Budapest és környékeCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódásTéli tájoló

Káprázatos advent a budapesti Vörösmarty téren – idén korábban nyit az adventi vásár

1 perces olvasási idő

Az utóbbi években nagy népszerűségnek örvendenek a budapesti karácsonyi vásárok, legfőképp a 21 éves Budapesti Adventi Vásár, amely a Vörösmarty téren nyitotta meg kapuit – ebben az évben elsőként az európai karácsonyi vásárok közül. Körülbelül 3 éve fedeztem fel, és bevallom őszintén, hogy a kedvenceim közé tartozik, hiszen csodálatos hangulatával, remek programjaival és gasztro-különlegességekkel várja az idelátogató vendégeket.

Miért érdemes ellátogatni a Vörösmarty téri Adventi Vásár helyszínére?

Az idei adventi időszak alatt én már meg is látogattam ezt a vásárt, így megosztom veletek, hogy mit érdemes megnézni, megkóstolni. Tartsatok velem, fedezzük fel együtt Budapest belvárosának csodáit!

Belvárosi séta és vásárlás az adventi vásár alatt

Kedvenc időtöltéseim között szerepel budapesti látogatásaim alkalmával a belvárosi séta és a vásárlás. Most sem törtem meg a hagyományt. Az Astoriától sétáltunk a Deák térhez, ahol vettünk egy finom, gőzölgő szilvás forralt bort. A hideg téli délutánon nagyon jól esett a forró ital, hiszen több órányi gyaloglásnál átfagy az ember.

Amikor a Deák térről megláttuk a Deák utcát, olyan karácsonyi pompa fogadott bennünket, amilyet még sosem láttunk. Csodálatos égősorok, csillogó ajándékok és hatalmas karácsonyfa díszíti a kis utcát. Remek belépő a Vörösmarty térre, ahol folytatódik a vásári forgatag!

Kürtöskalács illata lengi be a teret az adventi vásár idején

A Vörösmarty térre érve először egy kürtőskalácsos bódét pillantottunk meg, és vettünk egyet, hogy megkóstoljuk a finomságot, hiszen illata elcsábított minket is. A teret körbejártuk többször is a délután folyamán, hallgattuk közben a koncerteket és nézelődtünk a különféle portékák közt.

A vásár központjában, a Váci utca kezdeténél áll a több száz karácsonyi dísztől duzzadó karácsonyfa, mely a vásár éke. Gyönyörű piros és sárga díszek, fényes izzók adják meg a hangulatot a forralt borozáshoz és vásárláshoz. Amikor megláttam a karácsonyfát, máris ráhangolódtam az ünnepekre!

Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár környéki szálláshelyek >>

Ajándékötletek karácsonyra

Táskák, kézműves mézeskalácsok, zsákbamacska, bőrkötéses könyvek, csodálatos karácsonyi díszek…ilyen és ezekhez hasonló áruk találhatók a vásár területén. Ha még a karácsonyi ajándékok listája üres, biztos vagyok benne, hogy szeretteinknek találhatunk kedves szuveníreket, gasztro ajándékokat vagy kézműves termékeket.

Érdemes ellátogatni a Váci utcára is, hiszen már maga az utca is csodálatos fényben ragyog, az üzletekben pedig további ajándékötleteket találhatunk! Ha erre sétáltok, mindenképp csodáljátok meg a Philantia Virágüzlet és Christmas Store kirakatát. A különleges virágbolt száz éves múltra tekint vissza, és igazi karácsonyi csodavilágba repít.

Adventi programok a Vörösmarty téri adventi vásár idején

Ha pedig kifejezetten az adventi programokra vagytok kíváncsiak, azokból sincs hiány! Minden héten tematikus, hagyományőrző programok, koncertek várják a látogatókat. Szombatonként például a Szamos marcipán bemutatót nézhetitek meg, míg péntekenként az Író Karácsonya nevű – Adventi készülődés kortárs magyar írókkal nevű sorozat kerül megrendezésre. Utóbbi keretein belül megtudhatjuk, hogy különböző kortárs íróink hogyan készülnek a karácsonyra: hallhatjuk Ugron Zsolnát, Nyáry Krisztiánt vagy Závada Pált is.

Ezen programokon felül pedig tematikus gasztrohetek kerülnek megrendezésre a 16 különböző vendéglátó által, akik részt vesznek a vásáron. A Vadak hetén szarvas, nyúl és őz is szerepel az étlapon, november végén a káposztáé a főszerep, de a Hanuka ünnephez kapcsolódó ételek is bekerülnek a menübe!

Érdemes tehát elmenni a 21. Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásárra, hiszen felejthetetlen élmények várnak ránk minden héten egészen január 1-ig!

Több napot is eltöltenél Budapesten?  Hangulatos szálláshelyek a Budapesti Adventi Vásár idejére szálláshelyeket! >>


Információ –  Budapesti Adventi Vásár 2019

Adventi vásár belépőjegy:

a program ingyenes, nincsen belépőjegy a helyszín területére.

Budapesti Adventi Vásár nyitva tartása:

2019. november 08. – 2020. január 1.

Kézműves kiállítók: december 29-ig
vasárnaptól csütörtökig: 10.00-20.00
péntek-szombat:10.00-21.00
December 24-én: 10.00-14.00
December 25-én és 26-án: 12.00-18.00
December 29-én: 10:00-19:00

Vendéglátó egységek: 2020. január 01-ig
vasárnaptól csütörtökig: 10.00-21.00
péntek-szombat:10.00-22.00

Budapesti Adventi Vásár karácsonyi ünnepi nyitva tartása:

Kézműves kiállítók: December 24-én: 10.00-14.00
December 25-én és 26-án: 12.00-18.00
December 29-én: 10:00-19:00

Vendéglátó egységek:
December 24-én: 10.00-15.00
December 25-én és 26-án: 10.00-18.00
December 31-én: 10.00-04.00

Még több budapesti program >>

Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár környéki szálláshelyek >>

Ünnepi karácsonyi wellness csomagok >>

/Fotók: Tóth Boglárka, shutterstock/

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%