Vidéki vendégségCsaládi kiruccanásEldugott kirándulóhelyekHegyek-völgyekNyári vakációProgramok hétvégéreTavaszi zsongás

Hosszú hétvége a Zselic szívében

1 perces olvasási idő
Zselici Csillagpark

Az idei év számtalan négy napos hosszú hétvégével ajándékozott meg minket, ezért úgy döntöttünk, hogy az egyiken meglátogatjuk Kaposvárt és környékét. Nem is gondoltuk volna, hogy ennyi élménnyel gazdagabban sikerül hazatérnünk.

Zselici Csillagpark

Kaposvár

A 65.000 fős város Somogy megye székhelye, és egyben a Zselic szíve. A város is számtalan látnivalót tartogat, de a környéken található számos halastó miatt mindenképpen érdemes egy halas fogást kipróbálnunk az éttermek egyikében.

Petesmalmi Vidrapark

Kaposvártól mintegy 40 km-re, Lábod mellett találhatjuk a Petesmalmi Vidraparkot. Egyedülálló módon, a vidrák természetes élőhelyével azonos módon alakították ki azt a tórendszert, amely egyben vidramentő állomásként is szolgál. Közvetlenül a bejárat mellett találkozhatunk Bendegúzzal és Lucával, a park vidrapárjával, akikkel a látványetetés során közelebbről is megismerkedhetünk és a gondozójuktól sokat tanulhatunk a vidrák életéről. A parkon keresztül vezet egy tanösvény, aminek a végén egy nagy kilátóhoz érünk. Megéri felmászni, hiszen innen gyönyörűen belátható a park és élvezhető az a csend és nyugalom, amit a hely áraszt magából.

 

Kaszói lombkoronasétány

Az országban számos helyen találhatunk már lombkorona-tanösvényt, ahonnan különleges szemszögből figyelhetjük meg az alattunk elterülő növényeket és az élővilágot. Az egyik ilyen sétány a Kaposvártól 60 km-re található Kaszó közelében fekszik.

A 2017-ben átadott Kaszói lombkoronasétány a maga 10 méteres magasságával és 124 méteres hosszával egyedülálló élményt nyújt a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt. A gyerekeket több játékos feladaton keresztül ismertetik meg a Belső-Somogy erdőségének élővilágával. A tanösvény végén egy vadles másába botlunk, ahonnan akár különleges vaddisznókat és szarvasokat is szemügyre vehetünk.

Zselici Csillagpark

Szokták mondani, hogy ha a legszebb csillagokat szeretnénk látni, menjünk el a Hortobágyra vagy a Zselicbe, mert itt a legtisztább az égbolt. Ezt az adottságot használták ki, amikor megépítették a Zselici Csillagparkot.

Különböző nappali vagy éjszakai vezetett túrákon vehetünk részt, ahol csillagászok vezetnek be minket az égbolt rejtelmeibe. A kupolában található hatalmas távcsöveken mi napkitöréseket nézhettünk fényes nappal. Mindenképpen megéri felmenni a Csillagpark kilátójába, ahonnan szemet gyönyörködtető látvánnyal tárul elénk a Zselicség.

Katica tanya

Minden gyerek álma ez a hely! Egy hatalmas területen fekvő önfenntartó tanya, ahol tömérdek csúszda, trambulin és egyéb játék várja a szórakozni vágyókat. Akkor se ijedjünk meg, ha már kinőttünk a 12 éves korból, a felnőttek ugyanúgy használhatják a játékokat.

 

Virágfürdő

Az ember egy hasonlóan mozgalmas csillagtúra után szívesen pihenteti fáradt tagjait Kaposvár termálfürdőjében, a Virágfürdőben.

Mindenkinek szívből ajánlom, hogy fedezze fel saját maga is ezt a csodálatos vidéket!

Kaposvári szállások >>

Kaposvári programok >>

 

/Fotók: Nagy Enikő/


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%