon verseny 2021-ben

Emlékezz vissza, gyerekszemmel mekkora csoda volt látni, ahogy egy ilyen hatalmas léggömb a magasba emelkedik. Megvan? Akkor szorozd meg 100-zal az élményt, mert a tervek szerint pont ennyi hőlégballon kering majd Szeged felett. A Tisza-parti város egét korábban még sohasem tarkította ennyi légjáró, mint a Hőlégballon Európa-bajnokság ideje alatt!

Hőlégballon Európa-bajnokság Szegeden – az év leglátványosabb eseménye
A bajnokságot már 22. alkalommal rendezik meg

Szeptember közepén 23 ország 84 versenycsapata fog felhőszinten manőverezni, és a bajnokság történetében először egy örményországi pilóta is részt vesz a megmérettetésen. Az elképesztő színkavalkádban a magyar ranglista élén álló Molnair Balloning légjáróját is felfedezhetik majd a szemfüles ballon-vadászok.

Tudtad? Magyarországon az első repülést épp egy hőlégballonnal hajtották végre 210 évvel ezelőtt. Ha nyomon követed a versenyt, kicsit olyan, mintha a repülés történetében is időutazást tennél!

Így varázsold igazán emlékezetessé a szegedi hőlégballon versenyt

Hőlégballon Európa-bajnokság Szegeden – az év leglátványosabb eseménye
Szerencsés, aki ilyen közelről figyelheti a felszállást

Szeged bármely pontján ingyenesen követhetjük nyomon a 100 tagú ballonraj vonulását. Ha fűt a vágy, hogy testközelből is megtekintsd ezeket a repüléstörténeti csodákat, akkor a támogatói jegy biztosan a kedvedre lesz. Mutatjuk, milyen extrákkal jár:

  • első kézből értesülhetsz az indulási adatokról
  • részletes infókat kapsz a verseny menetéről
  • egy menő Eb versenypóló üti a markod
  • bebocsátást nyersz a paddock területére
  • lehetőséged lesz jegyet váltani egy sétarepülésre

A ballonok szeptember 12. és 18. között egy egész héten át láthatóak lesznek Szeged felett, ami pont elég időt ad egy felejthetetlen városmerüléshez is. Merthogy Szeged nem csak a fűszerpaprikáról, a halászléről, meg a Pick szalámiról szól: rengeteg természeti és történelmi kincset rejt, aminek nem tudunk, és nem is akarunk ellenállni.

Szeged látnivalók: vegyes ízelítő a város legjavából

Mártózz meg a Napfényfürdő Aquapolis medencéiben

Ha esik, ha fúj, ha maxon pörög a kánikula vagy ha csak csúszdáznál egy jót, a szegedi Napfényfürdő Aquapolisban minden vizes vágyad meghallgatásra talál. Nem mellesleg jól elkülönül egymástól a zsibongásra szánt Gyermekparadicsom és a Csendes wellness részleg, így minden korosztályra felhőtlen kikapcsolódás vár.

TIPP! Szallas.hu-s foglalásod mellé 10%-os kedvezménykupont is adunk.

További strandok Szeged környékén

Exkluzív szállás Szeged központjától egy kőhajításnyira: Spotlight Apartmanházak

A tavaszi szünetet töltöttük az apartmanban két gyerekkel. Nagyon kedves és segítőkész a szállásadó, modern, ízléses az apartman. Nagyon jól éreztük magunkat, biztosan vissza fogunk még térni ide.” – foglalói vélemény a Szallas.hu-n.

Megnézem >>

A kihagyhatatlan szegedi program: Dóm-tér

A Szegedi Dóm hazánk egyik leggyönyörűbb temploma, az előtte húzódó macskaköves tér pedig lassan már 100 éve ad otthont a Szegedi Szabadtéri Játékoknak. A nyugati toronyból 46 méter magasról csodálhatjuk a város panorámáját, és naponta kétszer egy bűbájos órajáték is életre kel az egyik épület felső szintjén.

Hőlégballon Európa-bajnokság Szegeden – az év leglátványosabb eseménye
A madártávlati képből már csak a hőlégballonok hiányoznak

Még több építészeti csoda Szeged környékén

Ez a szállás olyan, mintha egy régi romantikus filmbe csöppennél: Tisza Hotel

Nagyon szép hotel, kedves és segítőkész a személyzet, városnézéshez tökéletes az elhelyezkedése.” – foglalói vélemény a Szallas.hu-n.

Mutasd az ajánlatot >>

Pihenj meg az andalító Szegedi Füvészkertben

Ennyi élmény után életmentő a Füvészkert csendje. Hazánk egyik legnagyobb botanikus parkjában rengeteg természeti kincset fedezhetsz fel, nyaranta pedig a több mint 1200 m²-en húzódó lótusztenger nyújt felejthetetlen látványt. A csodakertet átszövő patak hálózat és a világszép pillangóház már csak hab a tortán.

Itt is megéri sétálni egyet

Hőlégballon Európa-bajnokság Szegeden – az év leglátványosabb eseménye
Ennyire csodálatos a virágzó magnólia a Széchenyi téren

Apartman Szeged belvárosában, amivel könnyű szerelembe esni: Stefánia Stúdió Apartmanok

Gyakorlott utazóként írom, hogy a legtökéletesebb apartman, ahol valaha jártam. Elhelyezkedés, berendezés és tisztaság szempontjából is verhetetlen.”  – foglalói vélemény a Szallas.hu-n.

Érdekel >>

Kirándulj, hajókázz, gyűjts örök élményeket

Olyan családi programok után kutatsz, amelyek egész napos szórakozást nyújtanak? Az jó, mert Szegeden egymást érik a kalandok! Mindegy, hogy a 45 hektáros Szegedi Vadasparkban kirándulsz, hogy egy élményhajó fedélzetén pásztázod a Tisza-Maros torkolatot vagy egy lebilincselő szakvezetéses túrára váltasz jegyet, az ilyen emlékek örökre szólnak.

Ennél ötletesebb szállás design-t ritkán látni: European Apartman

Nagyon kedves volt a szállásadó, a szoba mindennel felszerelt, modern és patyolat tiszta volt. A privát wellness részleg meglepetés volt számunkra, az is nagyon igényesen van berendezve. Nagyon nyugodt a környék, a belváros pedig gyalogosan is megközelíthető.” – foglalói vélemény a Szallas.hu-n.

Látni akarom a többi szobát is >>

Hőlégballon Európa-bajnokság Szegeden – az év leglátványosabb eseménye
Minden szoba más-más európai ország hangulatát tükrözi

Most, hogy látod, mennyi szépséget tartogat Szeged a Hőlégballon Európa-bajnokságon kívül is, már biztosan alig várod, hogy tervezgetni kezd az utazást. Ne hagyd, hogy a távolság elbizonytalanítson, az ilyen csodás városok minden kilométert megérnek!

Még több szállás Szegeden >>

(Fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
80%
Imádom
Imádom
10%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
10%