Budapest és környékeCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreToplisták

Top 5 családi kaland – Könnyű túra kisgyerekkel Budapest környékén

1 perces olvasási idő

Könnyű túra a Pilisben, kiruccanás a Börzsönyben, kirándulás Budapest környékén, mindez kisgyerekkel? Ha olyan programot keresel, ahol az egész család remekül érzi magát, és egynapos kikapcsolódásban gondolkodsz, mutatjuk, melyek a lehető legizgalmasabb úti célok! 

Top 5 családi kaland - Könnyű túra kisgyerekkel Budapest környékén
Könnyű túra kisgyerekkel Budapest környékén

Hova menjünk kirándulni egy napra? 5 könnyű túra kisgyerekkel

1. Könnyű túra a Pilisben – Ismerd meg a Dera-szurdok szépségeit!

A terved egy kirándulás Budapest környékén gyerekekkel? Vonzanak a könnyű túrák a Pilisben? A Pilisszentkereszt déli határától induló Dera-szurdok remek választás lehet számodra. A szurdokvölgyben az 5-6 éves, és nagyobb gyerekek nagyon élvezik majd a köveken, és a patakban ugrálást, éppen ezért ügyelj rá, hogy megfelelő cipőben induljatok neki az alig 30-40 perces távnak. 

A szurdok déli pontjánál piknikezésre is van lehetőség a kihelyezett padoknál és asztaloknál. Fontos infó, hogy az útvonal sajnos babakocsival nem járható.  

A legjobb szállások Pilisszentkereszt környékén >>

Hogyan jutsz a Dera-szurdokba? Autóval Pomáz felől Pilisszentkereszt előtt, a 15-ös kilométerkőnél kell balra kanyarodni. Busszal Pomázról Pilisszentkeresztig kell utazni, és az első megállónál leszállni.

Top 5 családi kaland - Könnyű túra kisgyerekkel Budapest környékén
Dera-szurdok

2. Irány a Börzsöny, és Drégely vár romjai!  

Drégely vára a Börzsönyben fekszik, Drégelypalánk felett. A várat Szondi György védte 146 hős katonájával, ám a török túlerő miatt a vár sajnos egy ostromban elpusztult. Drégelyvárhoz több legenda is kapcsolódik, ilyen a Szondi-alagút rejtélye, a Sáferkút története, a Lányárok legendája, Szondi György sírjának pontos helye, és a Varga-tó története.

Foglalj szállást Drégelypalánk környékén >>

Drégelypalánkról Drégely váráig húzódik az Apródok útja tanösvény, amelynek csupán 1 óra a bejárása, ezalatt a 8 állomáson keresztül megismerheted Drégelypalánk és Drégely vára történetét, az erdők élővilágát, és a Börzsöny patakjait. A vár szabadon látogatható, és gyerekekkel is nyugodtan útnak indulhatsz. 

Hogyan juthatsz Drégely várához? Autóval a Drégelyvár Szabadidőpark elágazójánál lévő parkolónál parkolhatsz, innen gyalogosan közelíthető meg a vár. 

Top 5 családi kaland - Könnyű túra kisgyerekkel Budapest környékén
Drégely vára

3. Eldugott kirándulóhely Budapesten – A Guckler Károly kilátó panorámája

Az eldugott kirándulóhelyek Budapesten nem teremnek minden bokorban, de van néhány, amit mindenképpen fel kell írnod a listádra. Ilyen a Guckler Károly-kilátó is, amely a Hármashatár-hegy csúcsán áll. 

Érdemes elemózsiát is magaddal vinned, mert a pihenőhelyen piknikezésre is van lehetőség. A kilátóból az összes Dunán átívelő hidat láthatod, illetve a Mátra, és a Tátra vonulatait is. 

Foglalj szállást Óbudán, közel a kilátóhoz >>

Hogyan jutsz el a kilátóhoz? Autóval akár a hegytetőig is elmehetsz, ám ha gyalogosan indulnál útnak, a Szépvölgyi buszmegállónál kialakított parkolókból a kék jelzés mentén érsz fel a csúcsra. A kilátót a zöld sávot követve éred el. 

Top 5 családi kaland - Könnyű túra kisgyerekkel Budapest környékén
Guckler Károly kilátó

4. A Gyadai tanösvény könnyű túraútvonal gyerekekkel! 

Könnyű túraútvonalak után keresgélsz, ahol a gyerekekkel is jól érezheted magad? A Katalinpusztai Kirándulóközponttól három tanösvény indul, a Legyél te is kiserdész! tanösvény, a Madártani tanösvény, és a Gyadai tanösvény. 

Szállást keresel Szendehely környékén? >>

A 13 állomásból álló Gyadai tanösvény hossza 6 km, a bejárása nagyjából 2,5-3 órát vesz igénybe (a tanösvény jelzése a zöld T betű). Útközben nagy kalandokat tartogat a csemetéknek a göcsörtös pallósor, az Óriások Pihenője, a földbe vert cölöpök, a hintahíd, és Magyarország legnagyobb függőhídja. 

Hogyan jutsz el Katalinpusztára? Váctól csupán 15 perc idáig az út, a menetrendszerinti autóbuszjáratról Szendehely-Katalinpuszta megállónál kell leszállni.

Gyadai tanösvény

5. Kirándulás Budapest környékén – Fedezd fel az Egri vár másolatát Pilisborosjenőn

Bár Eger vára is népszerű úti cél, de ha Budapest környékén maradnál, és nem jártál még Pilisborosjenőn, az Egri vár másolata szuper célpont lehet. A várat az Egri csillagok forgatásához építették, de a Magyar Vándor és a Vaják egyes jeleneteit is itt forgatták. 

A várromot és környékét Pilisborosjenő Önkormányzata az Egri csillagok című film 40. évfordulóján rendbe tette, így biztonságos kirándulóhely a családok számára. Meglátod, a csemeték is imádni fogják! 

A legjobb szállások Pilisborosjenő környékén >>

Hogyan jutsz el a várromhoz? A várromot Pilisborosjenő irányából közelítheted meg, a Szent Vendel emlékműnél érdemes parkolni. A túraút gyalogosan és biciklivel is könnyen járható.

Egri vár másolata Pilisborosjenőn

Ha gyerekekkel utazol, mindig alaposan járj utána annak, hogy a kiszemelt távot bírni fogják-e a kicsik. Készülj elegendő élelemmel, megfelelő ruházattal, és nézz annak is utána, hogy van-e esetleg erdei játszótér a környéken. 

Ha megtetszik a környék, foglalj szálláshelyet a szállás.hu kínálatából, és térj vissza máskor is az élményekért! >>

Még több családi kaland vár Budapest környékén:

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%