Külföldi kalandokRomantikus kikapcsolódás

Párizs, Amalfi, Prága – Ezek a világ legromantikusabb helyei

2 perces olvasási idő

Mikor volt utoljára, hogy kettesben mentetek el valahova kikapcsolódni? Sajnos nem könnyű időt szakítani rá, pedig időnként minden pár vágyik a romantikus feltöltődésre. Van, hogy egy gyertyafényes vacsora is megteszi, de az igazi pihenéshez és egymásra hangolódáshoz szükség lehet több napra is, és arra, hogy elmeneküljetek a megszokott hétköznapokból. Ezek a világ legromantikusabb helyei, amit a legjobb kettesben felfedezni!

Ezek a világ legromantikusabb helyei

Ezek a világ legromantikusabb helyei

Párizs, Franciaország

Mi mással kezdenénk a listát, ha nem a szerelem városával? Sétálgatni az elegáns párizsi házak között vagy a Szajna mentén, beülni egy apró kávézóba, amit beleng a finom crépe illata, esetleg elmajszolni egy macaront, miközben kintről beszűrődik az utcazenész harmonikájának dallama… Bizony, Párizs és a romantika fogalma óhatatlanul egybe forrt. 

Párizsi szálláshelyek >> 

Ezek a világ legromantikusabb helyei
Párizs jelképe, az Eiffel-torony

Amalfi, Olaszország

A Nápolyhoz közel eső Amalfi minden listán előkelő helyen áll a világ legromantikusabb helyei között. A város látképe szinte az egész Olaszországot összefoglalja, ahogy a gyönyörű mélykék tenger összeér a parttal, ahol a sziklák tövébe épült régi, színes házak sorakoznak szorosan egymás mellett. 

Amalfi belvárosában érződik az igazi mediterrán, dél-olasz, laza életérzés, az Amalfi-part pedig az összes tengerpart közül kiemelkedik szépségével. 

Szállások Amalfiban >> 

Ezek a világ legromantikusabb helyei
Positano, az Amalfi-part egyik legszebb települése

Prága, Csehország

Prága sok mindenben emlékeztet Budapestre, de azért mégis más. Ha az olyan kötelező látnivalókat már megnéztétek, mint a vár vagy a Károly-híd, a legromantikusabb program egyszerűen az, ha a középkori óváros szűk utcáin andalogtok egyet. És persze elmaradhatatlan program a prágai kocsmák felfedezése is, ahol egy finom korsó sör fölött bújhattok össze. Erre figyelj, ha Prágába utazol!

Szállások Prágában >>

Ezek a világ legromantikusabb helyei
Károly-híd Prágában

Verona, Olaszország

Veronában minden Rómeóról és Júliáról szól, hiszen itt található a híres erkély. De nem csak emiatt az egyik legromantikusabb hely a világon! Az óváros középkori kis mellékutcáiban egyik izgalmas kirakat a másikat éri, miközben a fejünk fölött tornyosulnak a szebbnél-szebb, régi balkonok, amik már csak építészeti szempontból is páratlan látványnak számítanak.

A veronai amfiteátrum is kihagyhatatlan program, főleg esti kivilágításban. És persze ne felejtsetek beülni egy igazi, helyi Gelatóba!

Veronai szállásokat itt találtok >>

Ezek a világ legromantikusabb helyei
Verona főtere

Brugge, Belgium

Brugge egy igazi ékszerdoboz Belgium északi részén. A színes flandriai házak övezte főtéren romantikus lovaskocsis városnézésen vehettek részt, vagy sétahajózásra is befizethettek, ami egy velencei kiruccanásra emlékeztet.

Brugge báját a gasztronómián keresztül is megtapasztalhatjátok: az utcákon gyakran eláraszt majd a finom, meleg gofri illata, de a helyi kézműves sörök és csokoládéboltok is garantálják, hogy ne éhezzetek!

Szállások Brugge-ben >>

Ezek a világ legromantikusabb helyei
Brugge

Róma, Olaszország

Róma antik romjai, hangulatos kis utcái és világhírű műalkotásai mind kiváló célponttá teszik egy romantikus hétvégi városnézéshez. Ráadásul itt akárhova ültök be egy romantikus vacsorára, nem járhattok rosszul az olasz fogásokkal. Főleg, ha a kisebb helyi vendéglőket választjátok, például a színes, pezsgő hangulatú, művészek által kedvelt Trastevere negyedben. 

Szezonon kívül azért jó Rómába utazni, mert kevesebb a turista, szezonban pedig azért, mert garantáltan szép időnk lesz. 

Segítünk Rómában szállást találni >>

Spanyol-lépcső, a turisták egyik kedvenc helye Rómában

Le Mont Saint Michel, Franciaország

A valóság néha sajnos unalmas, de még szerencse, hogy vannak helyek, amik egy az egyben tündérmesére emlékeztetnek. Nem csoda, hogy a Mont Saint Michel ihlette az ikonikus Disney kastélyt is! Az apró sziget apály idején száraz lábbal, hídon is megközelíthető. A csaknem 80 méter magas sziklán emelkedő falu éke a kolostor, ahol ma is élnek szerzetesek és apácák, és ahonnan fantasztikus panoráma tárul elénk. 

A falu ingyenesen látogatható, de aki fel szeretne mászni a tetejére, az készüljön fel némi lépcsőzésre.

Le Mont Saint Michel szállások >>

Le Mont Saint Michel, Franciaország

Capri, Olaszország

Caprit nem csak úgy tartják számon, mint a legromantikusabb helyek egyike, hanem mint a világ egyik legszebb szigete is. Caprit buja növényzet fedi és apró halászfaluk tarkítják, fehér házakkal, szűk utcákkal és kiülős terekkel. 

A sziget igazi természeti csoda a meredek sziklákkal csipkézett partjaival. A prémium helyszínek közé sorolják, így ha egy igazán különleges, luxus élményre vágytok, Capri nem fog csalódást okozni!

Capri-sziget szállások >>

Kilátás a Giardini di Augustóról

Salzburg, Ausztria

Salzburgot a barokk épületei és az alpesi táj Ausztria egyik legszebb városává teszik. A hegyek közé ékelődött, takaros óváros olyan, mintha egy mesekönyv lapjairól elevenedett volna meg. Mozart szülővárosában felfedezhetitek a kastélyt és a dombtetőre épült várat is, nassolni pedig mi mást lehetne, mint egy Mozartkugelt vagy a helyi, salzburgi perecet.

Salzburg szállásait itt találjátok >>

Mirabelle-kastély Salzburgban

Bled, Szlovénia

A hozzánk csupán pár órányira elérhető Bled is bekerült a legromantikusabb helyek közé. A Bledi-tó az egyik legszebb egész Európában, a festői hátteret pedig a szlovén Alpok hegyei nyújtják. A hangulatos nagyváros helyett itt a természet közelsége adja a romantikus atmoszférát.

Ha szeretnétek elbújni a világ elől egy nyugis helyen, friss levegővel és fantasztikus panorámával, ez az egyik legkönnyebben elérhető opció!

Bled szálláshelyek >>

Ti jártatok már ezek közül valamelyik helyszínen? Ha nem, itt az idő: egy pár napos romantikus kiruccanás nem igényel hatalmas szervezést, mégis nagy örömet tud szerezni a kapcsolatban!

Szállást tudtok foglalni a szallas.hu oldalán >>

(fotók: shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%