Tippek utazáshozWellness + Hotelek

Így legyél idén hatékonyabb, kreatívabb és energikusabb – ezért pihenj 2024-ben is!

3 perces olvasási idő

A pihenés elképesztően hatékony rád és a szervezetedre nézve. Az utóbbi időben sajnos elterjedt az a nézet, hogy a kikapcsolódás, a relaxálás amolyan haszontalan tennivaló, sokan lustának is gondolják magukat és a környezetüket, ha egy pillanatra a pihenésre gondolnak. Pedig ilyenkor az agyad kikapcsol, emlékeket idéz fel, segít megérteni magadat, összefüggéseket keres, valamint elmélyíti a korábban megszerzett tudást. Milyen lehetőségeid lesznek 2024-ben a tökéletes pihenésre? Lássuk, melyik 10 wellness szállás lesz idén a partnered arra, hogy hatékonyabb, kreatívabb és energikusabb legyél!

Hatékonyság fontossága – megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés

Az emberek nagyrésze úgy gondolja, ha sokat túlórázik, azzal növeli a hatékonyságát és több mindent tud megcsinálni. Ez nem igaz, ugyanis, ha kevesebbet dolgozol, de csak arra koncentrálsz, amit éppen az adott munkafolyamatban csinálsz, akkor a hatékonyságod is növekedni fog. Az elmúlt években elterjedt multitasking rendkívül megterhelő a szervezet számára, így a megfelelő mennyiségű és minőségi pihenés is a hatékonyságod növeli majd. Nem szabad elengedni ezt, mindenképp időt kell szánnod arra, hogy feltöltődj.

A pihenésnek jelenleg 7 módját különböztetjük meg, amik a következőek:

  • Fizikai pihenés, mint pl. alvás, jóga, könnyed séta
  • Mentális pihenés, mint pl. a meditáció
  • Érzelmi pihenés, mint pl. az énidő
  • Érzékszervi pihenés, mint pl. a zajmentesség
  • Kreatív pihenés, mint pl. a festés, vagy egy kiállítás meglátogatása
  • Szociális pihenés, mint pl. barátokkal való találkozás

A fent felsorolt pihenési formákat mind be tudod iktatni egy wellness szálláson való kikapcsolódásba is, így megmutatjuk azt a 10 helyet, ahová 2024-ben érdemes lesz ellátogatnod:

A wellness fellegvára – Hotel Villa Völgy Eger****

A borospincéiről híres Szépasszonyvölgyben nem csak finom nedűkkel és jó hangulattal fokozhatod a pihenésed, hanem eltölthetsz egy kellemes hétvégét a Hotel Villa Völgyben, ahol minden a wellnessről szól! A csendes környezetben tökéletes lehetőséged nyílik majd a kikapcsolódásra, erről gondoskodik a dizájn elemekkel felújított wellnessrészleg, valamint az a számtalan szolgáltatás, amit pluszban igénybe vehetsz.

A szórakozóhelyek, kedvelt borospincék pár perces sétával megközelíthetőek, de a kényelemes, tágas szobákban is kipihenheted a munka okozta fáradalmakat, valamint a tájegység jellegzetes ételeit is megkóstolhatod a hotel konyhája által készített reggeli során. A helyszín tökéletes a feltöltődésre, érkezz akár családdal vagy barátokkal, esetleg egyedül!

Bekuckózáshoz tökéletes – Woody Faház Szigetvár

Szigetvár szőlőhegyének lankáin található a Woody Faház, amely minden elemével a pihenésed szolgálja. Csend és nyugalom vár, ha ide látogatsz el, a hatalmas teraszról csodálhatod a napfelkeltét és a naplementét, valamint könnyedén relaxálhatsz a mélyesztett dézsafürdőben és a meleget biztosító infraszaunában is. Emellett felfedezheted a várost, Szigetvár ugyanis számtalan kincset rejt, elég csak a híres építményére gondolnunk.

Utazhatsz akár télen, akár nyáron is, ebben a kényelmes faházban megleled a tökéletes pihenés minden velejáróját. Élvezd a kettesben töltött pillanatokat és töltődj fel a mesés panorámában!

Minőségi pihenés – Diamond Panzió Hajdúszoboszló

Igazi, önfeledt, családi pihenésben lehet részed, ha a Diamond Panziót választod Hajdúszoboszlón. A helyszínen található szobák pótágyazhatók, akár össze is nyithatóak, de ha csak kettesben utaznátok a pároddal, akkor is találtok majd számotokra megfelelőt. A gyerekeknek udvari és beltéri játszóházzal kedveskednek, a felnőttek pedig a wellnessben kapcsolódhatnak ki az üdülés során.

Hajdúszoboszlón számtalan programlehetőséged akad, felfedezheted a fordított házat, gokartozhatsz, vagy akár valamelyik kalandparkban is kikapcsolódhatsz, ha aktív pihenésre vágysz. Töltődj fel mindennap és élvezd a relaxációt többféleképpen!

Programok és látnivalók Hajdúszoboszlón >>

Barátságos fogadtatás – Great Time Apartman Hévíz

A hévízi gyógyvíz közvetlen közelében található a Great Time Apartman, amely kedves, segítőkész tulajdonosával, kényelmes, tágas szobáival minden vendég számára remek szolgáltatásokat nyújt. Egyetlen köntösben átsétálhatsz a szomszédos hotelbe, ahol a gőzfürdőtől elkezdve az aromakabinon át egészen az ülő pezsgőpadig mindent megtalálsz. Ez a hely tényleg a kikapcsolódásod szolgálja, amelyet finom ételekkel tesz még felejthetetlenebbé. 

Élvezzétek a hévízi pihenéseteket, ismerjétek meg a vizek városát, és kapcsolódjatok ki ebben a mesés környezetben! A relaxálásotokat minden módon elősegítik, így nektek csak el kell merülnötök a jótékony vízben és pozitívan megélni az üdülésetek minden mozzanatát!

A Mecsek szívében, eldugott helyen – Ligeti Bástya Vendégház Liget

Ha igazi feltöltődésre vágysz, akkor keresve sem találnál jobb helyet a Ligeti Bástya Vendégháznál. A Mecsek szívében, egy eldugott kis zsákfaluban található apartman összesen 10 férőhellyel rendelkezik, így nagyobb családdal, vagy baráti társasággal is elvonulhattok a világ szeme elől. A pihenésről dézsafürdő és finn szauna gondoskodik, a konyhában pedig akár saját pizzát vagy cipót is süthettek.

Legyen szó aktív pihenésről, vagy kellemes, minden zajtól mentes kikapcsolódásról, ezen a helyen mindenki megtalálhatja a számításait. Foglald le a vendégházat akár télen, akár nyáron, a tökéletes feltöltődés, majd a későbbi hatékonyság garantált!

Saját szőlőbirtokon, kiváló panorámával – Apám Világa Vendégház Zalaszentgrót

Ha a hatékonyságod növelésének céljából keresel szállást Magyarországon, a Zalaszentgróton lévő Apám Világa vendégház kiváló lesz számodra. Az udvaron egy 8-10 fős, parajdi sóval feltöltött dézsa és jakuzzi vár, míg a házban kényelmes szobákban pihenheted ki a fáradalmaidat. A szállás közelében nincsenek szomszédok, így garantáltan a kikapcsolódásra tudsz majd koncentrálni.

A legközelebbi étterem 500 méterre található, míg a városközpont 2 kilométerre van, így egy kellemes séta keretében akár fel is fedezheted a várost. Ismerd meg hazánk ezen részét is és foglald le ezt a kedves kis gerendaházat a következő pihenésedre!

Közel a termálfürdőhöz – Flóra Vendégház Tamási

A termálfürdőtől 300 m-re található Flóra Vendégház télen és nyáron is várja a vendégeit. Nemrégiben egy fűtött medencével bővült a szolgáltatásai köre, így akár a hideg időben is élvezhetitek a víz adta kényeztetést. Összesen 6 szobás apartman 14 fő befogadására képes, tehát akár családdal vagy nagyobb baráti társasággal is utazhatsz egy felejthetetlen kikapcsolódásra.

Tamásiban számtalan programlehetőséged nyílik, többek között meglátogathatod a termálfürdőt, a vadasparkot, a városi kilátót, vagy akár biciklizhetsz is egyet a kiépített kerékpárúton. Legyen szó aktív pihenésről, vagy egész napos lustálkodásról, a Flóra Vendégházban megtalálhatod azt, ami igazán feltölt.

Tágas kerttel a Tisza-tó közelében – Franciska Vendégház****Abádszalók

Egy teljesen új apartmanban várja a vendégeket a Franciska Vendégház Abádszalókon. A szálláson egy mini wellnessrészleg is kialakítása került, így az év összes hónapjában élvezheted a pihentető kényeztetést. A kikapcsolódásod egy hatalmas kert is szolgálja, ahol napozóterasz és grillezési lehetőség is a rendelkezésedre áll. 

A közelben lévő Tisza-tó is egy könnyed sétával felfedezhető, ahol hajózásra, vízisíre és csónakbérlésre is lehetőséged van.  A szálláshely felnőttbarát, 7 éves kortól fogadja a látogatókat.

Élmények a Tisza-tónál >>

Aktív kikapcsolódás a hatékonyság növeléséhez – Eleven Business & Sport Hotel Jászárokszállás ***

2023 elején nyitotta meg kapuit a vendégek előtt az Eleven Business & Sport Hotel Jászárokszálláson, amely mindössze egy órányi autóútra található Budapesttől. Az aktív kikapcsolódást előnyben részesítők számára tökéletes szállás, ugyanis a szálloda közvetlen közelében található tenisz – és squashpálya, valamint egy fitneszterem, ahol sporttal tehetsz a hatékonyságod növelése érdekében.

A wellness tavasztól őszig tart nyitva és kétfajta szauna és egy gőzkabin szolgálja itt a pihenésed. Rövid autózás után a Mátrában találhatod magad, ahol felfedezheted a természetet egy könnyed, erdei séta keretében. Próbáld ki ezt a modern, elegáns szállást és fordíts időt a tökéletes kikapcsolódásra.

TOP 10 hotel a sportok szerelmeseinek – Pihenj te is aktívan! >>

3000 négyzetméteres telken – Családi Panzió Cigánd

Cigánd fő utcáján található a Családi Panzió, amely gyereksarokkal, kényelmes és tágas szobákkal, valamint hatalmas kerttel várja a vendégeket. Minden apartmanrész terasszal rendelkezik, valamint térítés ellenében finom, kontinentális reggelivel is bővítheted a szolgáltatások sorát. A wellnessrészlegen egy finn szauna és egy jakuzzi kapott helyet, a kertben pedig pingpongozásra, kosárlabdázásra és csocsózásra is van lehetőséged.

Tölts el pár napot nyugalomban ebben a kellemes környezetben családi vagy baráti körben, de akár egyedül is kikapcsolódhatsz. A lényeg, hogy megtaláld a számodra tökéletes pihenési formát és növeld a hatékonyságod az év többi részében!

Add meg magadnak a lehetőséget, hogy kipihend a munka során felhalmozott fáradtságot egy kellemes wellness szálláson 2024-ben is! A felsorolt apartmanok, vendégházak, hotelek keretein belül erre lehetőséged nyílik, valamint további remek helyszíneke találsz a kínálatunkban erre az évre is! >>

Pihenj 2024-ben is! Relaxálj a legjobb wellness hotelekben, mert megérdemled >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
40%
Imádom
Imádom
40%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
20%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%