Programok hétvégéreBarátokkalCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus kikapcsolódásToplisták

Ezek a legjobb ingyenes programok Debrecenben idén nyárra

1 perces olvasási idő

Debrecenbe nemcsak a gyerekdalból ismert pulykakasért érdemes elugrani, hanem olyan kiváló nyári programokért is, amelyek ráadásul még ingyenesek is. Ebben a cikkben most a cívis város azon lehetőségeit mutatjuk meg nektek, amelyek egy lyukas garasotokba sem kerülnek majd.

A legjobb ingyenes debreceni programok

Debreceni Nagyerdő

Elmerülhetünk a természetben, ha a Nagyerdő százéves fái alatt sétálunk. Az ország első természetvédelmi területté nyilvánított parkjában akkor is jól érezhetjük magunkat, ha romantikus sétára vágyunk, de akkor is, ha már családostól érkezünk ide.

A Békás-tó a szerelmeseket andalgásra csábítja, míg a térítésmentesen használható Sziget-kék (korábban Ötholdas Pagony) játszótér a legkisebbekkel érkezőknek nyújt meseszerű kikapcsolódást. 

Szállások a Nagyerdő közelében >>

Szelfi Ady Endrével vagy Szabó Magdával

Ha szeretitek az irodalmat, akkor kihagyhatatlan – és nem utolsó sorban ingyenes – program Ady Endre vagy Szabó Magda köztéri szobrának felkeresése. Mindkét szobor életnagyságú és egy-egy padon ábrázolja irodalmunk ikonikus alakjait, így semmi akadálya egy közös fotó készítésének. Szabó Magdát a Nagytemplom előtti téren találjátok, míg Ady Endre a róla elnevezett parkban üldögél

TOP ingyenes programok Debrecenben idén nyárra
Ady Endre szobra, Debrecen

A városhoz nemcsak a két fentebb említett nagyszerű művészt köthetjük. A Nagyerdőhöz vezető Medgyesi sétány emlékparkjában olyan további írók és költők szobrait találjátok, akik valamilyen módon kötődnek Debrecenhez. A sétány szobrai és századfordulós villái egy könnyed sétával elérhetők, és természetesen nem kell belépőt fizetni értük.

Szállások a belváros szívében >>

Városnézés a vízen: Ködszínház

A nagyerdei park egy igazán különleges, vízi varázslatot is rejt. Magyarország első, multimédiás szökőkútja vízpermetes, ingyenes városnézést kínál a forró nyári estéken. A szökőkút gigantikus, legyező alakú vízsugarára a várost bemutató kisfilmet és lélegzetelállító animációkat is vetítenek

TOP ingyenes programok Debrecenben idén nyárra
Ködszínház, Debrecen

Medencés szállások Debrecenben >>

Bábszínházi varázslat

A Vojtina Bábszínház jóvoltából is találhatunk ingyenes, szabadtéri előadásokat Debrecenben minden korosztály számára a nyáron.

Vojtina Bábszínház, Debrecen

Hotelek Debrecenben >>

A Virágkarnevál ingyenes programjai

A nyár végén Debrecent virágillat lengi be. Augusztus 14. és 20. között a Virágkarnevál programsorozatában látványos virágkompozíciók és nemzetközi művészeti együttesek szórakoztatják majd a nagyérdeműt.

A karneváli program egyik legújabb és ingyenes rendezvénye a Botanica Kertészeti Expo lesz augusztus 18. és 20. között. A Kölcsey Központban helyet kapó rendezvényen sok minden más mellett előadások, növénycserebere és magvásár is várja majd a kertbarátokat. 

TOP ingyenes programok Debrecenben idén nyárra
Virágkarnevál, Debrecen

Kertes apartmanok a városban >>

Galiba Gyermekfesztivál

A gyerkőcökkel augusztusban útra kelők számára a Galiba Gyermekfesztivál kihagyhatatlan programlehetőség. A rendezvény öt egész napon át kínál több száz ingyenes programot a családok számára.

A bábelőadásoktól kezdve a koncerteken át egészen az interaktív és kézműves foglalkozásokig találhattok itt a gyerekeknek térítésmentes programot. A fesztivált 2023. augusztus 16-20. között, a Virágkarnevállal párhuzamosan rendezik meg. 

TOP ingyenes programok Debrecenben idén nyárra
Galiba Gyermekfesztivál, Debrecen

Gyerekbarát szállások Debrecenben >>

Ha idén nyáron Debrecenben töltenétek néhány napot, akkor a programok mellé foglaljatok szállást is a Szallas.hu oldalain! >>

10 csodálatos hely Debrecenben >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
60%
Imádom
Imádom
40%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%