CsobbanóhelyekBarátokkalCsaládi kiruccanásÉrdemes megnézniNyári vakációProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásVízparti szállások

Úszófalu Abádszalókon – Ezért kihagyhatatlanok a cölöpökön álló úszó házak a Tisza-tónál

1 perces olvasási idő

Az úszófalu Abádszalókon egyedülálló látványosság, amely még különlegesebbé teszi az amúgy is nagy népszerűségnek örvendő Abádi Kikötőt. A 17 úszó ház cölöpökön áll, teraszukról a vízparti naplementében és a Tisza-tó természeti kincseiben is gyönyörködhetünk. 

Úszófalu Abádszalókon – Valóban vízen úszik az úszófalu?

Az Abádi Kikötő árvízvédelmi, Natura 2000 területen található, ezért az úszófalu építéséhez olyan megoldást kellett találni, amely alkalmazkodik a rendszeres vízszintemelkedést hozó áradásokhoz. 

A könnyűszerkezetes úszó házak árvíz idején cölöpökön felúsznak, így a víz nem tesz kárt a télen is lakható házakban. Innen kapták a házak a nevüket.

Úszófalu Abádszalókon – Ezért kihagyhatatlanok a cölöpökön álló úszó házak a Tisza-tónál

A Kikötő az évek során a térség egyik legismertebb turisztikai központja lett, melyet az úszó házak még különlegesebbé tesznek.

Úszófalu Abádszalókon – Ezért kihagyhatatlanok a cölöpökön álló úszó házak a Tisza-tónál

Az úszó ház belső terei hasonló kialakításúak, mint egy lakásé, ezért a házakban nappali, hálószoba és fürdő is található, a házak a mindennapokhoz szükséges felszereltséggel (hűtés, fűtés, víz, szennyvízelvezetés, áram, internet) vannak ellátva.

Úszófalu Abádszalókon – Ezért kihagyhatatlanok a cölöpökön álló úszó házak a Tisza-tónál

A könnyűszerkezetes házakat ráadásul napelemekkel is felszerelték, hamarosan pedig újabb 24 házat, valamint egy hullámtörő mólót is építenek. 

Úszófalu Abádszalókon – Ezért kihagyhatatlanok a cölöpökön álló úszó házak a Tisza-tónál

Családi programok Abádszalókon és környékén: 

Abádszalók legnépszerűbb látnivalója a Babamúzeum és Faluház. A Faluház egy részében megismerkedhetünk a kötélgyártás és csipkeverés eszközeivel, míg a múzeum másik részét a népviseletbe öltözött babák töltik meg.

Az Abádi Kikötő hajós programokkal és csónakbérlési lehetőséggel csalogatja a kirándulókat, míg a Tisza-tó strandon a család minden tagjára önfeledt kikapcsolódás vár.

A környéken bakancslistás látnivaló a 19 méter magas Tisza-tavi Kiskörei-kilátó, biciklit pedig Sarudon, a Tisza-tó Bike Kerékpáros Bázison lehet bérelni. 

Még több program a környéken >>

Szállástippek Abádszalókon, az úszófalu környékén: 

Aquarium Panzió Abádszalók 

A 9 szobás, 18 férőhelyes panzió családias hangulattal, remek ízekkel és számtalan élménnyel várja vendégeit a Tisza-tótól alig 100 méterre. A kutyabarát szálláshelyen ingyenes a parkolás, a wifi és a légkondi, ráadásul a helyszínen kerékpár- és kenukölcsönzésre is van lehetőség. 

Karkusz Apartman Abádszalók

A szálláshely a város egyik legszebb utcájában helyezkedik el, ahonnan sétatávolságra található játszótér, kerékpárkölcsönző, és szabadstrand is. A 2 szobás, 4+2 férőhelyes apartman ideális választás családok és baráti társaságok részére, az udvarban bográcsozásra, sütésre és napozásra is van lehetőség. 

Abádi Borostyános Vendégház Abádszalók

A 3 szobás, kertes családi ház a háziakkal közös udvaron kiadó a vendégek legnagyobb örömére, hiszen a barátságos szállásadó az itt megszálló vendégeknek segítőkészségével és vendégváró kávéjával szebbé teszi a pihenést. A háznál bográcsozási és grillezési lehetőség van, a gyerekeket homokozóval és biciklivel várják. 

Alexandra Vendégház Abádszalók

A Tisza-tónál található stílusos gerendaház ideális választás családi kikapcsolódáshoz. A kertben bográcsozni és grillezni is lehet, a környéken pedig motorcsónakbérlésre, kerékpárkölcsönzésre, hajózásra és horgászatra is van lehetőség. A vendégház gyerekbarát, babajátékokat, hordozható kiságyat, fürdetőkádat, és asztali etetőszéket is biztosítanak.

Blanka Vendégház Abádszalók

A szálláshely egy teljesen önálló, két lakrészből álló klimatizált vendégház, amely barátságosan berendezett szobákkal, félig fedett terasszal, napozási lehetőséggel, kerti sütögetővel, jakuzzival és napozóval várja a vendégeit. A kenuhasználat ingyenes, aki pedig legalább 4 éjszakát tölt a szálláshelyen, azt ingyenes motoros csónaktúrára viszik, szakszerű idegenvezetéssel.

Megtetszett Abádszalók hangulata? Foglalj szállást az úszófalu környékén, és élvezd a Tisza-tó vendégszeretetét! 

(Képek: Szallas.hu, uszohazak.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
67%
Imádom
Imádom
17%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
17%