Budapest és környékeCsaládi kiruccanásKastélyok és várakProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódás

Időutazás a Bátrak földjére – helyszínek

1 perces olvasási idő

Különleges kalandra csábítjuk a Bátrak földje című kosztümös sorozat rajongóit és azokat is, akik új, izgalmas úti célokat hódítanának meg. Ezúttal a népszerű telenovella forgatási helyszíneit járjuk be. Időutazás a Bátrak földjére!

Időutazás a Bátrak földjére

A hitelesség fontos szempont volt

A történet a kiegyezés előtt, 1865 áprilisában kezdődik, amikor kiadják Deák Ferenc húsvéti levelét.  A készítők törekedtek arra, hogy minél jobban vissza tudják adni a korabeli hangulatot, így olyan helyszíneket választottak a forgatáshoz, mint a Nagytétényi kastély és a Szentendrei skanzen. Lássuk, milyen titkokat őriznek a díszletek. 

Szerelem és hazugságok az ódon termekben: a Nagytétényi kastély

Budapest XXII. kerületében áll az 1751-ben, báró Rudnyánszky József által emelt Nagytétényi kastély, mely az I. és II. században lerakott római alapokra épült. Az egyik legismertebb barokk műemlékként számon tartott Rudnyánszky-kastély néven is emlegetett épületet Mayerhoffer András tervei alapján készítették el és magán hordozza a Grassalkovich-típusú kastélyok stílusjegyeit. Lenyűgöző az is, hogy mi mindent túlélt a Nagytétényi kastély: 1904-ben tűzvészen esett át, majd a második világháború is súlyos csapásokat mért rá. 1948-ban úgy döntött a Földművelésügyi Minisztérium, hogy a kastélyt múzeumi célokra ajánlja fel.

Ezt követően megkezdődhettek a renoválási munkálatok és 1951-ben az első az első bútorkiállítás is megnyithatta kapuit a nagyközönség előtt. 2018 óta felújítási munkálatok zajlanak a kastélyban, de ezzel párhuzamosan a Bátrak földjének díszletei is beköltöztek az épület szobáiba – intrikával, szerelemmel és hazugságokkal töltve meg a helységeket. Jelenleg zárva tart az épület, de amikor újra megnyitják, akkor felfedező útra indulhattok és izgalmas iparművészeti kiállítást tekinthettek meg, mely a hazai és a külföldi bútorművesség különleges és korhű emlékeit tárja majd elétek. 

Tudtad? Nem ez az első forgatás a Nagytétényi kastélyban. 1972-ben a Bob herceg című film egyes jeleneteit is itt vették fel.

Itt szálljatok meg, ha mentek: Mediterrán Hotel

Budán, a Gellérthegy közvetlen közelében található a Mediterrán Hotel, mely kényelmes és igényes szobáival várja a látogatókat. A 80 négyzetméteres wellness részlegben található finn szauna és jakuzzi térítés ellenében vehető igénybe.

Múltidéző órák a szentendrei skanzenben

Tavaszra mindenképpen írjátok be a határidőnaplóba a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, vagyis a Skanzen, meglátogatását, mely legközelebb március 14-én lesz elérhető a nagyközönség számára. Az ideiglenes téli szünet után azonban felfedezhetitek az időszakos és állandó kiállításokat és azt a közel 60 hektáros területet, melyen 312 kiállítási épület és egy 5 km-es sétaút is osztozik.

Időutazás a Bátrak földjére
Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Szerencsére nem muszáj gyalog bebarangolni ezt a hosszú szakaszt, mert óránként vonat indul a bejárati épülettől, mely keresztülfut a múzeumon. A sportosabbak kerékpárral és rollerrel is felfedezhetik a helyszínt, míg a legkisebbeknek a húzható skanzen szekeret ajánljuk. Ha szeretnétek közelebbről is megismerkedni az épületek titkaival, akkor a látogatást megelőzően érdemes tárlatvezetést igényelni az intézmény honlapján. 

Időutazás a Bátrak földjére
Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Tudtad? Jó hír az állatbarátoknak, hogy a szentendrei skanzen nem csupán épületegyüttesekből tevődik össze, hanem olyan hatalmas zöldterületekből is, melyet akár kutyával is felfedezhettek. 

Itt szálljatok meg, ha mentek: Főtér Apartmanház 

Egy régi polgári lakásból alakították ki a Főtér Apartmanházat, mely igazi kis ékszerdoboza Szentendrének. Központi elhelyezkedésének, Dunára néző panorámájának és ízléses berendezésének köszönhetően az egyik legjobb választás, ha Szentendrére látogatnátok. 

Még több belföldi szálláshelyért látogass el a szallas.hu oldalára >>

(fotók: instagram, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%