Budapest és környékeÉrdemes megnézniProgramok hétvégére

Kedvenc új helyeink, amit mindenképp próbálj ki Budapesten

1 perces olvasási idő

Imádod a házi kenyereket, a kézműves süteményeket és vegán finomságokat? Elszántan keresed a főváros legjobb ázsiai, marokkói, vagy éppen olasz fogását? Nézzük, melyek a kedvenc új helyeink Budapesten, amelyek szenzációs ízekkel, modern tálalással és egyedi hangulattal kényeztetnek. Készen állsz a kulináris élményekre?

SALT bakery

A közelmúltban nyílt meg a SALT bakery, a SALT étterem péksége a II. kerületi Tárogató úton, egyelőre pop-up jelleggel. Milyen finomságokkal vár a rendhagyó pékség? 

Klasszikus kovászos kenyerekkel, rozskenyérrel, teljes kiőrlésű kenyerekkel, és zabos kenyerekkel. A péksütemények között tepertős pogácsa, kakaós csiga, croissant és kardamomos bullar is színesíti a kínálatot. Ugye azonnal kipróbálnád?

Egy csipet torta

Az Egy csipet torta műhelyének tortái és desszertjei magas minőségű, természetes alapanyagokból készülnek, a szezonalitást, a trendeket és az „Egy csipet torta-stílust” ötvözve.

A kézműves tortáknál olyan csodás ízvariációkkal találkozhatsz, mint a kávé-törökmogyoró-málna, a sóskaramell-krémsajt, vagy éppen a banán-tejcsoki. A torták mellett a sütemények is szemet gyönyörködtetően szépek, ráadásul nagyon finomak is. Látogass el Budapesten a Szalay utcai cukrászdába, és teszteld bátran! 

ZEN Eatery

Ha szereted a kortárs ázsiai konyhát, mindenképpen keresd fel a ZEN Eateryt, ami egy rendhagyó, eklektikus ázsiai bisztró. A bisztró az innováció, az újragondolt hagyomány és az európai ízlésre szabott ázsiai fogások hármasára építkezik. Megkóstolnád, milyen a ház egyik kedvence, a katsudon?

Kíváncsi vagy, milyen a rizspapírba tekert, majd forró olajban kisütött marhahús és cheddar, vagy elmerülnél a zöld curry ízvilágában? Az Oktogontól pár perc sétára, a Hunyadi téren megteheted!

Meron Budapest

A Meron Budapest a Podmaniczky Frigyes téren kalauzol el a specialty kávék világába. Ha nagy kávés vagy, itt biztosan gyakori vendég leszel, hogy apránként és alaposan megismerd a négyféle világos pörkölésű single origin típust, a három kolumbiai és egy kenyai ültetvényről érkező kávét. 

Jobban szereted a specialty teákat, vagy a forró csokit? Régóta csalogat egy jó hétindító brunch gondolata? Akkor a Meron a te helyed lesz!

Szabad Új Hely

A Király utcában található Szabad Bisztró Budapest első, kizárólag növényi alapanyagokat használó gasztrokocsmája. Hozzá hasonlóan a Szabad Új Hely szintén vegán bárételekkel, a’la cart étlappal, és hétköznapokon vegán napi ebédmenüvel csalogat a Víg utcába

A vegán ételkínálat mellett az itallapot is érdemes átböngészni, kisüzemi cseh sörökkel, magyar kézművessörökkel és borokkal találkozhatsz, emellett kistermelői gyümölcslevek és szörpök közül is választhatsz. Tudtad? A kutyákat is szeretettel látják!

Szerkesztőség Design, Coffee and More

Nehéz lenne egy mondatban összefoglalni, hogy milyen szerepet tölt be pontosan a Szerkesztőség, hiszen multifunkcionális kultúrhelyként egyszerre kávézó, dizájnbolt, találkozási pont, kiállítótér és munkaállomás is.

A második kerületi Keleti Károly utcai közösségi tér kulturális és művészeti események színtere, ahol amellett, hogy kávézhatsz, még koncerteken is részt vehetsz. Jól hangzik, nem igaz? 

Rajkai Espresso

Az Iskola utcában, az Isolabella helyén nyitott meg a Rajkai, ahol még Cseh Tamás egykori legendás törzshelyének emlékét is ápolják. A kávézó ötvözi a múlt, jelen és jövő esszenciáját, ügyelve a tökéletes harmóniára. 

Fókuszban a speciality kávé áll, emellett helyben készült szendvicsek és sütemények, magyar borok, craft sörök és signature koktélok is szerepelnek a kínálatban. 

Jouri Budapest

A Jouri Budapest csodásan ötvözi a marokkói ízeket Budapest vonzerejével, a gasztronómiai utazás az ízlelőbimbókat kényezteti, és eközben összefonódnak a különböző kultúrák is. 

Az étlapon az időtlen receptek kortárs ízekkel elegyednek, a Semmelweis utcában Marokkó gazdagságát és bőségét éppúgy élvezhetjük egy randevún, mint egy baráti vagy családi összejövetelen.

Brutål

A Brutål a Bartók Béla út izgalmas tésztázó-bárja, ahol a hangsúly a fenséges házi tésztákon, a minőségi italokon, a hatalmas választékon és a koktélokon van.

A pár tételes étlapon főként olaszos ízek szerepelnek, de a népszerű bolognai tagliatelle mellett a belgák nagy kedvence, a fehérboros fekete kagyló is felfedezhető rajta. Ha koccintgatás mellé rendelnél néhány falatot, olajbogyó, sajtok, bruschetta, szalámi vagy szardínia is kerülhet a tányérodra.

Hÿgge Bisztró

A Hÿgge Bisztró egy nyugodt, békés hely a Frankel Leó úton, ahova 2024 tavaszától egy ebédre éppúgy betérhetünk majd újra, mint egy kávéra.  

A konyha különlegessége, hogy semmilyen állati eredetű alapanyagot nem használnak (és glutént sem), de természetesen így is teljes értékű és izgalmas szezonális fogások csalogatnak. Az étlap 3-4 hetente változik, és van napi menü is, ráadásul manufakturális frissítőket is kóstolhatsz. 

El sem tudod képzelni a budapesti látogatást a főváros fergeteges ízei nélkül? Ne hagyd ki az élményt, vedd a kezedbe a listánkat, készíts útitervet, és térképezd fel a kedvenc új helyeink kínálatát! Böngéssz a fővárosi szállások között!  

Még több programra vágysz? Nézd meg budapesti programtippjeinket >>

(Képek: facebook.com, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Kastélyok és várak

    Fedezd fel az ország leggyönyörűbb kastélyait a Szallas.hu NAGY TÉRKÉPES KASTÉLYGYŰJTEMÉNYÉNEK segítségével!

    15 perces olvasási idő
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek térképpel

    9 perces olvasási idő