CsobbanóhelyekBarátokkalCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus kikapcsolódás

Vízben álló kilátótorony és kenguru-simogatás ‒ Utazzatok a varázslatos Tisza-tóhoz!

2 perces olvasási idő

Pásztázzátok végig a természet panorámáját a Tisza-tó közepén, a csónakkal megközelíthető Bölömbika-kilátótorony tetején! Járjátok be a vízi madarat formázó Tisza-tavi Ökocentrum fantasztikus látnivalóit és simogassatok kengurukat Tiszaderzsen! A legjobb programok mellé toplistás szállásokat is mutatunk. Egy biztos: a Tisza-tónál szerzett élmények nem lesznek tiszavirág életűek! Higgyétek el!

Evezés a Tisza-tavon ‒ a poroszlói Bölömbika-kilátótorony

A gyékényben bújócskázó, búgó hangot hallató bölömbikával a Tisza-tó közepén könnyen összefuthattok. Erről a kedves madárról kapta nevét a Sarud és Poroszló között emelkedő Bölömbika-kilátó, mely csakis a nyílt víz felől közelíthető meg csónakkal, kajakkal, kenuval vagy egyéb vízi közlekedési eszközzel. 

A kikötésnél legyetek óvatosak, majd kapaszkodjatok fel az épület tetejére, ahonnan szélsusogás közben tekinthetitek meg a Poroszlói- és a Sarudi-medencét. Meglátjátok: szinte megszólít majd a természet

Sőt, ha megtetszik a kirándulás, akkor a másik két, vízen álló panorámapontnál, a Fattyúszerkőnél és a Küszvágó csér kilátónál is túrázhattok egyet. 

Vízben álló kilátótorony és kenguru-simogatás ‒ a Tisza-tónál szerzett élmények nem lesznek tiszavirág életűek!
Kenuzás a Tisza-tavon

A Tisza-tó három legkülönlegesebb kilátója >>

Ünnep a Tisza-tó térségében ‒ Tiszavirágzás 2023

Kevés szebb és páratlanabb látvány akad, mint az évente esedékes tiszavirágzás, amikor a kérészek 3 év lárvaállapot után pár óra leforgása alatt benépesítik a vízfelszínt és násztáncba kezdenek.

A nagyméretű rovarok a szaporodást követően csakhamar elpusztulnak, ami az elmúlásra figyelmezteti, és az élet örök körforgására emlékezteti a nézelődőket. Ha nem szeretnétek elmulasztani ezt a csodát, akkor kövessétek nyomon az aktuális híreket a 2023-as tiszavirágzással kapcsolatban!

Vízben álló kilátótorony és kenguru-simogatás ‒ a Tisza-tónál szerzett élmények nem lesznek tiszavirág életűek!
Tiszavirágzás

5 méterre a vízfelszín alatt ‒ a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum

Első látásra olyan érzése van annak, aki felkeresi a Tisza-tavi Ökocentrumot, mintha csak egy hatalmas madár szállt volna le, és terítette volna ki a szárnyait a tóparton. Az egyedi formavilággal rendelkező épület kívül-belül remek szórakozási lehetőségeket rejt

Először sétát tehettek a 7 hektáros szabadidőpark pelikán tavánál, végiggyalogolhattok a mezítlábas ösvényen, ügyeskedhettek a vízi játszótér csónakjain vagy szerencsét próbálhattok a sövénylabirintusban. A lenyűgöző állatvilág felfedezéséhez pedig egy finom fagyit vagy jégkását is vihettek az útra. 

A Tisza-tavi Ökocentrum vendégcsalogató vonzerejét mégis Európa legnagyobb édesvízi akváriuma adja, mely lehetőséget teremt nektek, hogy közel 5 méteres mélységből kémlelhessétek meg a vízi állatokat. Azért nem mehetünk el szó nélkül a főépület hüllő- és kétéltű kiállítása mellett sem. Nem is beszélve a körpanorámás kilátótoronyról!

Barátkozó állatkák ‒ a tiszaderzsi Kenguru Park

Gondoltátok volna, hogy csupán a Tisza-tavat kell meglátogatni, ha szeretnétek átruccanni a sejtelmes Ausztráliába? Az 1 hektáros, tiszaderzsi Kenguru Parkban összebarátkozhattok a kedves Bennett-kengurukkal, közös fotót készíthettek és a simogatás mellett meg is etethetitek őket a kedvenc csemegéjükkel. 

Séta közben nagyjából 30 fajjal és 200 állattal fogtok találkozni ‒ köztük az aranyos alpakákkal és a mindig résen lévő szurikátákkal is. A gyerkőcök unalmát emellett játszóházzal, elektromos játékokkal és játszótérrel űzhetitek el. 

Vízben álló kilátótorony és kenguru-simogatás ‒ a Tisza-tónál szerzett élmények nem lesznek tiszavirág életűek!
Kenguru Park, Tiszaderzs

A Tisza-tó tengerpartja ‒ a Sarudi KalandPart

A Sarudi KalandParton végre feltöltődhettek és a nyár minden örömét egy helyen élvezhetitek ki, de az árnyas fák alatt is ejtőzhettek a zöld fövenyen, a homokos part mellett. 

Vízben álló kilátótorony és kenguru-simogatás ‒ a Tisza-tónál szerzett élmények nem lesznek tiszavirág életűek!
KalandPart, Sarud

Az Aquaglide Vízijátszótér hűsítő kalandjai még a felnőtteket is megmozgatják, ahogy a Trambulinpart ugrálóparkja és a Harcmező játékos kiképzőközpontja is. Ha nincs tériszonyotok, akkor vállaljátok be a Tisza-tavi Mászóbázis kihívásait is, ahol egy 300 métert is meghaladó csúszópályán száguldhattok végig a levegőben!

A széleskörű sportolási lehetőségek kimerítése után biztosan megéheztek majd. A kiváló büfék mellett viszont érdemes betérni a Sulyom Tájétterembe is, ami egy igényes, falusi bisztró modern fogásait kínálja nektek!

Berekfürdői Termál- és Strandfürdő

Szívesebben mártóznátok meg a természetes víz helyett egy kiépített pancsolóhelyen? Akkor a Berekfürdői Termál- és Strandfürdővel nem lőhettek mellé! A 12 tiszta medencéből néhány még gyógyvizet is rejt, így a szaunázással együtt a vitalitásotok megőrzéséért is sokat tehettek!

Hűsítő programok a forró Alföldön ‒ Abádszalók és Tiszafüred

A Tisza-tó sok szép látnivalója mellett a vízi sportok szerelmeseinek is kedvez. Az abádszalóki Riviera Vízisport két évtizedes tapasztattal jól tudja, hogy mennyi vidám pillanatot jelent egy vízibobozás, jet-skizés, de a legújabb őrülettel, a hullámlovaglással is megpróbálkozhattok a wakesurf jóvoltából!

Tiszafüreden részesítsétek előnyben a nyugodtabb, természetre hangolódó programokat és váltsatok jegyet Molnár Balázshoz, aki egy vadregényes csónakázásra visz benneteket a Tisza-tavon! Ha viszont két keréken derítenétek fel a hely többi mesés kirándulóhelyét, akkor béreljetek bicajt a Tisza-tavi Kerékpáros Centrumban!

Tekerjétek körbe a Tisza-tavat >>

TOP szállásajánlatok a Tisza-tó partján:

Kényelmes és remekül felszerelt apartmanok

András Apartmanház A*** ‒ Poroszló

A látszógerendás poroszlói András Apartmanház A*** épületében hűsítő légkondicionáló gondoskodik a komfortos pihenésről. Kóstoljátok meg a büfében készített mennyei ételeket: az óriáspalacsintát és a speciális halételeket! Utána csobbanjatok a csillagok alatt a dézsafürdőben!

Levendula Ház Apartman ‒ Sarud

Benyittok az ajtón és egyből hazaértek a Levendula Ház Apartmanban, mely tiszta, rendezett és romantikus vintage hangulatot áraszt. A takaros lakások udvarán ráadásul grillezni és bográcsozni is tudtok.  

Otthonos vendégházak, több személyre is

Vadgesztenye Vendégház ‒ Tiszafüred

Csendes, pihentető vakációhoz kiváló a Vadgesztenye Vendégház 8 fős nyaralója, ami nemcsak ízléses, de maximálisan felszerelt is. A kellemes hőmérsékletet klíma biztosítja. 2 éves korig pedig nem kell fizetni az itt töltött éjszakákért. 

Édenkert Vendégház ‒ Abádszalók

Egyszerűen tökéletes ez a 8 fős vendégház, melynek fedett terasza még az esős időben sem hagy cserben. Esténként a hatalmas tévé előtt közösen gyűlhettek össze a puha kanapén. De biztosan nem akad panasz a kényelmes szobákra, illetve a jól felszerelt fürdőre és konyhára sem.

Gyönyörű hotelek, frissítő medencékkel

Herczeg Udvarház*** ‒ Poroszló

Lazítsatok a poroszlói Herczeg Udvarház *** kerti napozóteraszán, a csillogó medence mellett egy szuper koktéllal a kezetekben! Ám, ha úgy érzitek, akkor pingpongban és minigolfban is összemérhetitek a tudásotokat! Kedvezőtlen időjárás esetén kuckózzatok be a ragyogó játszószobába csocsózni vagy társasozni!

Termál Hotel Pávai Gyógyszálló *** ‒ Berekfürdő

Egy kastélynak is beillő, csodaszép szállodában pihennétek, ahol panorámás étterem, valamint bel- és kültéri gyógymedence is akad? Akkor nyaraljatok a berekfürdői Termál Hotel Pávai Gyógyszállóban***!

Még több remek szállásajánlatért a Tisza-tónál kattintsatok IDE >>

Úszófalu Abádszalókon >>

(Képek: Szallas.hu, facebook.com, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
85 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

    9 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek térképpel

    9 perces olvasási idő