Programok hétvégéreBarátokkalCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus kikapcsolódás

A legjobb veszprémi programok idén nyárra – Ne hagyd ki a Kulturális Főváros kavalkádját!

2 perces olvasási idő

Éjszakai miniszobor-keresés és múzeumjárás, családi kalandtúra a Séd-patak völgyében, borozgatás, majd ínycsiklandó kézműves ételkóstolás és természetesen zene minden mennyiségben ‒  Éljétek át a végtelen szabadság élményét szuper programokon és fesztiválokon Európai Kulturális Fővárosában, Veszprémben! 

Veszprém legjobb programjai idén nyárra 

Múzeumok Éjszakája (június 24.)

Szent Iván éjjelén gyönyörű kiállítások, kulturális programok várnak rátok a Múzeumok éjszakáján, melynek Veszprém kiemelt helyszíne lesz. A 16 órától kezdődő rendezvénysorozat a Margit-romoknál indul egy nemzetközi művészeti előadással. 

Ám érdemes lesz megtekinteni a cipőkészítési bemutatót a Vass Cipőtárban vagy a Dubniczay Palota művészeti foglalkozásait, tárlatvezetéseit is.  

Veszprémi Miniszobrok Éjszakája (június 24.)
21-22.30 óra között különleges sétára indulhattok Török Balázzsal, ahol Kolodko Mihály miniszobrai nyomába eredtek a csillagos ég alatt. A másfélórás programon a Kossuth utcai Ödön, az utcazenész alkotástól indulva bebarangoljátok Veszprémet egészen a Margit-romokig. 

Hazai miniszobrok: Kolodko Mihály rejtőzködő kincsei >>

Rozé, Rizling & Jazz Napok (július 7-16.)

Pezsgő gasztronómiai utazásra szólítanak a Rozé, Rizling & Jazz Napok, amit nem szabad kihagyni a veszprémi kirándulásból. Az Óváros tér és a Rákóczi utca környéke ilyenkor teljesen felbolydul, és csordultig megtelik a legjobb borászatok és kézműves ételek standjaival. 

Nincs más dolgotok, mint helyet vadászni a szabad ég alatt felállított asztaloknál, elhelyezkedni, élvezni a kiváló ízeket és a fantasztikus koncerteket, amik egymást érik majd a színpadon! Egészségetekre!

VeszprémFest (július 12-16.)

Ki gondolta volna, milyen remekül megfér egymás mellett a pop, a jazz, az opera vagy a klasszikus zene? Pedig a VeszprémFest ezt már évek hosszú sora óta sikeresen bizonyítja. A különböző zenei műfajok, irányzatok között mindenki megtalálja a szívének kedves dallamokat, melyek fő helyszínei a Historia Kert

Fellép a 9 Grammy-díjjal büszkélkedő Norah Jones és a világhírű szoprán, a Kossuth díjas, Rost Andrea, de láthatjátok, hallhatjátok Joss Stone a Grammy-, valamint Brit-díjas énekesnőt is, aki otthonosan mozog a soul, az r’n’b, a reggae, a világzene vagy éppen a hip-hop műfajokban egyaránt. Ne maradjatok le a többi előadóról sem! 

Veszprémi Utcazene Fesztivál (július 19-22.)

Szinte lüktet majd Veszprém belvárosa a híres Utcazene Fesztiválon, amikor a hazai és a külföldi előadók benépesítik a város minden zugát. Több kitűnő fellépő érkezik Franciaországból, Angliából és Írországból is, így biztosan nem lesz panasz a hangulatra. Sőt! A food-truck kocsik mellett torkoskodhattok is, ha megéheznétek.

Veszprémi Régizenei Napok (július 19-28.)

A királynék földjén nemcsak a gazdag kulturális- és történelmi kincsek miatt könnyű visszaforgatni az idő kerekét, hanem a hagyományőrző Veszprémi Régizenei Napok is segítenek ebben. A középkortól a bécsi klasszikáig korhű hangszereken csendülnek fel az egykori muzsikák a kamaraegyüttesek, valamint a vokális bandák jóvoltából a Jezsuita templomban.

Jezsuita templom, Veszprém (Forrás: veszpreminfo.hu)

Kabóciádé Családi Fesztivál (július 28-30.)

Színes, teljesen gyermekbarát programsorozattal készül idén is a Kabóciádé Családi Fesztivál, ahol a família minden tagja jól fogja magát érezni. A hangulatos Kolostorok és Kertek rendezvényhelyszínen az artisták, a zsonglőrök és a hosszúlábú komédiások is porondra lépnek. A szórakoztató bábelőadásokon túl azonban július 29-én este 9-től éjszakai kalandtúrára is indulhattok a Séd-patak völgyében.

Auer Fesztivál Veszprém (augusztus 1-6.)

A pezsgő fesztiválélet augusztusban sem vesz vissza a tempóból. A hónap elején rögtön az Auer Fesztivál világhírű szólistái, együttesei varázsolják el a nézelődőket. A rendezvény nem titkolt célja, hogy a klasszikus zene szeretetét minél több korosztállyal megismertesse. Ne mulasszátok el, ezt a különleges alkalmat!

A legjobb veszprémi programok idén nyárra – Ne hagyd ki a Kulturális Főváros kavalkádját!

A 10 legjobb fesztivál Veszprém környékén 2023-ra >>

Szállást kerestek Veszprémben?

Íme a toplistás veszprémi apartmanok, hotelek, vendégházak, ahonnan haza sem akartok majd menni!

1. Manzárd Apartman

Lakosztálynak is beillő modern otthonok a tetőtérben ‒ ezek a Manzárd Apartman legfőbb ismertetőjegyei. A kiváló elhelyezkedésű, 4 fős lakóterek remek felszereltséggel rendelkeznek. Az álomvakációt az egészséget támogató finn szauna és a csábos napozóterasz koronázza meg, ahol még grillezni is tudtok!

2. Lakóparki Apartman

Kényelmesen elfértek majd a 4 személynek ideális, 50 négyzetméteres Lakóparki Apartmanokban. A barátságos szobát egy kellemes nappali egészíti ki. A nagyméretű erkélyről pedig akár borozgatás közben is élvezhetitek, ahogy a Nap a horizont mögé bukik. Nem mellesleg: olyan szuper éttermek is lapulnak a közelben, mint a Gusto13 Bistro!

3. Orchidea Apartman

Az Orchidea Apartman remek felszereltségének köszönhetően finom teával vagy kapszulás kávéval indíthatjátok a reggelt. A légkondicionált, ízlésesen kialakított szobákban semmiben sem szenvedtek majd hiányt – még mosógépet is találtok, ha szükségetek lenne rá. A gyermekbarát szolgáltatások miatt családoknak is szuper választás az apartman. 

4. Tűztorony Apartman

Lélegzetelállító design és lehengerlő panoráma párosul a Tűztorony Apartmanban, mely csodálatos berendezésével azonnal elbűvöl. A lakás 2 személyre a legoptimálisabb, de kisebb gyerekkel is érkezhettek. Az amerikai konyha, a hatalmas tévé, a sófalas infraszauna és az apró olvasókuckó már csak hab lesz a tortán!

5. VeszTrend101 Apartman

Vegyetek egy frissítő zuhanyt a növényfallal díszített fürdőszobában! Huppanjatok bele a pihe-puha ágyikóba vagy terpeszkedjetek el az óriási kanapén, a tévé előtt! Ezek az örömök a kétszemélyes VeszTrend101 Apartmanban várnak rátok, melynek ablakai elképesztő kilátással csalnak mosolyt az arcotokra!

6. Madárfészek Apartman

Egy galériás és egy földszinti hálószoba is rejtőzik a káprázatos Madárfészek Apartman falai között, így akár négyen is nekivághattok a veszprémi nyaralásnak. A csodás terasz puha karosszékeiben zavartalanul ejtőzhettek, miután kiáztattátok magatokat a medencében vagy a pezsgőfürdőben. Az árnyékolók miatt pedig a gyerekek sem égnek le a napon.

7. Terrace Belvárosi Jacuzzis Apartman

Szempont a csodaszép panoráma a veszprémi szálláshelyen? Akkor a Terrace Belvárosi Jacuzzis Apartman a megfelelő számotokra! A 6 férőhelyes, jól felszerelt lakásban a baráti társaságok és a családok is kiválóan érzik majd magukat. Ebben biztosan szerepet játszik a varázslatos terasz, ahol napozni, sütögetni és jakuzzizni is tudtok. 

8. Villa Medici Hotel és Étterem****

A viadukt lábánál, csendes, mesés helyen terül el a négycsillagos Villa Medici Hotel és Étterem. A szálloda ragyogó szobái gondoskodnak az édes álmaitokról, míg a tetszetős wellnessoázis gőzfürdője, szaunái, medencéje és relax szobája a testi-lelki feltöltődésetekért felel. A saját étterem modern és helyi specialitásaiért biztosan visszatértek még ide.

9. Corner Vendégház

A patyolattiszta Corner Vendégházban mindig jól indulnak a reggelek, hiszen a kényelmes ágyból felkelve egy gombnyomásra isteni feketét, cappuccinót készít nektek a kávégép. A zuhanyzós fürdőszobában bármikor felfrissülhettek a kiadós városnézés vagy fesztiválozás után. A napot pedig egy közös grillezéssel vagy bográcsozással zárhatjátok a szabad ég alatt.

10. Hotel Historia & Historante****

12 csodálatos szoba csavarja el a fejeteket a Hotel Historia & Historante**** épületében, mely a Városházától csupán pár lépésnyire helyezkedik el. A 85 négyzetméteres wellnessrészlegben gőzkamra, jakuzzi, finn szauna szolgálja a teljes kikapcsolódásotokat. Ezenkívül egy masszázsra is megéri benevezni.

10 ok, amiért Veszprém lett idén Európa kulturális fővárosa >>

(Képek: Szallas.hu, veszpreminfo.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
85 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Kastélyok és várak

    Fedezd fel az ország leggyönyörűbb kastélyait a Szallas.hu NAGY TÉRKÉPES KASTÉLYGYŰJTEMÉNYÉNEK segítségével!

    15 perces olvasási idő
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

    9 perces olvasási idő