VárosnézésekCsaládi kiruccanásŐszi élményszüret

Ízek, színek, dallamok az őszi szünetben, Debrecenben

1 perces olvasási idő

Debrecenben augusztus 20-ával minden évben véget ér valami, de ősszel ismét rivaldafénybe öltözik a város. A virágkarnevál virágai ilyenkor a bódító virágpiacon, színei a tereken, parkokban, múzeumokban, kirakatokban, dallamai a koncerttermekben, színpadokon ejtik rabul a látogatókat.

debrecen

Az ősz nem csak színeiben és dallamaiban, de ízeiben is élményt nyújt. Egy gőzölgő kávé mellet a Nagyerdei Víztorony kávézójában az erdő közepén lehet lazítani, egy finom forró csoki és sütemény egy hangulatos belvárosi cukrászdában pedig kihagyhatatlan délutáni program. Debrecent senki sem hagyhatja el anélkül, hogy megkóstolta volna az eredeti debreceni páros kolbászt. És persze az ősz velejárója az újbor és a libalakoma ünnepe is, mely kötelező program mindenkinek, minden Márton-napon a Kossuth téren (2016. 11.11-13.)

Debrecen

Két hónap kell, hogy a Debreceni Őszi Fesztivál program-kavalkádjának minden előadására sor kerüljön. Idén ősszel olyan előadók szórakoztatják majd a közönséget, többek között mint Bródy, Harcsa Veronika. A kulturális élménysorozat egyik leglenyűgözőbb darabja kétség kívül az egyedül Debrecenben bemutatásra kerülő Jézus Krisztus Szupersztár lesz a Madách Színház előadásában. A legizgalmasabb programnak e mellett a Halloween ígérkezik. A Kerekerdő Élménypark horror-cirkuszában egyik ámulatból a másikba eshetnek délután a félelmet nem érző gyerek, este pedig a rémiszthetetlen felnőttek.

debrecen

A város klasszikus látnivalói (Református Nagytemplom, Református Kollégium…) múzeumok, galériák tovább színesítik az őszi mindennapokat. A Déri múzeumban történelmi kapukon és korokon átlépdelve megismerhető a régió néprajza, egy életfát megmászva fel lehet jutni „a csillagos égbolt lakóihoz” az egyiptomi túlvilágra, és eljutni a távol kelet egzotikus tájaira. A MODEM, Közép-Európa legkorszerűbb művészeti intézménye, Magyarország egyik legjelentősebb kortárs képzőművészeti magángyűjteményével rendelkezik, mely az izgalmas múzeumpedagógiai révén minden korosztály számára élmény.

debrecen

Az őszi szünet így igazi kikapcsoló, feltöltő élmény Debrecenben, bármire is vágyik. Élje meg álmait Debrecenben ősszel is!

További részletek >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%