Horvátország

Tarol a „horvát Toszkána” – Titkos toszkán életérzés a magyar határtól pár órára

1 perces olvasási idő

Szeretnéd megtapasztalni, milyen különleges a toszkán életérzés? Szívesen gyönyörködnél a hullámzó domboldalak, a szőlősorok, az olajfaligetek, és a virágok látványában? Nem kell Olaszországig utaznod hozzá, ugyanis a magyar határtól pár órára fekszik a „horvát Toszkána”, amely lenyűgöző panorámával és élményekkel ajándékoz meg. 

Motovun, Horvátország

A „horvát Toszkána” közelebb van, mint hinnéd! 

Az Isztria-félsziget az Adriai-tenger félszigete, amelynek különlegessége, hogy két ország – Horvátország és Szlovénia – osztozik rajta. A tengerparti városok az ún. Kék Isztria részén fekszenek, míg a belső szárazföldi rész, azaz a sziget belseje apró falvakkal, olívaligetekkel és történelmi látnivalókkal vár. Ez a Zöld Isztria, vagyis a „horvát Toszkána”. 

A lombos erdők, és a hegyes-dombos vidék könnyedén elérhető néhány óra alatt autóval, ugyanis Letenyétől az út kevesebb, mint 4 óra. Megállnál Zágrábban is egy rövid városnézésre? Jó ötlet, így fokozhatod az élvezeteket, és több élménnyel térsz majd haza.

Tarol a „horvát Toszkána” - Titkos toszkán életérzés a magyar határtól pár órára
Zágráb

Szállástipp!

A legjobb szállások Zágrábban >>

Tervezz szabadon, utazz szabadon, élvezd a toszkán életérzést! 

Most, hogy tudod, merre található a „horvát Toszkána”, biztosan örömmel felfedeznéd az apró, sokszor néhány utcácskából álló falvakat, a hegyre épült településeket, és azokat a tájakat, ahol a természeti kincsek szinte érintetlenül várják a látogatókat. 

Ilyen település például Kotli, amely a Mirna folyó torkolatánál lévő vízesés közelében található. A vízesésnél nyugodtan megállhatsz piknikezni, a kilátás igazán elképesztő, biztosan élvezni fogod.

Tarol a „horvát Toszkána” - Titkos toszkán életérzés a magyar határtól pár órára
Régi malom a Mirna folyónál

Szállástipp!

A kutyabarát Villa Vrh barátságos szobákkal, napfénnyel, saját kerttel és sütögetési lehetőséggel várja vendégeit Kotlitól mindössze 6 km-re. A szálláshelyen a légkondi, a parkolás, és a wifi ingyenesen használható.

Igazi bakancslistás hely még Motovun, a városfallal szegélyezett, dombra épült régi település, illetve Pazin, amely az Isztria régi fővárosa. A településen álló várkastély látványa legalább olyan különleges, mint a közeli Pazinčica-patak szurdoka és a barlang. 

A legjobb szálláshelyek Motovun közelében >>

Tipp! Ha úgy döntesz, hogy kalandos útra indulsz a Zöld Isztria vidékén, feltétlenül állj meg Hum településen, amelyet a világ legkisebb városaként is emlegetnek. A színes virágok, macskaköves utcák és bájos házak garantáltan levesznek a lábadról. 

Tarol a „horvát Toszkána” - Titkos toszkán életérzés a magyar határtól pár órára
Toszkán hangulat Horvátországban

Milyen látnivalókat tartogat még a „horvát Toszkána”?

A tengerparti Kék Isztria népszerű települései Poreč, és Rovinj, amelyek macskaköves utcákkal, és sikátorokkal várnak, de Fažana és Pula is rendkívül izgalmas úti célok. A Kamenjak Nemzeti Park a gyönyörű strandjairól és a hangulatos öblökről híres, de Bale és a Lim fjord is kihagyhatatlan része a Zöld Isztria-körútnak. 

Szállástipp!

A Vendégház Bale – CIV358. a lehető legjobb választás a meleg nyári napokon, ha Bale az egyik kedvelt úti célod. A nyaralóhoz a legközelebbi étterem kevesebb, mint 50 méterre fekszik, és a szálláshelyen grillezési lehetőség is van. A vendégház gyermekbarát, a kertben mászóka, hinta, homokozó, és szabadtéri csúszda található. 

Szeretni fogod a „horvát Toszkána” világát, ha…

  • szívesen kirándulsz gyönyörű tájakon
  • szereted a természet közelségét
  • felfedeznéd az apró kis falvakat
  • nem mondasz nemet a helyi gasztrokalandokra
  • a tengerpart és a hegyvidék egyaránt vonzó úti cél számodra

Foglalj szállást a Zöld Isztria legszebb részein a szállás.hu kínálatából, és mondj igent a titkos toszkán életérzésre! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
85%
Imádom
Imádom
12%
Vicces
Vicces
2%
Hűha
Hűha
2%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%